Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2012 - Anul XVII, nr. 85 (4990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Internaţională a Bolnavilor de Parkinson

Ştefan Danilevici, pictorul crizantemelor, a expus la Teatrul de Artă din Deva

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ştefan Danilevici, inginerul pensionar sucevean bolnav de Parkinson, care a expus în premieră toamna trecută la Galeria „MiGal”, a participat zilele trecute cu o expoziţie de pictură la manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Bolnavilor de Parkinson organizate la Deva.

 

Discuţii interactive, expoziţie de pictură, prelegere susţinută de Dan Puric

Ştefan Danilevici, bolnav de Parkinson din anul 1999, dar care îşi găseşte echilibrul interior în pictură, a fost invitat să expună la Teatrul de Artă din Deva de către Dan Răican, preşedintele Asociaţiei Antiparkinson, asociaţie care, în parteneriat cu Houston NPA (Houston. No Problem. Action), a organizat o serie de manifestări pentru celebrarea zilei de 11 aprilie, Ziua Internaţională a Bolnavilor de Parkinson.

Conferinţei cu genericul „Să nu îi lăsăm singuri”, care a avut loc la Hotelul „Wien” din municipiul Deva, conferinţă în cadrul căreia s-au purtat discuţii interactive cu cadre medicale şi specialişti din domeniu (vizând diagnosticarea, tratamentul şi monitorizarea bolii, precum şi problemele cu care se confruntă cei suferinzi), i s-au alăturat expoziţia de pictură a lui Ştefan Danilevici şi prelegerea susţinută de actorul şi regizorul Dan Puric (cu lansarea cărţii sale intitulată „Fii demn!”), organizate la Teatrul de Artă.

 

12 lucrări de pictură, naturi statice, peisaje şi flori

Ştefan Danilevici a etalat pe simeze 12 lucrări de pictură, naturi statice, peisaje şi flori (crizantemele fiind preferatele sale, motiv pentru care a fost supranumit „pictorul crizantemelor”), lucrări care, aşa cum remarcam la expoziţia de la Suceava, nu trebuie privite doar ca un simplu exerciţiu de imitare a realităţii, ci ca rezultatul unui efort de reflecţie şi autocontrol, rezultat care-i conferă încredere în capacităţile sale, îl integrează social şi-i menţin optimismul, făcându-l să ignore boala degenerativă de care suferă.

Dan Răican, preşedintele Asociaţiei Antiparkinson, care a salutat activitatea artistică a lui Ştefan Danilevici imediat ce a aflat de vernisajul de la Suceava din toamna anului trecut, a reţinut lucrările acestuia pentru o perioadă la Deva, municipiu în care s-a pus la punct un proiect care vine în sprijinul bolnavilor de Parkinson. Este vorba de construirea unui corp de clădire lângă Spitalul Judeţean Deva, în care va funcţiona o secţie modernă de neurologie, dotată cu echipamente de ultimă oră în sprijinul bolnavilor de Parkinson.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştefan Danilevici, pictorul crizantemelor, a expus la Teatrul de Artă din Deva.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ştefan Danilevici, pictorul crizantemelor, a expus la Teatrul de Artă din Deva5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei