Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tensiuni

Viceprimarul câmpulungean a demisionat și liberalii au părăsit ședința Consiliului Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ședința Consiliului Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc de ieri s-a încheiat brusc, după momente tensionate și schimburi de replici deloc elevate. Tensiunile au izbucnit la momentul în care viceprimarul Mihăiță Negură, recent înscris în PNL, a început să își prezinte plenului raportul de activitate, conform ordinii de zi. Negură a dorit să facă precizări suplimentare, ca urmare a atacurilor dure pe care le-a lansat în presă fostul său partid, PD-L, după ce el și-a anunțat noua opțiune politică și intenția de a candida în alegerile locale pentru funcția de primar din partea liberalilor. Negură a explicat că nu a deținut atribuții care să îi permită să inițieze proiecte și să deruleze investiții, dar că, în domeniile în care a avut atribuții, precum piața agro-alimentară, a reușit să aducă mai mulți bani din încasări, spre deosebire de primar, Gabriel Constantin Şerban, care nu a reușit decât să cheltuiască foarte mulți bani publici.

Negură a lansat chiar acuzații dure despre modul în care au fost gestionate de primar fondurile bugetului local și a ridicat problema unor situații de lucrări discutabile, aferente inclusiv perioadei inundațiilor din 2008. El a explicat că, potrivit documentelor oficiale, s-au plătit sute de transporturi de piatră care nu se văd nicăieri și a anunțat că va sesiza oficial organele de anchetă pentru cercetări detaliate.

Discursul său a fost întrerupt repetat și agresiv de liderul local al PD-L, Gheorghe Niga, în ciuda apelurilor la calm și renunțare la răfuieli politice lansate de președintele de ședință, social-democratul Vasile Vargan, și de liberalul Gavril Chirodea. Extrem de nervos, Niga și-a condimentat intervențiile cu strigăte și a încurcat înțelesul vorbelor când a susținut că acuzațiile lansate de viceprimar sunt ”dezintoxicări”. Viceprimarul și-a prezentat în final demisia, iar consilierii locali liberali, supărați că nu i s-a permis colegului lor să-și susțină integral cuvântul, au părăsit sala. Momentul a fost primit cu aplauze din public, inclusiv din partea liderului local al PSD, Silviu Robciuc, și a social-democratului Silviu Damian, care nu fac parte din legislativul local și se aflau acolo ca spectatori, dar consilierii locali PSD Vasile Vargan și Dan Mocanu nu i-au urmat pe liberali în gestul de boicot al ședinței.

 

Demisia viceprimarului, prima din istoria municipiului

Reuniunea legislativului local nu a mai putut continua, din lipsă de cvorum, și au rămas nediscutate 11 subiecte de pe ordinea de zi. După finalul furtunos al ședinței, primarul Gabriel Șerban ne-a declarat că demisia viceprimarului, prima din istoria municipiului, precum și modul în care l-au susținut liberalii și extinderea unui simplu raport de activitate cu acuzații la adresa sa sunt ”regretabile, neplăcute și este păcat că s-au întâmplat în Postul Paștelui, când trebuie să fim mai calmi și mai înțelepți”. În ce privește acuzațiile grave aduse de viceprimar privind gestionarea banului public, Șerban a negat totul și a spus că ”aceste fapte nu au fost demonstrate și se ridică întrebarea de ce au fost expuse tocmai acum, în precampanie electorală”. Șerban a ținut să remarce și faptul că social-democrații și liberalii nu au reacționat în același fel și și-a exprimat îndoielile despre unitatea USL la Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit precizărilor secretarului municipiului, Toader Mândrilă, deși s-a luat act de demisia viceprimarului, acesta va fi considerat în continuare în funcție până când, într-o viitoare ședință a Consiliului Local, membrii legislativului vor constata oficial încetarea mandatului său. Totodată, nici calitatea de consilier local a lui Negură nu este pierdută oficial, chiar dacă a plecat la alt partid, pentru că, până în prezent, deși toată lumea știe că acesta a devenit liberal, PD-L nu a înaintat nici un document scris Consiliului Local prin care să anunțe situația și să ceară încetarea mandatului de consilier local al lui Mihăiță Negură și înlocuirea cu altă persoană din partid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul câmpulungean a demisionat și liberalii au părăsit ședința Consiliului Local.
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Viceprimarul câmpulungean a demisionat și liberalii au părăsit ședința Consiliului Local5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fg trimis de
(30 mar 2012, 12:30:06
Nasol moment, in loc ca toti cei din Consiliul local al municipiului Campulung sa puna umarul sa aduca bani in oras (pe ultima suta de metri - se stie ce se va intampla dupa alegeri) se freaca in c... pentru un primar votat aiurea de fraieri si pentru un viceprimar, gospodar acasa dar intrat intr/un partid fara viitor.
Fratilor uitati/va la Humor, alei de promenada, parcuri, investitie in constructii de masini etc iar voua nu va ajunge si vreti sa va inbogatiti pe spatele fraierilor din Campulung.
Campulungul nostru arata asa si datorita fostilor primari; Mangiurea care a dat bani pentru cantonul de la Obcioara, pentru proiectul utilitati si mediu alaturi de marzoi dar si datorita lui Piticar betiv si ascultator de cabinet 2.
Sa va fie rusine clasa politica din Campulung, datorita voua tinerii din orasul meu (nu al vostru/ca voi sunteti doar pasageri) pleaca iar urbea de sub poalele Raraului arata cum arata dar va veni o vreme cand roata se va invarti iar voi marii politicieni (de la toate partidele) o sa fiti pusi la panoul ,,umbre,, asa cum era pe vremea tovarasului Hrenciuc / Dumnezeu sa/l ierte, primar pe care eu l/am prins un om de isprava care nu s/a complacut sa traiasca in mocirla in care traiti voi ,,mari,, politicieni ai orasului Campulung.
Doresc foarte mult sa fiu contrazis si sa fiu pus la zid dar asta e parerea mea si parerea multor persoane din Campulung dar si a celor care au plecat datorita faptului ca acest oras nu ofera nimic tinerilor..
Rusine celor care ne conduc..............
2.   Si inca ceva trimis de
(30 mar 2012, 12:38:54
Astept sa/mi fie anulat contul pentru comentarii asa cum mi/a fost anulat cand am comentat un articol scris de Iuliana Tita in Monitorul deCampulung.
2.1  RE: Si inca ceva trimis de
(30 mar 2012, 14:46:04
Celui/celor de la acest ziar care sterg/e PREFERENTIAL comentariile si anuleaza conturi in semn de respect ii/le "dedic" un "icon" !!! (_x_) Daca te/va duce mintea sa stergi/eti comentarii si sa anulezi/ati conturi , POATE va duce mintea sa intelegi/eti ca v-am "dedicat" !!!
2.2  RE: Si inca ceva trimis de
(30 mar 2012, 14:54:23
Tazmaniandevil (cont banat și zeci de comentarii cenzurate) confirmă că monitorii sunt niște slugoi nenorociți care tremură de frică la un singur pârț orange.

Iar prin intermediul meu transmite Schlosadler (cont banat și de asemnenea comentarii cenzurate) că va urma o noapte a cuțitelor lungi.

CU SIGURANȚĂ, IEPUROILOR!
2.3  RE: Si inca ceva trimis de
(30 mar 2012, 19:54:25
Bai Baubau, la Monitorul de Campulung pe site nu mai poti pune comentarii deloc de un an, desteptule, asa ca nu le sterge nimeni, nu-si bate nimeni capul cu gunoaiele. Din cauza unor destepti ca voi, care umpleau de carne comentariile, nici noi campulungenii nu mai putem comenta acolo! S-a umplut lumea de curajosi cu limbaj vulgar si cultura deloc, asa ca din cauza voastra comentam toti la baie pe hartie igienica. Mare realizare ati obtinut si voi. Daca eram in locul astora de la Monitoare va banam si eu pe toti dupa IP, nu dupa conturi, fraieri ce sunt si astia...
2.4  RE: Si inca ceva trimis de
(30 mar 2012, 20:55:03
Bre tas..... , bre !!! Alaltaieri YO cica eram cocosel de munte . Azi se pare ca tu esti cocosat de munca !!! Ooooooffff !!! Iarasi trebuie sa te contrazic . Pentru ca DIN NOU AM DREPTATE !!! Acest ziar nu este din pacate nici rosu , nici galben , nici portocaliu !!! Am realizat dupa ce-ai postat tu azi ca alaltaieri mi-au sters comentariile pentru limbajul "buruienos" pe care l-am folosit doar ca sa-ti arat cine esti si cate parale faci in fata unora . Oricum la cat te duce bibilica , te-ai mai dat de gol ca mai ai inca o clona . Esti penibil rau !!! Auzi la el !!! "Prin intermediul meu transmite..." PENIBIL !!!rolling on the floor=))=))=))
2.5  RE: Si inca ceva trimis de
(31 mar 2012, 09:39:44
Băi căcăciosule!
Dacă tăceai inteligent te numeai.
în primul rând că nici măcar nu ai habar de înțelesul cuvântului clonă.
Apoi e fumată încă din jurasic poanta contopirii într-un singur username a mai multor comentatori.
E specific minților slăbuț analitice să reducă prin asimilare mulțimea comentatorilor nemulțumiți.
pentru curiozitatea ta, află că atunci când am fost banat cu TAZ am rugat o prietenă să transmită faptul că s-a petrecut acest abuz. Asta înseamnă că sunt totuna cu Cruella?
Acum prin intermediul altui prieten de socializare online - edelweiss (prieten de-al lui tiberiu avram) am fost rugat eu sa transmit ca a primit ban si schloss adler.
Sunt totuna cu schloss?
Și ca element de ultimă noutate găsesc un nou mesaj venit din partea lui Gemma, via Schloss, via Cruella prin care sunt rugat să postez ultimul mesaj prin care să atrag atenția că a fost banat și Herr.
în concluzie locic-pedelistă: ȚOȚI SUNTEM ACEEAȘI PERSOANĂ?
atunci respectând raționamentul înseamnă că milioanele de protestatari nemulțumiți sunt în fapt un singur postac plătit de USL!
Hai să ai parte de viață lungă, amice!
3.   INTARITOR DE RECUL trimis de
(30 mar 2012, 13:53:47
ASA MAI VII DE-ACASA, DOM' VICE!!!
IN 2008,CAND ORDONATORU' DE CREDIT SE LAUDA CU ,,LUCRARI APARARI MALURI''LA P.CORLATENI SI P.VALEA SEACA,IN VALOARE DE 29 MLD.ROL,TOCMAI ACOLO APA A DISTRUS CEL MAI MULT.SINISTRATII AU PRIMIT APA SI FAINA,DUPA INUNDATII.
ZVONURILE DIN ACEA VREME,SPUNEAU CA OAMENII DE INCREDERE AI ,,ORDONATORULUI'',TRECEAU PE LA SINISTRATI CU O RABA CU CABINA ALBASTRA,INCARCATA CU,APA SI FAINA,OAMENILOR LI SE DADEA PESTE POARTA UN PAHAR CU APA,CARE TREBUIA BAUT PE LOC[DE PARCA NU ERAU SATUI DE APA],IAR FAINA SE DISTRIBUIA MAI MULT CA FARD,MULTI FIIND,,NEGRI'' DE SUPARARE.
DUPA ACEEA A URMAT DEZSTRUL SCRIPTIC-MASINI CU PIATRA,ALOCARE DE CANTITATI DE LEMN,BANI,ETC.
CENTRUL DE INFORMARE EUROPEANA.O FI INFORMAT PRIN RETEAUA TRANSFRONTALIERA SI PARTENERII DESPRE ,,DEZASTRUL'' DE ATUNCI???
4.   PTR BAU trimis de
(30 mar 2012, 14:02:34
NU TI SE ANULEAZA ASA USOR CONTUL-RAMAN FARA ,,OBIECTUL MUNCII''CEI CU ,,HOLBATU''SI CU,, ASCULTATU'.
CAND O SA VEZI ASA-ZISI ,,AGENTI DE VANZARI'' SAU ,,DISTRIBUITORI DE MARFA''CA FILMEAZA DIN BLEAHURILE MASCATE CU DIFERITE INSCRIPTII, AIA-S!
PE MINE MA DISTREAZA,COMPONENTA RETELELOR INFORMATIVE ALE ACESTORA-BIETE TARANCI SEMIANALFABETE,CARE-SI DAU CU PRESUPUSU,ASCULTAND PE LA USILE APARTAMENTELOR,IN STRANSA ,,CONLUCRARE'' SI CU FEMEILE DE SERVICIU ALE ASOCIATIILOR. CONVINGE-TE SINGUR-SUCCES!
5.   EXTAZ CU IMBUNATATIRI trimis de
(30 mar 2012, 14:24:33
DESPRE CARE INTELEPCIUNE,VORBESTE ORDONATORU' DE CREDIT???
TE-AM VAZUT LA TV,CHIAR IN ACEASTA SAPTAMANA SI DIN NOU DISTRACTIA A FOST TOTALA.BINE AM SPUS,CA VA INVITA LA TV,PTR EMISIUNI HAIOS-DISTRACTIVE-SATIRICO-UMO TOT TE-AI ,,DESCONSPIRAT'' CA NU TI-AI INCEPUT ,,EDUCATIA'' CU ANII DE GRADINITA,TOATA LUMEA STIE SI CAUZELE MAJORE,PTR CARE UNII ,,HLOPITI'' NU SUNT DATI LA GRADINITA:
ORI SE ,,SCAPA ''PE EI,NU SE POT CONTROLA,
ORI SUNT ALAPTATI PAN' PE LA 5-6 ANI!
CEI CE ERAU IMPINSI SA URMEZE MAI TARZIU ,O FACULTATE,INAINTE DE '89,TREBUIAU SA AIBA LA DOSAR SI ACTE DIN CARE SA REZULTE CA ESTE UN VERITABIL MEMBRU PCR,RECOMANDARE DE LA VREUN BOB AL PCR,ETC.
MOMENTAN,CAND DETIN DIFERITE FUNCTII NESPERATE,SE BUCURA SI DE SUSTINEREA UNOR,, DEMOCRATI'' LUSTRABILI CU CARE ISI MAI IMPRUMUTA,,CIOLANUL''[A SE VEDEA,JAFUL SILVIC,AFACERILE IMOBILIARE,CU TERENURI SAU,RETROCEDARILE]
ANALIZATI TEMEINIC NOUL SLOGAN,,BANII INAPOI SI HOTII LA PUSCARIE'',NU DE ALTA ,DAR CAND JURI STRAMB,PE BIBLIE,NU TE POTI ASTEPTA LA CEVA BUN IN VIITOR.
VALABIL SI PTR ,,SFINTII PARINTI'' CU ABONAMENT LA FUNCTII!!!
UN WEEK END,MAI MULT DECAT PLACUT!
6.   Traseisti politici ??? trimis de
(30 mar 2012, 14:36:54
Ntz !!! Astia-s SOBOLANII politicii romanesti !!!
6.1  RE: Traseisti politici ??? trimis de
(30 mar 2012, 19:52:37
Spune-ne si nu ne mai fierbe! Oricum, jos palaria Monte! Sper sa vina si vremea cand politrucii vor jura din nou cu mana pe Biblie, dar din postura de invinuiti...
7.   COMPLETARE trimis de
(30 mar 2012, 14:45:34
CE CUVINTE ERAU INCRUSTATE PE O GRINDA ADUSA DE APELE INVOLBURATE ALE P. VALEA SEACA[ERA SA SCRIU SECU],IN 2008 - INTR-UN ALT COMENTARIU!
8.   Plecat la timp trimis de
(30 mar 2012, 20:02:54
Vicele a facut bine ca a plecat din functie. Ma mir ca a durat asa mult. Eu il stiu om gospodar, asa ca nu pricep ce cauta printre portocalii. Numai ca daca se culca pe o ureche, o sa castige alegerile cand oi ajunge eu deputat!
9.   SUCCES..ULTIMA SPERANTA trimis de
( 1 apr 2012, 14:13:16
Am incredere in dvs d-le Mihaita Negura ca veti iesi primar, sunteti singurul candidat in care avem incredere si care vrea si poate sa faca pt orasul asta URAT si in care nimeni nu vrea sa te ajute sa faci ceva pe acest teritoriu numit CAMPULUNG MOLDOVENESC. SUCCES !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei