Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Zona industrială „Bucovina” va fi înfiinţată pe terenurile de la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava va avea o zonă industrială ce va fi pusă la dispoziţia investitorilor, care vor fi motivaţi să deschidă afaceri acolo atât prin punerea la dispoziţiei a utilităţilor necesare, cât şi prin acordarea unor facilităţi, precum scutirea de la impozite pe o anumită perioadă de timp.

Decizia a fost luată ieri în unanimitate, în şedinţa Consiliului Local Suceava, mergându-se pe ideea că astfel s-ar putea rezolva, măcar parţial, una dintre principalele probleme cu care se confruntă populaţia municipiului, dar şi a judeţului – lipsa locurilor de muncă.

Parcurile industriale pot conţine depozite, centre de distribuţie, uzine chimice, producători de materiale plastice, fabrici de prelucrare a produselor alimentare sau a băuturilor răcoritoare, etc., în principal activităţi care implică şi un număr mare de angajaţi.

Conform proiectului iniţiat de consilierii USL, care a primit susţinere completă din partea primarului Ion Lungu şi a consilierilor PD-L, zona industrială „Bucovina” va fi amplasată pe terenurile Termica.

Tocmai pentru a delimita exact terenurile pe care s-ar putea face asemenea investiţii, a fost numită o comisie care să analizeze şi impactul pe care l-ar avea asupra bugetului local scutirea de la plata taxelor, să se ocupe de problemele administrative, dar şi de elaborarea unei strategii şi a planului de acţiune pentru atragerea investitorilor români şi străini.

Din această comisie fac parte şi doi dintre iniţiatori – Ovidiu Donţu şi Vasile Mocanu, dar şi consilierii locali Costel Tătăranu, Cristin Ursu şi Vasile Barabaş.

Administraţia locală suceveană speră ca odată cu atragerea unor investitori în zona respectivă să rezolve nu doar problema locurilor de muncă, ci şi pe cea cu care se confruntă societatea de termoficare a oraşului, care nu mai are eficienţa dorită în lipsa consumatorilor de abur industrial, produs în acelaşi timp cu apa caldă şi căldura furnizată locuitorilor municipiului reşedinţă de judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona industrială „Bucovina” va fi înfiinţată pe terenurile de la Termica.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zona industrială „Bucovina” va fi înfiinţată pe terenurile de la Termica5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lupul isi schimba parul dar naravul ba !!! trimis de
(30 mar 2012, 13:42:39
La cativa ani dupa ce s-a deschis IFA la Suceava , o delegatie din care faceau parte fostul prim secretar si fostul director a fost in audienta la tovarasa ceausescu si au rugat-o sa inchida fabrica deoarece atat gazele emanate cat si deseurile erau toxice pentru populatia Sucevei . tovarasa le-a spus ca pot sa moara oamenii din trei judete ca ea tot face fibre artificiale . tovarase dontu !!! Iarasi ne aduceti uzine chimice si materiale plastice ???
2.   Uite asa o barba avea.............. trimis de
(30 mar 2012, 18:12:38
Da, da, si marmota invelea ciocolata in depozite, centre de distribuţie, uzine chimice, la, la, la.....
3.   Jaf la drumul mare trimis de
(30 mar 2012, 21:23:41
vasile mocanu in comisia cu terenuri. asta inseamna o bata la un car cu oale escrocherii cu acte in care isi vira geositu gheara si uite asa se fac afacerile in Romania si prospera toate haimanalele polititice sa ne fie tara si neamu de rasu lumii in ce hal a ajuns

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei