Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmările trecutului

Vicepreşedintele PNL Suceava, Ilie Niţă, dosar penal după dosar penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au început urmărirea penală într-un nou dosar care-l priveşte pe omul de afaceri Ilie Niţă, vicepreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Suceava. Anunţul reprezentanţilor Poliţiei Suceava vine la numai cinci luni după ce s-a început urmărirea penală în alt dosar. În ambele cazuri este vorba de aceeaşi infracţiune: „emiterea unei file CEC căreia îi lipseşte unul dintre elementele esenţiale”.

„În sarcina suspectului s-a reţinut faptul că, în calitate de director al unei societăţi comerciale din Suceava, în luna ianuarie 2010, a emis o filă CEC în favoarea unei alte societăţi din Suceava, drept garanţie de plată în urma achiziţionării unor materiale de construcţii. Fila CEC a fost emisă în alb, fiind doar semnată, iar la data introducerii la plată în bancă, aceasta a fost respinsă pe motiv de lipsă totală de disponibil în cazul prezentării la plată înainte de expirarea termenului”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Chestionat pe tema acestor dosare penale, Ilie Niţă a mărturisit că filele CEC au fost emise pe vremea „când economia duduia şi lucrurile mergeau normal. Nu e pentru prima dată când iau materiale de construcţii de la acea firmă şi când vom încasa bani de la datornici ne vom plăti şi noi datoriile”.

Vicepreşedintele liberalilor suceveni spune că a ajuns în această situaţie după ce sumele pe care le avea de încasat de la primării şi şcoli în contul lucrărilor efectuate nu i-au fost virate, deşi instituţiile statului au promis că vor debloca fondurile.

 

Aceleaşi fapte şi în octombrie 2011

În octombrie 2011, Poliţia anunţa că a început urmărirea penală împotriva lui Ilie Niţă pentru infracţiuni economice. „În sarcina învinuitului s-a reţinut faptul că în calitate de director al unei societăţi comerciale din Suceava, a emis o filă cec în favoarea  unei firme din Fălticeni, în luna septembrie 2009, drept garanţie de plată în urma achiziţionării unor materiale de construcţii. Fila cec a fost emisă în alb, fiind doar semnată, iar la data introducerii la plată în bancă, aceasta a fost respinsă pe motiv de lipsă totală de disponibil în cazul prezentării la plată înainte de expirarea termenului”, se arata în comunicatul de presă remis de Poliţie anul trecut.

 

A demontat coşul de fum de la grădiniţa din Udeşti

Ilie Niţă a mai fost în centrul unui scandal imens şi acum doi ani. Pe 6 noiembrie 2010, Niţă şi muncitorii de la firma sa au demontat, cu ajutorul unei macarale şi al unui camion, coşul de fum de la centrala termică a grădiniţei din Udeşti, luând, totodată, şi mai multe componente de la instalaţia din camera centralei. Poliţiştii din Udeşti au reuşit să ajungă din urmă şi să tragă pe dreapta automacaraua şi camionul în cauză.

Patronul Nil Construct a fost invitat la sediul Postului de Poliţie din Udeşti, pentru a da lămuriri cu privire la cele întâmplate, dar a refuzat şi a părăsit zona cu autoturismul pe care îl conducea.

Totul a plecat de la un contract încheiat între reprezentanţii Primăriei Udeşti şi firma administrată de Ilie Niţă. Între cele două părţi au apărut unele neînţelegeri, fapt pentru care primarul şi consilierii locali au decis să rezilieze contractul cu SC Nil Construct, ca urmare a nerespectării termenelor privind finalizarea lucrării.

Mai mult, Săvel Viorel Botezatu, primarul din Udeşti, a declarat că Ilie Niţă a supraevaluat anumite costuri şi, prin devize exagerate şi acte adiţionale, a mai cerut administraţiei locale alte 1,3 miliarde de lei vechi, pentru lucrări care în mod normal, susţine primarul din Udeşti, nu ar fi însumat mai mult de 200 de milioane de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreşedintele PNL Suceava, Ilie Niţă, dosar penal după dosar penal.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Vicepreşedintele PNL Suceava, Ilie Niţă, dosar penal după dosar penal5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta e echipa propusa? trimis de
(30 mar 2012, 12:13:44
Nita este o imagine vie a ceea ce poate usl in acest moment.
2.   .... trimis de
(30 mar 2012, 12:15:40
Om din PNL si membru USL. E de-al lor, om serios. ce mai...
3.   .... trimis de
(30 mar 2012, 12:18:06
Fiecare are oaia sa neagra....Asta nu inseamna ca toata "turma" e asa....
3.1  RE: .... trimis de
(30 mar 2012, 14:00:02
Cine se aseamana se aduna ! Daca hotzoii rosii au jefuit Romania din 1989 , galbejitii asteapta sa ajunga la putere ca sa mai fure si ei ce-a mai ramas .
4.   .. trimis de
(30 mar 2012, 13:09:55
Foarte serios omul..cum e unul asa sunt si restul.
5.   Dudu,coroama,judele... trimis de
(30 mar 2012, 19:00:17
la momentul de fata tot pdl trebuie inchis[nu dosare penale],iar voi ,uitati-va-n curtea tovarasului fluturica sa vedeti cate dosarase a avut,latrailor...mars

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei