Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii directe

Primarul din Sadova refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gheorghe Rusu, primarul comunei Sadova, s-a ales cu o plângere penală după ce timp de doi ani de zile a refuzat sistematic să pună în aplicare o hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă. Pe 25 martie 2010, instanţele de judecată au emis o hotărâre favorabilă pentru Ioan Lehaci, un bărbat din Sadova care revendicase o suprafaţă de 1,96 hectare de pădure. Dreptul de proprietate i-a fost reconstituit în urma tatălui său, iar judecătorii au obligat Comisia Locală de Fond Funciar Sadova să treacă la punerea în posesie.

„De la data reconstituirii dreptului de proprietate, precum şi a obligării punerii în posesie a subsemnatului şi până în prezent m-am adresat în nenumărate rânduri Comisiei Local de Fond Funciar, însă de fiecare dată am întâmpinat refuzul acestora”, a declarat Ioan Lehaci.

Bărbatul spune că cel care împiedică punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti este chiar primarul Gheorghe Rusu, motiv pentru care a depus împotriva sa şi o plângere penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

În paralel, proprietarul celor 1,96 hectare de pădure a deschis o altă acţiune în instanţă prin care primarul din Sadova a fost obligat la plata de daune cominatorii de 10 lei pentru fiecare zi de întârziere în punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti.

Asta înseamnă că de pe 23 iunie 2010 şi până astăzi edilul Gheorghe Rusu are de plătit în jur de 6.000 de lei.

De cealaltă parte, primarul din Sadova recunoaşte că nu a pus în aplicare hotărârea judecătorească în cazul Ioan Lehaci. „Nu o pot pune în aplicare pentru că terenul respectiv este deja în proprietatea altcuiva, mai exact a Primăriei Sadova. Am făcut adresă la Direcţia Silvică pentru a ne oferi teren din rezerva lor pentru a-l pune în posesie pe reclamant. Aştept să primesc răspunsul şi vom vedea ce alternative sunt. Trebuie să aibă doar răbdare”, a fost declaraţia lui Gheorghe Rusu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Sadova refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească.
 Vizualizări articol: 3074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Primarul din Sadova refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tovarase rusu trimis de
(30 mar 2012, 11:19:56
da i omului ce i se cuvine tovarase ,iar u fiind primar te ai improprietarit putin cu proprietatile altora .rusine
2.   Tampenii aberante!!!!!!!!!!! trimis de
(30 mar 2012, 12:53:37
Cum adica bah bosorogule...acuma este in proprietatea primariei Sadova????....adica luat cu japca de pe la oameni mai pe romaneste,faceti plata la tot ce ati luat comunistilor,nu va mai ascundeti dupa legi aberante care au fost facute numai pentru a talhari lumea cu acte in regula!!!Sa aiba rabdare...CAT mah,cat sa aiba omul rabdare,sta deja de doi ani pe la usile voastre in spatele carora benchetuiti cu nesimtire.....inca vreo 4/5 ani ar fi super sa aiba rabdare nu...?!?!E padurea omului,daa ti-ar lua tie cineva curtea si ar trece-o in proprietatea consiliului local...uite asa cu ajutorul unor legi idioate...cam cata rabdare ai avea tu ca sa ti-o revendici si sa te poti folosi din nou de ea????Jigodiilor!!!!
3.   REMEMBER trimis de
(30 mar 2012, 14:34:07
POATE FACE CE DORESTE,DUPA CE A SCAPAT DE ,,NECAZUL'' DE MILIARDE,DIN 2000-2004,CU PRIVIRE LA RECONSTRUCTIA PRIMARIEI,DACA NU MA INSEL.SI CATI NU AU MAI FOST CA EL IN ZONA-TOMOIOAGA,MANGIUREA,HABUR ETC.
SCUZE,INCA NU LE STIU ,DEOCAMDATA,NUMELE DE COD,INDEMNIZATIA DE ,,IUDA''SI VECHIMEA SPECIALA. VOM REVENI!
4.   COMPLETARE trimis de
(30 mar 2012, 14:35:24
TONEGARI-FOST BARBALATA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei