Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2012 - Anul XVII, nr. 64 (4969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie finală

Vasilică Puşcaşu va fi predat austriecilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Telenovela Vasilică Puşcaşu a luat sfârşit ieri, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de sucevean. Consecinţa acestei decizii este aceea că Puşcaşu va fi predat autorităţilor austriece, termenii acestei operaţiuni urmând a fi stabiliţi de comun acord între reprezentanţii celor două state. Cel mai probabil, austriecii vor trimite la Suceava o ambulanţă pentru a-l prelua pe Vasilică Puşcaşu în condiţii de siguranţă maximă pentru integritatea sa corporală.

Deocamdată nu s-a stabilit ziua în care suceveanul va pleca spre Austria, dar după cum s-au mişcat autorităţile din această ţară este de aşteptat ca totul să aibă loc în cel mai scurt timp.

Laurian Ostaficiuc, unul dintre cei trei avocaţi pe care Vasilică Puşcaşu i-a avut angajaţi în acest dosar, a menţionat că împreună cu colegii săi va studia oportunitatea uzitării căilor de atac extraordinare, o decizie finală în acest sens urmând a fi luată rapid.

În acest moment, Vasilică Puşcaşu este internat în Spitalul Judeţean Suceava, după ce a suferit mai multe intervenţii de hernie de disc. În urma unei expertize pe care Curtea de Apel Suceava a aprobat-o, specialiştii Institutului de Medicină Legală Iaşi au stabilit că Puşcaşu este transportabil. Ca urmare a acestor concluzii, instanţa suceveană a fost de acord cu predarea lui Vasilică Puşcaşu în Austria. Soluţia a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a menţinut decizia de predare.

 

Acuzat de două jafuri armate comise în Austria

Vasilică Puşcaşu a fost un subiect fierbinte încă de la început. În mod excepţional, mandatul european de arestare a fost adus la Suceava direct de către poliţiştii austrieci, care sperau să plece înapoi acasă cu tot cu Puşcaşu. Iniţial, Curtea de Apel Suceava a respins cererea de arestare preventivă, iar până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat decizia de a-l trimite după gratii, Vasilică Puşcaşu a avut parte de maximă atenţie din partea serviciilor secrete române, care s-au temut ca nu cumva acesta să fugă. Sugestiv în acest sens este şi faptul că în drum spre Bucureşti, unde în luna ianuarie s-a judecat recursul privind arestarea, maşina cu care s-a deplasat suceveanul a fost oprită de poliţişti de opt ori.

În prima parte a lunii ianuarie a acestui an, Parchetul Wiener-Neustadt, Austria Inferioară, a emis un mandat european de arestare pe numele lui Vasilică Puşcaşu. Suceveanul este acuzat că a comis două jafuri cu mână armată, în urma cărora a furat aproape 335.000 de euro.

Jafurile au avut loc în zilele de 1 şi 7 aprilie 2005, iar Puşcaşu şi o persoană de sex feminin au intrat în sediile a două bănci austriece, unde, sub ameninţarea pistolului, i-au convins pe salariaţi să le dea banii din casierie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasilică Puşcaşu va fi predat austriecilor.
 Vizualizări articol: 4031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Vasilică Puşcaşu va fi predat austriecilor3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(17 mar 2012, 12:05:35
Era si cazul! Justitia suceveana deja devenea penibila incercand sa-l acopere. S-a ajuns in asemenea situatie incat judecatoarea l-ar fi luat la ea acasa sa-l ingrijeasca!

Daca domnul Puscasu este nevinovat (cum sustine dumnealui) sunt sigur ca in scurt timp va reveni acasa la afacerile lui!

Cat priveste cretinasii ce comentau acum ceva timp ca Puscasu este un exemplu, ca a facut afaceri ca ii descurcaret le doresc si lor sa ajunga la nivelul d-lui Puscasu dar cu forte proprii!

Fiat justitia, et pereat mundus!
1.1  RE: ... trimis de
(17 mar 2012, 12:18:00
Bravo austriecilor. Ne-au mai dat o palma in obrazul gros si patat.
Cine urmeaza? Ghici ghicitoarea mea...
1.2  RE: ... trimis de
(18 mar 2012, 09:25:30
Cate spagi si ce sume s-au luat de pseudo-judecatorii sucevei ca sa-l tina pana acuma? Pe cand o dezvaluire a spagilor si a increngaturilor de la Suceava dintre procurori, judecatori si avocati?
2.   ... trimis de
(17 mar 2012, 12:45:06
mclean tu sa taci!
2.1  RE: ... trimis de
(18 mar 2012, 10:38:53
Mai RESPECT tu esti cumva distrusul ala a carui mamica doctor ia "atentii" de la bolnavii de cancer ? Daca e asa ..rusinica si vezi ca asfaltarea voastra e cam de kkat. Cum se schimba orinduirea ..cum bate "deneaul" pe la usi. Multa bafta tinere ierbivor.
3.   Aviz amatorilor trimis de
(17 mar 2012, 13:31:20
LA BULAU CU TALHARII
4.   Hotii trimis de
(17 mar 2012, 15:47:28
Daca tot asa ati fi tare in clanta si cu hotii care va conduc si va fura de ani de zile in sv ......as mai zice dar.......SA TRAITI BINE !!!!!
5.   HALAL trimis de
(17 mar 2012, 18:17:18
Ba desteptule..(AL2011) si restul care mai ganditi ca el ,cati straini au fost condamnati de statul roman dupa ce au savarsit fapte deconfusedplari de sute de mil E,crime (Teo Peter),etc.
Doar Fraierii de Romani o fac (ei sunt destepti)
O Tara cu destepti ca voi îsi merita soarta si pozitia in Lume

daca tot o facem pe desteptii si justitiarii ,macar sa o facem cu aceias masura
5.1  RE: HALAL trimis de
(18 mar 2012, 10:45:01
Ti-ai ales bine nickul GOGUT...si la creier tot GOGU esti...sau poate GIGI?
6.   Dga trimis de
(17 mar 2012, 19:06:00
pai el era excroc si in romania--interesativa ce a facut pina sa apucat de blocuri
7.   Sandrinio,esti un mincinos!! trimis de
(17 mar 2012, 19:15:23
Bai ,,AL 2011'' stii ce-ti sugerezi eu? S-o pupi in ☭ pe doamna judecator k tu probabil esti mai mic de statura si ajungi. D'a nu te gandesti nenorocitule k strainii astia ne fac ,,de comanda'' pe unde ne prind: ne fac tigani,jegosi,nespalati s.a.m. d. iar noi sa le stam ,,capra'' cand vor ei. D'a tu putina istorie stii? De imperiul austr- ungar ai auzit? Ia mai citeste tu si vezi cum stau lucrurile.S'apoi Vasilica asta macar a investit in ceva,a facut ceva pt. tara asta tu de dupa tastatura aia ce ai facut?! Zic si eu...
7.1  RE: Sandrinio,esti un mincinos!! trimis de
(18 mar 2012, 10:42:42
Am vazut ce asflatari a facut VAsilica. Numai pentru asta i-ar trebui ceva ani la racoare...dar inca o data zic...D-zeu nu bate cu bota!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei