Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investigaţii la final

Analizele de laborator au confirmat boala Lyme, transmisă de căpuşe, şi la fosta asistentă medicală din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un al doilea caz de boală Lyme, transmisă de căpuşe, a fost confirmat în judeţ, după cel al femeii de 35 de ani, angajată a unei societăţi de turism din Rădăuţi. Diagnosticul a fost stabilit cu certitudine la o asistentă medicală pensionară, tot din Rădăuţi, care până ieri figura în evidenţele autorităţilor sanitare sucevene ca fiind doar un caz suspect.

Boala Lyme a fost confirmată la fostul cadru sanitar, în vârstă de 59 de ani, după mai multe luni de la muşcătura de căpuşă. Până a ieşi la pensie, asistenta medicală a lucrat în cadrul secţiei de boli infecţioase a spitalului din Rădăuţi.

Femeia a fost muşcată de o căpuşă în luna august a anului trecut, dar primele simptome de boală au apărut de-abia în octombrie. Iniţial, rădăuţeanca s-a plâns de pareză la un picior, fiind diagnosticată de medici cu afecţiuni reumatologice şi neurologice.

În urma tratamentului administrat, evoluţia a fost nefavorabilă, motiv pentru care investigaţiile medicale au fost continuate. În acest an, pe 30 martie, un specialist în boli infecţioase a făcut legătura între muşcătura de căpuşă şi simptomatologie, ridicând suspiciunea de boală Lyme. Fostei asistente medicale i s-au efectuat analize specifice, iar ulterior diagnosticul a fost confirmat. I s-au recomandat antibiotice, iar starea sa de sănătate pare să se amelioreze.

Boala Lyme este foarte greu de diagnosticat şi tratat din cauza numeroaselor simptome pe care le are, specifice şi altor afecţiuni. Lyme mai este supranumită şi boala cu o mie de feţe, din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează simptomele altor boli. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Analizele de laborator au confirmat boala Lyme, transmisă de căpuşe, şi la fosta asistentă medicală din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizele de laborator au confirmat boala Lyme, transmisă de căpuşe, şi la fosta asistentă medicală din Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei