Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Retrocedare

Şcolii din Ostra i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru 4 hectare de teren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cea mai recentă şedinţă, Comisia Judeţeană de Fond Funciar Suceava a validat retrocedarea a 370 de hectare de teren, din care 359 cu vegetaţie forestieră, a informat preşedintele Comisiei, prefectul Sorin Arcadie Popescu. Totodată, au fost adoptate 153 de hotărâri de restituire a pământurilor în favoarea a 70 de persoane fizice, a două obşti, a unei comune şi a unei şcoli.

De exemplu, pentru şcoala din Ostra s-a validat reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 4 hectare de teren agricol. În aceeaşi şedinţă, Comisia Judeţeană de Fond Funciar Suceava a invalidat 35 de solicitări de retrocedare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolii din Ostra i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru 4 hectare de teren.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Şcolii din Ostra i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru 4 hectare de teren1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ’Aida de! Gloria matali, dom brigadir șăf! trimis de
(30 mar 2012, 11:35:27

„Cântați gloria-n Obcini, azi e sărbătoare
De departe vin pădureți pofticioși de-un șoșoi,
Lăsați gonacii voștri dar ce-n bortă-i sparie
Iar în calea lor detunați ploi de plumb din pușcoi!

Puștile și-au armat,
C-un brenik vârf retezat
Șoșoiu-i nimerit
Au izbândit!”

Ci băiet bun ești matali, n-ai mai ave’ popă la moarte și lumină-n ziua nunții! (Di ci te-ai desparțât de franțuzoaică?)
Mm!kiss Mm!kiss Mm!kiss – te țucă babaskull
Ci tari s-o îmbucurat* baba când te-o văzut cum iar te belești în fițuica asta nenorocită.
Șî ci fapti mărețe de epopee ai făcut matali, dom brigadir șăf!
AI DAT NAPOI POMÂNTU LA ȘCOALA DIN ÖSTRA!
Brava, uăi băieti! Brava! AȘA DA! o postulat baba alergând cu pagina din ziarul ăsta (nenorocit și de toată jena) pe la tăți cei 17 moșnegi din cătun ca să ieie la cunoștință ce mari isprăvi de vitejie o făcut ficiorul acestor plaiuri otrăvite.
Așa tari mult s-o bucurat baba c-ai devenit băiat bun când o văzut că ai dat ’napoi la școală cele trii fălci moldovinești de pomânt ce se cuvin de drept la școala din Östra** și pe care le-o luat la colhoz bunică-tu bodnaraș și mătusă-ta pauker.
Da’ cel mai mult s-o bucurat baba că o văzut că matali ești vizionar de feliul tău și nu procedezi ca ceilalți tovarăși de potlogării executive care sprijină înființarea de pușcării și construcția de săli de sport, bazine de înot sau telegondole turistice care nu-s de nici un folos nimănui.
Dar ce-o surprins mai bine baba este faptul că, involuntar – așa cum ești matali dintotdeauna – ai evitat capcana de a rădica o altă pușcărie și ai sprijinit o școală. Îi bini, îi bini că băbetele îți sintetizează esperiența vremurilor (de kăkat) postrevoluționare prin care totdeauna s-a brodit ca să nu fie pentru cine se pregătește ci pentru cine se nimerește iar cine sapă pușcăria altuia pică singur în ea.
1.1  RE: ’Aida de! Gloria matali, dom brigadir șăf! trimis de
(30 mar 2012, 11:36:38
Îi bini ce-ai făcut că vremile-s tulburi tare de tot și nu se știe ca pământul cum o să bată mâine vântul.
Amu ce mai contează că pomântul acela nu-i bun la nica la cât îi de poluat cu metale grele și de radioactive. Contează cel mai mult gestul nobil pe care l-ai făcut matali.
Nu mai contează nici că în Östra nu mai e nici un copchil de vârstă școlară că toți s-au cărat în Italia cu părinții lor și urmează acolo cursurile de Bunga-bunga.
Las’ nu fi matali îngrijorat că moșnegii din cătun o să facă aclo o crescătorie de ciumperci cu finanțare nerambursabilă europeană. O să scoată moșnegii numai ciupercuțe dintr-alea atomice pe care o să le ambaleze frumos în programul vostru electoral din 2008 și o să le dea la export la bandiții aceia de Hollanderi ca să se învețe o dată și ei minte să nu-l mai inerveze pe Zeus care vrea întotdeauna numai binele la popor numai poporul încăpățânat nu vrea să i se facă bine. Ce să le faci la moșnegi, știi și matali că sunt de felul lor mai conservatori și nu vor să treacă strada când vreu și conducătorii.
Dar ca să estompeze aceste neajunsuri iaca la ce s-o gândit baba:
Propune să se înființeze în patrulaterul morții, un nou colegiu electoral denumit Colegiul 15 Fukushima. Iar catindat unic din partea lăcuitorilor cu leucemie, încă de pe acum și din timp util, să fii propus matali, dom brigadier șăf.
Ei, ce zici de propunerea babii? Te prinzi să mergi pe mâna ei băftoasă?
Baba se angajează să înceapă necondiționat o campanile susținută de promovare a matali, focusată pe toți cei 17 moșnegi damblagiți din cătunu iia.
Dacă ești de acord cu idea dă un semn de viață și trimete-i la babă oarece de pomană că ea e măicuță bătrână cu brâul de lână și pensia e mică maică iar moșneagu iia e zgârcit ca un evreu scoțian.
1.2  RE: ’Aida de! Gloria matali, dom brigadir șăf! trimis de
(30 mar 2012, 11:37:34
* S-o bucurat mai ceva cum s-o bucurat Bucuroaica când i-o vinit Bucur-Bucurel bucuros de la București.

** s-o juruit baba că nu zice la nimeni de fapt pentru ce ai dat ’napoi pomăntul la Östrieci – adică_cum matali ești de fapt subiectiv că tare dragă ți-este școala de peste deal unde o tăiai matali când erai mic, chiuleai de la școala din Geminea și plecai la dating cu Cleo dintr-a patra!
Ssst! Nu mai zi la nimeni, stim doar noi doi și tot poporul.

Poșta Scriptului manent
Dom’ brigadir șăf, ș-o amintit baba despre o șmecherie cu chițibuș pe stânga pe care-o văzut-o în tinerețea iia pe când era pilot agent cu ’coperiș de informații în slujba lu’ amiralu’ Canaris, s-o gândit că și matali ești acuma slugoi în flotilla lui amiralu’ Câcanaris și s-ar pute să se potrivească.
O zâs baba să șutești și matali din timp util niște dosare dintr-acelea de licitații truncate, niște evidences cu paraîndărături, niște pictures cu TIR-uri Nicoțiene netimbrate corespunzător sau ceva înregistrări ambientale și telefonice cu tovarășii matali de potlogării sau vreo povestire pidosnică ori de budoar.
Știe baba ce vorbește că la toamnă, ca să agiungi parlamentar chiulangiu pe parali multe, n-o să-ț’ fie de-agiuns cele 19 voturi pe care o să le primești în total din partea electorilor astfel:
- 17 de la moșnegii la care le-o arătat baba ziaru’ de az’ și la care o girat baba asupra integrității caracterului tău de nemernic cu patalama;
- 1 vot de la babă că doară știi că ea e Fan(-cooler) Oedipus Încruntatus până la moarte și dincolo de ea în toate celelalte etape metempsihotice;
1.3  RE: ’Aida de! Gloria matali, dom brigadir șăf! trimis de
(30 mar 2012, 11:38:39
- și încă un vot de la demoazela ta jolie care te-o investit electoral cu năprasnică durere în suflet și cu lăcrămi în ochi fiindcă nu poate să te ierte și să uite ofensa supremă ce i-ai produs-o când ai pus-o … să-ț scoată ciubotele forestiere din picioare. Da săraca de ea, suflet mare de mamă, s-o gândit în primul rând la copchilu’ ceala ce ți l-o zămislit și i-o fost milă de iel ca să nu crească bleg și mămos ca tăți copchii orfani sau semiorfani de parte tătânească. Așa că te-o luat și ie la țintă cu ștampila electorală deși nu meritai nici câtu-i s**a lu Sân Chetru.
- nu în ultimul rând poate observi că TU ÎNSUȚI ( vorba-i tot de la popa!) n-ai reușit să te votezi singur din motive paradoxale și inexplicabile: ori erai bat sau mahmur de cu sară, n-ai văzut ghini și ai votat cu Useleu’, ori erai treaz la cap da’ tulburi la minte la fel cum îi feliul tău încă de la supținerea examenului de licența – adică fără să știi o boabă a ceti buchile slovelor.
După așa paranteză explicativă baba îți dovedește, încă o dată, că la cei 89 de ani ai iia este cu mintea acurată și nu uită să revină la subiectul discuției, ca să nu sufere contextul logic al construcției frazeologice și astfel să pățască baba rușânea imensă de a comite un anacolut.
Deci dosește din timp niște scrisorele compromițătoare ca să ai și matali subcesul electoral asigurat în procentaj de 101% - așa cum însumează procentili pitecantropii de la priveghetor. Cum o să apară în guvernie vreun pinguin dornic să s-aleagă în vreun coledzi bocovinean, atunci matali Pac cu scrisorica la Priveghetorul.
1.4  RE: ’Aida de! Gloria matali, dom brigadir șăf! trimis de
(30 mar 2012, 11:39:40
Dacă mai dai ucaz la slugoii de la tiparniță ca să pună zăbreaua peste glasul oponenților atuncea garantat poți să nu-ți mai faci nici un fel de șampanie electorală și poți să o tai la o chermeză socializantă sub podul de la Burdujeni – celălalt de la pasajul chefere și nu aista de la river.
Ne-am înțăles, dom’ brigadier șăf? – o încheiat epistemiologic Baba.
(zăpăcitul aceala de popă numai drăcii o învață pe babă.)

Addenda – cum ar zâce popa sau adăușag pe graiul babii:
dacă mai ieși în teofanii mediatice ca un bagabont o să câștigi alegirili la sulivară, because:
1. la jaful aceala de priză ieftină ce se zărește pe peretele din spatele matali sigur o să zâcă poporul că nu ești om gospodar, care să știe să facă o învârteală – mânăreală din bani publici. Ori oaminilor „de bine” din popor nu le este plăcut vederii fraieri ca matali cu care nu se poate face nici o „sfârâială” bugetată.
Uăi dom’ brigadir, matali ai ’nebunit di tăt? Aclo trebuie să fie o priză dintr-aia de 400 de euro bucata, din marmură de Carrara, poleită cu foiță de aur ca icoanele pochilor hapsâni și cu inserții de cristale ceaikovsky. Ce mama dracului caută acolo știftul ăla de 3 lei bucata? Ai înnebunit? Dă-te mai la stânga în poză să nu se mai vadă așa eroare gravă de piar.
2. dacă tot veni vorba de piar te-o atenționat baba ca să ai totdeauna frizura cheliei cu cărarea pe dreapta. Ia uită-te în oglinda jgheabului unde te adapi să vezi cum arăți! Ca un bagabont scăpat din bătătorul unei combine Claas – „Te visez mereu”.
1.5  RE: ’Aida de! Gloria matali, dom brigadir șăf! trimis de
(30 mar 2012, 11:40:30
3. Îi tari îngrijorată baba că etalezi indici care arată fără putință de tăgadă că nu mai ești băiet famelist. Prima la mână că ai chimeșa necălcată, sau mai bine spus este călcată de șenila unui TR-800. Apoi pi reverele de la Armani se vede mătreața căzută din coama ta leonină. Dar cel mai grav este că nu mai porți pe deșt șaiba ceia ce ț-o dat-o franțuzoaica matali atuncea când ai păcălit-o de ai dus-o în fața tripticului lui Dumeazăul lui Petrea Sidorovici, ceea ce confirmă indirect faptul că ț-o dat papucii și de-atuncea lăcuiești ca un huhureti în biroul matali le la CeJeu.
„Badi, badi și iar badi…” căinează adânc baba cu rugămintea aprigă să-ț bagi mințile-n cap și să faci cum zâce ie, că ie-ț vre’ numai binele, gloria mundi e-n transit la fel cum e efemeră înalta demnitate de Puturos Pu*lic cu care te-ai căpătuit.
Mergi pe mâna babii că n-o să-ț fie rău.
Încheie baba acilea că trebe să meargă în antecampanie electoral pe la cei 17 moșnegi din cătun, să le arate fițuica asta nenorocită și să infirme acuzele insinuante ce se rădică la adresa matali.
Te mai pupă o dată pe cheliuță tălpetele de babă urându-ți din suflet s-ajungi parlamentar ca_calu lu’ Caligula.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei