Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2012 - Anul XVII, nr. 80 (4985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Amenzi de 43.500 de lei pentru incendiatorii de terenuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

18 suceveni care şi-au dat foc la terenuri au fost sancţionaţi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu suma de 43.500 de lei (435 de milioane de lei vechi). Potrivit prefectului judeţului Suceava, Sorin Popescu, începând cu data de 19 martie 2012, în toate localităţile din judeţ au fost efectuate controale de prevenire a incendiilor de terenuri. Popescu a arătat că până în prezent au fost constatate 95 de nereguli de la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, în principal din cauza utilizării focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt, a arderii resturilor vegetale, a gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile în afara locurilor special amenajate ori pe terenuri nepregătite şi fără luarea unor măsuri pentru împiedicarea extinderii focului.

Prefectul a mai arătat că în alte cazuri focul a fost provocat la distanţe mai mici de zece metri faţă de materiale sau substanţe combustibile, şi fără ca acesta să fie supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare.

Sorin Popescu a spus că de la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Suceava au fost 130 de arderi necontrolate de mirişti, ale resturilor vegetale de pe terenurile arabil, precum şi ale vegetaţiei de pe pajişti, în total fiind afectate 550 de hectare de teren agricol.

 

Agricultorii care îşi dau foc la terenuri riscă să piardă subvenţiile

Sorin Popescu a arătat că potrivit legislaţiei europene, agricultorii care nu respectă bunele practici agricole şi de mediu, prin arderea miriştilor şi  a resturilor vegetale de pe terenul arabil, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente, riscă să fie penalizaţi prin reducerea subvenţiilor pe terenuri acordate din fonduri europene şi naţionale.

„În cazul nerespectării intenţionate, fermierul este exclus de la plata pentru anul calendaristic în cauză. Dacă amploarea, gravitatea sau persistenţa nerespectării intenţionate este majoră sau au fost detectate repetate nerespectări intenţionate, fermierul va fi exclus de la măsura respectivă şi în anul calendaristic următor”, a ţinut să sublinieze prefectul judeţului Suceava.

Sorin Popescu a explicat că în urma verificărilor făcute în urma incendiilor de terenuri agricole au fost identificaţi zece fermieri care urmează să fie verificaţi de reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Suceava, în vederea stabilirii unor sancţiuni, acestea urmând să aibă ca rezultat reducerea subvenţiilor pe care le primeau.

„Facem un apel către populaţie să conştientizeze riscurile ce decurg din nerespectarea normelor privind lucrul cu focul deschis, cât şi a normelor europene de bune practici agricole şi de mediu”, a declarat Sorin Popescu. El a mai adăugat că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează cu amenzi de la 1.000 lei la 2.500 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 43.500 de lei pentru incendiatorii de terenuri.
 Vizualizări articol: 1143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi de 43.500 de lei pentru incendiatorii de terenuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei