Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La podul de la Bazar

O elevă care vroia să se înece în râul Suceava, salvată în ultimul moment de un pompier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, a intrat în apa rece a râului Suceava, luni noapte, ajungând până la o adâncime de aproximativ doi metri, de unde a fost salvată de un pompier al Detaşamentului Suceava. Tentativa de suicid s-a petrecut în zona podului de la Bazar de peste râul Suceava, un trecător care a observat-o pe tânără la malul apei sunând la 112. Apelul a fost înregistrat la 23.13, la faţa locului ajungând lucrătorii Detaşamentului de Pompieri Suceava, cu un modul SMURD şi cu un autocamion cu barcă pneumatică.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, fata era deja în apă până la nivelul gâtului şi a continuat să înainteze, deşi mai multe persoane o  rugau să se întoarcă.

Plutonierul Paul Balahura, pompier din cadrul Detaşamentului Suceava, a fost cel care a intrat în apă după ea. Acesta a ajuns-o din urmă, tânăra opunând iniţial  rezistenţă. Plutonierul a prins-o de păr şi, ajutat de colegi, a tras-o la mal.

 

Intervenţie de salvare dificilă: noapte, apă rece şi curenţi

Plutonierul Paul Balahura a declarat: „Victima se afla o distanţă de aproximativ zece metri faţă de mal şi, deşi aşteptam barca pneumatică, am stabilit împreună cu comandantul de echipaj că timpul este scurt şi trebuie să intervenim. Am fost asigurat cu o cordiţă de colegii mei şi am intrat în apă. Am înaintat până la victimă, care se afla cu spatele la noi, am imobilizat-o şi am strigat la colegii mei să mă tragă. Iniţial aceasta a opus rezistenţă, însă apoi a cedat”.

Modest, plutonierul a acceptat cu greu să povestească cum a intervenit, spunând că nu a făcut decât să-şi facă datoria. El a admis că operaţiunea de salvare a fost grea, în condiţiile în care s-a desfăşurat noaptea, într-o zonă în care erau curenţi, iar apa era foarte rece.

Fata a fost preluată de medicii SMURD în stare de şoc, fiind transportată la secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava. În afara stării de agitaţie şi a unei hipotermii, fata nu mai avea alte probleme deosebite de sănătate.

 

Gândurile sinucigaşe, la puţin timp după ce a ieşit de la ore

Minora care a încercat să se sinucidă este din satul Lucăceşti, comuna Drăgoieşti, şi stă la internatul colegiului la care învaţă. Luni, aceasta a fost la toate orele, însă nu a mai ajuns la internat.

Profesoara Cristina Hriţuc, director adjunct al Colegiului „Mihai Eminescu” Suceava, a precizat: „Eleva a fost prezentă la orele de curs, până la 20.30. Apoi, după ora 21.00, doamna pedagog care făcea prezenţa la internat a constatat că aceasta nu este în cameră, consemnându-i lipsa. În asemenea cazuri doamna pedagog, conform procedurii, anunţă dirigintele, iar acesta ia legătura cu părinţii”.

Cât despre motivele acestei tentative de suicid, una dintre variantele vehiculate este că problemele pe care fata le avea la matematică o făceau să fie foarte depresivă.

Profesorii colegiului au apreciat că fata, deşi nu are rezultate strălucite la învăţătură, nu este totuşi un elev problemă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă care vroia să se înece în râul Suceava, salvată în ultimul moment de un pompier.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 25 voturi
O elevă care vroia să se înece în râul Suceava, salvată în ultimul moment de un pompier4.9525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(16 mai 2012, 16:07:50
Eram cu masina cu fratele meu in jurul orei 23 si mergeam la peco MOL sa alimentez ajungand la intersectia cu burdujeni-iticani-centru era semaforul rosu iar in dreapta mea era un taxiu marca vw golf3 mov si vad ca coboara o tanara si fratele meu zice oare ce cauta fata asta pe jos prin acea zona tinand cont ca era ora 23. Alimentez si merg spre burdujeni iar cand ma intorc inapoi vad smurdul pe pod. eu unu am zis sigur s-a aruncat de pe pod fata aia si chiar asa a fost. Verificati si taximetristu poate stie si el ceva despre suicidul tinerei.
2.   Toata stima pentru pompier trimis de
(16 mai 2012, 18:31:35
Bravo! Merita o recompensa daca ar fi toti ca el bine ar mai fi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei