Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri noi

Admitere la USV, cu examen sau pe baza notelor de la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Admiterea la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se va face în acest an fără a se mai lua în considerare vreo medie din anii de liceu. Potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, universităţile trebuie să admită studenţi pe bază de concurs, scris sau oral, sau pe baza mediei sau a notelor de la examenul de bacalaureat. Schimbarea radicală de admitere introdusă din acest an de ministrul Baba vine pentru a evita discrepanţele şi diferenţele de notare de la o şcoală la alta. „Folosirea mediilor din timpul anilor de studiu în liceu drept criteriu de admitere în facultate în anul universitar 2012-2013 este interzisă”,a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat că „admiterea la facultate din acest an se va face potrivit prevederilor din ordinul ministrului şi la nici o facultate nu se va intra luându-se în considerare şi media din liceu la vreo materie de studiu”.

 

Facultăţile din cadrul USV urmează să stabilească modalitate de admitere

Rectorul Valentin Popa a spus că „facultăţile vor stabili ce modalitate de admitere vor introduce, la unele se va da examen, la altele se vor lua în calcul notele de la examenul de bacalaureat, dar cu siguranţă, notele şi mediile din anii de liceu nu vor mai fi luate în considerare”. De fapt, aşa prevede şi ordinul venit de la Ministerul Educaţiei, care interzice folosirea mediilor de liceu ca posibilitate de admitere la facultate, însă oferă variante posibile, precum examenele scrise sau orale şi folosirea mediei sau a notelor de la bacalaureat.

Ordinul de ministru privind admiterea în învăţământul superior de licenţă, masterat sau doctorat pentru anul universitar 2012-2013 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 13 martie 2012.

Aşadar, pentru admiterea la USV, indiferent de ciclul de studiu, pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenţă sau disertaţie, după caz, dar nu pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de liceu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Admitere la USV, cu examen sau pe baza notelor de la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Admitere la USV, cu examen sau pe baza notelor de la bacalaureat3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Magarie trimis de
(30 mar 2012, 15:21:28
Ce magarie sa schimbi metodologia de admitere cu 3 luni inainte de inscrieri .Si la facultatile la care se dadea examen s-au schimbat regulile ,degeaba ai invatat la toate materiile pt a avea medie buna pe anii de liceu dupa noua regula ar fi trebuit sa inveti doar pentru materiile la care dai bacalaureat pt celalalte materii sa ai doar medii de trecere.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei