Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2012 - Anul XVII, nr. 80 (4985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La jumătate de an de la faptă

Fostul judecător Bidirel, arestat ieri după-amiază, pentru că şi-a omorât mama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Acuzat că şi-a omorât mama în luna septembrie a anului trecut, fostul judecător Marcel Bidirel (66 de ani) a fost arestat preventiv abia ieri după-amiază, după ce medicii legişti din Iaşi au stabilit că bătaia primită de victimă, cu puţin timp de a-şi da ultima suflare, ar fi putut provoca moartea acesteia.

Iniţial, legiştii din Suceava au concluzionat că Ileana Bidirel (85 de ani), mama fostului magistrat, a murit de inimă, iar leziunile de pe suprafaţa corpului acesteia, produse în urma agresiunii provocate de fiul său, nu au fost de natură să-i provoace moartea bătrânei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au cerut o nouă expertiză la Institutul de Medicină Legală Iaşi, cerând să se stabilească dacă a existat o legătură de cauzalitate între agresiune şi decesul victimei. Răspunsul legiştilor de la Iaşi a fost acela că leziunile de pe corpul victimei sunt “cauze concuratoare la producerea decesului”.

În aceste condiţii, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Marcel Bidirel, iar ieri l-au dus în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru lovituri cauzatoare de moarte, fostul magistrat fiind trimis după gratii de judecătorii Tribunalului Suceava.

Pe holurile Palatului de Justiţie, înainte de a fi încarcerat, Bidirel a negat că şi-a bătut mama şi a susţinut că totul e o conspiraţie a rudelor sale, pentru a pune mâna pe apartamentul Ilenei Bidirel.

 

Ultima “sentinţă” a lui Bidirel: şi-a condamnat mama la moarte

Fapta pentru care Marcel Bidirel a fost trimis după gratii s-a petrecut pe 27 septembrie 2011, când şi-a agresat mama, bătrâna fiind găsită fără suflare în apartamentul în care locuia în ultima perioadă, la etajul II al blocului turn “Lamă”, din cartierul Areni.

Scenariul conturat de anchetatori era următorul: Marcel Bidirel şi-a lovit mama, iar inima bătrânei, speriată de reacţia celui căruia i-a dat viaţă, a cedat.

“Pe fondul unei stări halucinogene, inculpatul a lovit-o cu pumnul în zona maxilarului, iar după ce a căzut a continuat să o lovească cu un obiect contondent şi în repetate rânduri, cu capul de pardoseală, cauzându-i leziuni care, pe fondul afecţiunilor grave de care suferea, au condus la decesul acesteia”, se arată într-un comunicat remis, ieri după-amiază, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

După terifianta faptă, fostul judecător a fost internat, ca măsură de siguranţă, la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean. Marcel Bidirel a fost expertizat psihiatric, iar concluziile specialiştilor au fost că are discernământul diminuat.

La audieri la poliţie, Bidirel a început să delireze, susţinând că în corpul mamei sale era o stafie, cu care s-a luptat.

El a fost văzut de mai mulţi martori, cu câteva minute înainte de descoperirea cadavrului mamei sale, ieşind din bloc şi strigând că şi-a omorât mama.

Marcel Bidirel a fost exclus din magistratură în 1976, când a fost condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare pentru că primea şpagă să măsluiască dosare pe le care avea de judecat pe rolul Judecătoriei Suceava.

În ultimii ani, căzuse în patima alcoolului, iar martorii povestesc că obişnuia să îşi terorizeze mama, căreia îi cerea bani pentru băutură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul judecător Bidirel, arestat ieri după-amiază, pentru că şi-a omorât mama.
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Fostul judecător Bidirel, arestat ieri după-amiază, pentru că şi-a omorât mama2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bidirel trimis de
( 7 apr 2012, 19:00:01
Un alcolist ratat, pana la urma a omorat-o si pe masa saraca, ce vina a avut ea ca a nascut asa o progenitura, tot timpu mi-a displacut fata si atitudinea lui Bidirel fata de viata, un betiv ratat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei