Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greşeala costă

Şoferii, arşi la buzunare după ce poliţiştii au înlocuit avertismentul cu amenda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii prinşi în neregulă pe şoselele judeţului au de achitat sancţiuni contravenţionale cu o valoare mult mai mare, asta după ce poliţiştii rutieri au înlocuit din ce în ce mai des avertismentele scrise cu amenzi. Este o situaţie care sare în ochi din statistici şi care este explicată şi de conducerea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier, a precizat că s-a recomandat scăderea numărului de procese verbale cu sancţiunea avertisment, mai ales la tipurile de abateri care reprezintă o cauză a producerii accidentelor, cum ar fi viteza, de exemplu. 

Aşa se face că în primul trimestru al acestui an, Poliţia Rutieră a aplicat 17.354 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare care depăşeşte trei milioane de lei. Prin comparaţie, anul trecut, în aceeaşi perioadă, s-au aplicat 20.059 amenzi, însă valoarea lor cumulată a fost de doar 2,1 milioane de lei. Aşadar, deşi au fost întocmite cu aproape trei mii de procese verbale de sancţiune mai puţine, valoarea amenzilor este cu mult mai mare.

Punctul de amendă a crescut doar de la 67 la 70 de lei, astfel că nu se poate vorbi de o creştere semnificativă a cuantumului acestora.

 

Radarele au redus accidentele produse din cauza vitezei. Pietonii, marea problemă

Bilanţul Poliţiei Rutiere arată că în primele trei luni ale acestui an, în judeţ au avut loc 57 de accidente rutiere grave, soldate cu 12 morţi şi 55 de răniţi grav. Faţă de 2011, au fost cu trei accidente mai mult, numărul persoanelor decedate fiind însă mai mic, de 11.

Subcomisarul Petrică Jucan a precizat: „Dacă în anii precedenţi viteza excesivă era principala cauză de producere a accidentelor rutiere, în debut de 2012 situaţia s-a schimbat. Principala cauză este indisciplina pietonilor, care a dus la producerea a 19 accidente grave, soldate cu şase morţi şi 13 răniţi grav. Viteza este pe locul doi, cu 15 accidente, soldate cu 16 răniţi grav şi fără nici o persoană decedată. Credem că numeroasele acţiuni de control cu aparatele radar îşi arată efectul, însă din păcate avem mari probleme cu pietonii care nu se asigură la traversare”.

„Indisciplina pietonilor” se referă la situaţiile în care un accident se produce după o traversare neregulamentară, dar şi la cele în care victima se deplasează pe partea carosabilă.  

Cele mai multe accidente grave cu pietoni se produc în mediul rural, acolo unde în general şoferii rulează cu viteze mai mari. Cele mai multe victime sunt din rândul vârstnicilor, de asemenea o pondere importantă a victimelor fiind şi din rândul copiilor.

Pe de altă parte, relevant privind numărul mare de abateri grave ale şoferilor este şi faptul că în primele trei luni ale anului au fost constatate 369 de infracţiuni la regimul rutier şi reţinute 767 permise de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii, arşi la buzunare după ce poliţiştii au înlocuit avertismentul cu amenda.
 Vizualizări articol: 907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Şoferii, arşi la buzunare după ce poliţiştii au înlocuit avertismentul cu amenda2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se fixeze, prin indicatoarei, viteza legala! trimis de
(25 apr 2012, 15:19:48

Eu sunt perfect de acord cu sanctiunile pentru vijeliosii de peste 100km/h... ca asa este normal sa fie intr-o tara civilizata. ... dar nu sunt de acord cu locul de amplasare sau de activitate al haiducilor astia de politisti.
Daca analizezi drumul Suceava - Gura Humor, intre aceste localitati, exista cel mai mic risc de producere al unui accident, asa ca, nu acolo ar trebui sa-si faca politia datoria

Politia , sa mai faca si activitatea de preventie si de educare a mirlanetilor!

De obicei, nu se vizeaza siguranta participantilor la trafic ci mai degraba prinderea celor care depasesc un pic viteza legala, pentru a le papa toti banii … si nu mi se pare normal!.

Absolut necesar ar fi sa se fixeze din loc in loc, cit mai des, indicatoare, panouri la vedere cu VITEZA LEGALA. Asta pe anumite portiuni de drum, sau intre localitati!

Si atunci sigur nu vor mai fi atitea discutii si nici suparari din partea soferilor...
2.   De necrezut ce se mai poate intampla ...... trimis de
(25 apr 2012, 15:22:03
In ziua de azi s-a ajuns sa te opreasca ( pe tine cel care circuli regulamentar) , si cu actele tale in mana lui sa te intrebe de unde esti ........ fff interesant.. oare cum au intrat unii pe asemenea functii??????
3.   Chiar nu stii ?? trimis de
(25 apr 2012, 21:22:57
cu euroi si cu pile .cu 1000 de euro si tu potzi deveni politzist ....bafta ...
4.   De acord trimis de
(26 apr 2012, 06:24:17
sunt cu totul de acord cu masura de a-i amend drastic pe nesimtitii care ne pun viata in pericol. numai sa nu abuzeze politia de asta acum! oricum, boului daca nu-i dai intre coarne nu-l convingi sa se poarte normal, iar pentru marea parte a cocalarilor din traficul nostru nu e alta solutie! conduceti prudent, ganditi-va ca masina este o arma!
5.   NUMAI IN ROMANIA trimis de
(26 apr 2012, 11:04:01
1. domnule subcomisar...nici un stat civilizat nu scoate haiducii din politie la vinatoare...
2. faceti sosele si autostrazi europene,dupa care am tot respectul pentru masina politiei rutiere.
3.oare un politist cind opreste o masina in trafic ,nu ii este rusine de gropile de pe sosea? de mizeria care este pe acostamentul drumului national?
4. in ce stat european,mai poti vedea statii de emisie-receptie pe autoturisme? macar de rusinea antenelor de 1,5 m...ar trebuii sa va de-a de gindit!
cu respectul cuvenit...tot inainte..ca era mai bine!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei