Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Un mare jeg numit oraşul Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am nişte prieteni din timpul facultăţii care locuiesc la Iaşi şi-mi place să-mi bat joc de ei; amical, desigur. Tare ne mai invidiază amărâţii de ieşeni pentru oraşul şi judeţul nostru. Ne invidiază pentru că la noi, în Suceava, se construieşte un aeroport grandios, iar la ei şefii se sfădesc de nu ştiu câţi ani, şi abia de au un aeroport de dimensiunile unei autogări. Din coşmelia asta a ieşenilor abia de zboară o cursă ceva mai mare ca un avion de hârtie spre Bucureşti şi o alta, spre Austria.

Acum o lună-două, gazetele locale anunţau înfiinţarea a noi curse spre Italia şi mai nu ştiu ce alte destinaţii externe. Dar foarte repede amatorii de călătorie s-au trezit cu banii luaţi, fiindcă totul nu fusese decât o ţeapă grandioasă, pusă la cale de nişte escroci internaţionali. Aceştia aranjaseră cu ziarele să dea sfoară judeţeană, apoi vânduseră bilete fictive, ca după aia să se topească în văzduh, cu gentoiul plin cu parale.

Ca o notă particulară a ieşenilor, şeful judeţului Iaşi, Constantin Simirad, în loc să se ocupe de aeroport scrie şi publică multe cărţi, fiind şi membru în adunătura aia pestriţă numită „Uniunea Scriitorilor”. De acolo, insul primeşte şi o pensie lunară frumuşică, cam 1.000 de lei. Cărţile sale sunt şi ele nişte compilaţii balonate, fiind create din reunirea tabletelor pe care le publică sâmbătă de sâmbătă în cel mai important ziar din Iaşi.

Oraşul Iaşi a mai fost dăruit şi cu cel mai bubos primar din câţi există. Ăsta e interesat doar de echipa de fotbal, ţinută din bani publici, echipă pe care Adrian Porumboiu a vrut s-o cumpere acum câţiva ani. Dar a fost refuzat, pentru că din contractele jucătorilor se pot trage comisioane grase. Prin urmare, oraşul e o ruină, plin de praf şi de gropi, cu trotuarele distruse şi străzile desfundate.

Iaşul, capitala Moldovei, aşa le place lor să zică. Te umflă râsul. E ca nebunul de la Socola, care se credea regele Mihai, iar personalul medical îl întâmpina cu „Bună dimineaţa, Majestate !”

Din punctul de vedere al clanurilor mafiote, da, Iaşul e capitala Moldovei, că de acolo provine Clanul Cordunenilor.  

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un mare jeg numit oraşul Iaşi.
 Vizualizări articol: 2599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.53/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 15 voturi
Un mare jeg numit oraşul Iaşi2.5515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si aici cum e? trimis de
(25 apr 2012, 11:29:06
Suceava e o "bijuterie" de oras..haha. Ne-ai facut praf cu articolul asta.
Oricand m-as muta in Iasi decat sa stau in orasul asta plin de ciori, praf, trotuare sparte, pietris.
2.   Comentariu trimis de
(25 apr 2012, 11:34:24
si cine nu te lasa sa te muti
3.   Dada trimis de
(25 apr 2012, 12:07:32
deci, ...., conform legii, cand incepe campania electorala? pentru toti romanii mai tarziu, pentru PDL a inceput de mult. subtilitate, nene, subtilitate ...
4.   ! trimis de
(25 apr 2012, 13:56:27
Acest text in consideri tu un articol de ziar?
5.   Comentariu trimis de
(25 apr 2012, 13:58:30
il***
6.   Un mare jeg e toata Romania din pacate trimis de
(25 apr 2012, 16:44:48
Daca esti destul de abil, poti gasi locuri frumoase si in orasul Iasi, viata boema e deasupra celei din Suceava, Iasiul are teatru (chiar daca e de ani buni in renovare), Filarmonica, Gradina Botanica, Universitati prestigioase cu studenti care arata a studenti nu a cozi de sapa... A reduce totul la faptul ca vai de mine Suceava va avea un aeroport modern e o greseala ziaristica de incepator, dar cred ca tu ziaristule in cazul in care ai ceva studii superioare (nespiruharetiene) cu siguranta nu ti le-ai facut in Iasi sau in alt centru universitar de prestigiu. Probabil ca esti si tu ziaristule tot o coada de sapaliga.
7.   Iasi-ul, oras cu primar dorohoian trimis de
(25 apr 2012, 19:11:15
Acest text este... si nici macar nu stiu cum va fi tratat, si nici cum trebuie tratat. Injuratorii platiti ai guvernului imi vor da, probabil, solutii, despre tratamentul meritat (oare?) de oricine care este fraier de-a trai in tara asta, si mai ales in Iasi. Capitala culturii, condusa de... Cine l-a omorat pe Virgil Sahleanu, suceveanul care a aparat drepturile a mii de muncitori (s-ar parea ca nu suficient de "ieseni" incat sa nu fie concediati)?
8.   Cosmelia Iesenilor... trimis de
(25 apr 2012, 19:42:36
Dl pamfletar este in totala eroare...Aeroportul Suceava are in acest moment doar 2 zboruri amarate zilnic spre si dinspre Bucuresti, la modul ca avionul vine seara la 22.30, sta peste noapte si pleaca a doua zi dimineata la ora 6 inapoi. Aeroportul Iasi in schimb are 4 curse sanatoase zilnic spre Bucuresti, care spre deosebire de cele de la Sv zboara pline ochi, ba chiar nu de putine ori Taromul a trimis si Airbus-ul 318 de 120 de locuri pt ca Atr-urile de 50 sau 80 de locuri nu faceau fata. Pe langa aceste curse si cursa de Viena mentionata de deosebitul pamfletar, mai exista si 4 sau 5 curse saptamanale spre si dinspre Timisoara efectuate de Carpatair care merg foarte bine si sunt zvonuri ca si Taromul intentioneaza sa introduca o cursa Iasi-Timisoara. Deci aeroportul iesenilor o fi aratand ca o autogara dar ca trafic, e net superior Sucevei, iar daca n-aveam noi prim-vice presedinte PDL pe post de sef la CJ, ne lingeam pe bot de grandiosul aeroport. Iar compania aeriana care a incasat bani de la clienti pe bilete dar cica a renuntat sa mai zboare de la Iasi, era cat p-aci sa zboare de la Suceava, dar am avut noroc cu indolenta celor de la CJ care la intalnirea cu reprezentantii respectivei companii aeriene s-au simtit extrem de jigniti de faptul ca acei oameni au intarziat putin, si au plecat, iar negocierile nu s-au mai tinut deloc si astfel compania s-a mutat la Iasi.
9.   ! trimis de
(25 apr 2012, 19:54:23
Probabil acest autor sufera de boala pupincurismului. Poate e fan Voltaj si "se pune bine pe langa Lungu";))
10.   Ziarist de C.A.C.A trimis de
(25 apr 2012, 21:27:57
cum naiba a ajuns acest domn ziarist si cum naiba a permis comenduirea publicatiei aparitia acestui articol ?????????
SUNTETI PENIBILI DOMNILOR !!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei