Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Şmen”

Înşelată cu 2.000 de lei, la un schimb valutar în faţa băncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie din comuna Sadova a reclamat la poliţie că a fost înşelată în faţa unei unităţi bancare din municipiul Câmpulung Moldovenesc, de către un tânăr care s-a oferit să-i schimbe 800 de euro la un curs mai bun decât cel al băncii.

Păgubita, Doina R., în vârstă de 63 de ani, le-a spus poliţiştilor că s-a dus la bancă, luni, în jurul orei 13:00, să schimbe 800 de euro.

În timp ce stătea la coadă, la ghişeul pentru schimb valutar, lângă ea a venit un tânăr care i-a spus că are nevoie de euro, pentru a achiziţiona o maşină, şi s-a oferit să-i cumpere direct de la femeia din Sadova, la o paritate care le-ar fi convenit amândurora. S-au dus la o altă bancă, unde au verificat cursul valutar pe tabela electronică şi au convenit să facă tranzacţia chiar în faţa unităţii bancare, cu o paritate de 4,4 lei pentru un euro.

Tânărul a primit suma de 800 de euro şi i-a dat în schimb femeii 3.520 de lei, în bancnote de 50 de lei şi 10 lei.

Doina R. a numărat de trei ori banii pentru a se asigura că nu a fost înşelată. La final, însă, tânărul a cerut să-i mai numere şi el o dată şi apoi i-a dat teancul înapoi femeii, cerându-i să-i bage în geantă, pentru siguranţă.

Ulterior, reclamanta a verificat banii primiţi şi a constatat că a primit numai 1.520 de lei, fiind înşelată cu 2.000 de lei.  

Judiciariştii explică că metoda „şmen” constă în aceea că, în momentul în care numără banii în faţă victimei, indivizii cu astfel de preocupări trag pe după degete o parte din bancnote şi îi dau impresia păgubitului că i-au dat înapoi întreaga sumă de bani.

În luna martie a acestui an, a fost reclamată o altă înşelăciune cu acelaşi mod de operare, de data aceasta în cartierul Burdujeni al municipiului Suceava.

Victima, o femeie în vârstă de 56 de ani, primise bani de la fiul ei plecat în străinătate şi a fost acostată în apropierea unei case de schimb valutar de un individ care, chipurile, i-a oferit un preţ mai bun, pentru 290 de euro. A fost înşelată cu 860 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înşelată cu 2.000 de lei, la un schimb valutar în faţa băncii.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Înşelată cu 2.000 de lei, la un schimb valutar în faţa băncii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei