Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin financiar

Lungu vrea să reabiliteze termic 15.000 de apartamente din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape jumătate dintre apartamentele din municipiul Suceava urmează să intre într-un amplu program de reabilitare termică a blocurilor, beneficiind de un sprijin consistent din partea Primăriei Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că intenţionează să reabiliteze termic 15.000 de locuinţe din municipiul reşedinţă de judeţ, folosindu-se de mai multe variante de ajutorare a locatarilor dornici să îşi sporească confortul termic şi să reducă cheltuielile de încălzire.

Mai exact, aceştia vor avea la dispoziţie mai multe variante pentru care vor putea opta. Una dintre acestea va fi să facă lucrările de anvelopare termică a blocului pe cheltuială proprie, urmând ca în funcţie de costuri să beneficieze de scutire la plata impozitului pe clădiri pe o perioadă de până la 15 ani.

“O altă variantă ar fi ca primăria să suporte o mare parte din costuri pentru familiile nevoiaşe. O să se facă o departajare în funcţie de venituri. Probabil vom stabili un nivel minim de venit – probabil sub 1.000 lei de familie, de la care primăria să se implice total”, a explicat primarul Ion Lungu.

O a treia variantă, expusă de edilul sucevean reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari, la şedinţa de ieri, se referă la reabilitarea locuinţelor cu fonduri europene.

Primarul Ion Lungu a spus că acest lucru nu este încă sigur, deşi există un proiect în acest sens, dar că dacă varianta reabilitării termice pe fonduri europene nu va fi aprobată la Bruxelles, se va merge pe proiectele proprii, pe care le va supune aprobării Consiliului Local la finele lunii mai.

“Pe lista de aşteptare sunt deja vreo 3.000 de apartamente care au deja făcute studiile de eficienţă energetică şi proiectele pentru reabilitare termică. Până în luna mai voi veni cu o strategie clară, pentru că ne propunem reabilitarea termică a 15.000 de locuinţe”, a precizat Ion Lungu.

Edilul sucevean a explicat că subvenţionarea costurilor de reabilitare termică a locuinţelor poate fi suportată de primărie în contextul în care Suceava va avea o nouă centrală termică, performantă, astfel încât municipalitatea nu va mai fi obligată să subvenţioneze preţul gigacaloriei, respectivii bani putând fi investiţi în reducerea pierderilor de căldură din locuinţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vrea să reabiliteze termic 15.000 de apartamente din Suceava.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Lungu vrea să reabiliteze termic 15.000 de apartamente din Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Orasul culorilor trimis de
(25 apr 2012, 14:29:52
macar sa nu-i mai lase primarul sa-si coloreze fiecare blocul in culoarea preferata: roz bonbon, vernil, orange, bleu ciel si alte nuante, una langa alta si toate pe aceeasi cladire...
2.   PROMISIUNI ELECTORALE trimis de
(25 apr 2012, 14:49:40
Sigur ca initiativa este foarte buna,dar acuma sa vii chiar inante de alegeri cu o luna cu astfel de promisiuni bombastice e putin exagerat.Sa arunci cifre asa sa sune frumos 15.oooo.De ce nu 30.0000,sau 100.000(nu ca depaseste nr.apartamentelor din Suceava)Dar se poarta cu mai mult .Am vazut ca listele electorale cuprind mai multi cetateni decat locuitorii oraselor cam cu 60.000.De ce oare???Stim ca precedentul program de anvelopare a fost un esec total.Sa vii acum cu aceeasi placa este exagerat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei