Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesizări nereguli

Deputat reclamat la Parchet, Curtea de Conturi şi Agenţia Naţională de Integritate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Plângerea depusă la jumătatea acestei luni la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie nu este singura sesizare care-l priveşte pe deputatul Ştefan Buciuta, reprezentantul etniei ucrainene din Parlamentul României. În paralel, împotriva parlamentarului au mai fost depuse sesizări la alte două instituţii ale statului, respectiv Curtea de Conturi şi Agenţia Naţională de Integritate.

Reprezentanţilor celor trei instituţii ale statului li se cere să cerceteze modul în care Ştefan Buciuta a gestionat sumele uriaşe de bani primite de la bugetul de stat.

În perioada 2008-2011, pe mâna deputatului minorităţii ucrainene au ajuns nu mai puţin de 5,6 milioane de euro, bani despre care există suspiciunea că parţial au fost cheltuiţi în mod ilegal. Concret, Buciuta a primit de la bugetul de stat 1,3 milioane de euro în 2008, câte 1,4 milioane de euro în 2009 şi 2010, în timp ce anul trecut în conturile Uniunii Ucrainenilor din România au intrat 1,5 milioane de euro.

 

Şase infracţiuni de care este acuzat deputatul Buciuta

Potrivit plângerilor depuse la Parchet, Curtea de Conturi şi Agenţia Naţională de Integritate, parlamentarul este acuzat de comiterea a cel puţin şase fapte penale.

Abuzul de încredere este una din faptele care i se impută lui Ştefan Buciuta. Mai exact, deputatul, dar şi întreg Consiliul Director al Uniunii Ucrainenilor din România, sunt acuzaţi că şi-ar fi însuşit prerogativele conducerii asociaţiei şi au dispus discreţionar de fondurile puse la dispoziţie de Guvernul României în vederea achiziţionării de bunuri mobile şi imobile.

„A încălcat grosolan legislaţia în domeniul achiziţiilor publice şi desfăşurarea licitaţiilor publice în vederea adjudecării portofoliilor de oferte de bunuri şi servicii”, este o altă acuzaţia adusă lui Ştefan Buciuta, faptă ce îmbracă aspectul infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În sesizarea trimisă celor trei instituţii ale statului mai apare şi acuzaţia de delapidare, prin aceea că şefii UUR au folosit banii primiţi de la bugetul de stat „pentru a-şi promova propriile persoane şi pentru a-şi asigura succesiunea la conducere”.

 

Bani risipiţi fără noimă

Deputatul Ştefan Buciuta mai este acuzat şi de comiterea infracţiunii de gestiune frauduloasă, deoarece a creat pagube de sute de mii de euro Uniunii Ucrainenilor din România datorită „unei incompetenţe crase”, prin cheltuirea „fără noimă” a banilor pe care i-a avut la dispoziţie.

Parlamentarului din partea minorităţii ucrainene i se mai impută că i-a manipulat pe o parte din membrii Consiliului Director, cărora le-a ascuns o parte din problemele asociaţiei în ceea ce priveşte proiectele şi programele ce urmau a fi implementate. Toate acestea au dus la neîndeplinirea de către Consiliul Director a obligaţiilor care-i reveneau, ceea ce înseamnă că membrii acestui for se fac vinovaţi de neglijenţă în serviciu.

Cea de-a şasea infracţiune de care este acuzat Buciuta şi colegii săi din UUR este deturnarea de fonduri. „Acţiunile asociaţiei au fost de fapt nişte improvizaţii desfăşurate de un număr limitat de persoane din anturajul fostului Consiliu, care nu s-a angajat la nici un program naţional de atragere de fonduri europene, ci s-a mulţumit să <toace>banii contribuabililor români pe mese festive, cheltuieli de protocol, turism electoral, sedii şi maşini scumpe”, se arată în sesizarea către Agenţia Naţională de Integritate şi Curtea de Conturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputat reclamat la Parchet, Curtea de Conturi şi Agenţia Naţională de Integritate.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputat reclamat la Parchet, Curtea de Conturi şi Agenţia Naţională de Integritate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei