Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2012 - Anul XVII, nr. 64 (4969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunităţi

Terenurile dintre Suceava şi Botoşani, văzute ca cea mai bună soluţie pentru dezvoltarea de parcuri industriale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Terenurile situate între municipiile Suceava şi Botoşani sunt cea mai bună soluţie de dezvoltare a unor parcuri industriale, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Prezent la întrunirea membrilor Zonei Metropolitane Suceava, Gheorghe Flutur s-a declarat un partener şi un aliat foarte hotărât al acestei asocieri, care favorizează realizarea de noi investiţii în zonă.

El a spus că, deşi în ultima vreme unii oameni politici au tot marşat pe ideea realizării unui parc industrial la Termica, în opinia sa, ideea respectivă are mult mai puţine şanse de realizare decât amenajarea unor parcuri industriale pe axa Suceava –Botoşani, de preferat chiar în apropierea Aeroportului Salcea.

“Acolo avem toate şansele să facem o zonă facilă investiţiei în parcuri industriale. E o zonă cu mare aglomerare urbană – 150.000 de locuitori avem noi, Botoşaniul, situat la 30 de km distanţă, are cam tot atâta populaţie, iar la mijloc este aeroportul, care va deveni internaţional. Investitorii după asta fug – vor să aibă de unde să-şi recruteze forţa de muncă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Acesta le-a spus celor prezenţi că asocierea în cadrul Zonei Metropolitane Suceava este primul pas înţelept în această direcţie, dar că, pentru a atrage investitori pe terenurile lor, vor trebui să le asigure căi de acces şi utilităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terenurile dintre Suceava şi Botoşani, văzute ca cea mai bună soluţie pentru dezvoltarea de parcuri industriale.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Terenurile dintre Suceava şi Botoşani, văzute ca cea mai bună soluţie pentru dezvoltarea de parcuri industriale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar asa? trimis de
(17 mar 2012, 16:56:42
Mr. Fluturica , deja investitori sunt in Romania,dar aleg , inafara de Bucuresti, Clujul, Targu Mures; de ce nu cin la Suceava oare? Ca nu au de unde sa ia cadre calificate!!!
Invatamantul superior sucevean nu produce la nivelul cerut de corporatiile mari; IBM infiifnteaza la Tg Mures centrul de excelenta in cercetare, de la Jucu a plecat Nokia si imendiat a nevit de Longhi parca, afacerile se pot face cu bani , dar fara oameni calificati orice afacere este ingropata.
Ce sa caute investitorii in Botasani? paie.
Domnule Fluturr , va asigur ca acele firme interesatevde a dezvolta afaceri in zona asta s si au facut de mult calculele de eficienta si dezvolatare; inafara de supermarketuri si banci care iau inapoi banii trimisi de suceveni din afara tarii, nu veti vedea nici un
investitor strategic aici.
Puteinsa umblati cu sacul innspate dupa investitori in zona pana vi se rod papucii; la Suceva este nevoie deschimbare; nu de licitatii aranjate, de japca a terenurilor de mafie economica cu suport politic si numiri politice la invatamant si universitate.
Competitia reala produce progresul nu nepotismul si protectionismul politic.
Oricum succes!
1.1  RE: Chiar asa? trimis de
(17 mar 2012, 18:28:09
Stai linistit ca salahori sunt buni de oriunde. Iar cativa ingineri/directori se pot reloca din alta parte, sa fie asta cheltuiala.
Problema este nivelul taxelor per ansamblu (la Jucu a venit DeLonghi pentru ca acolo este deja totul construit dar stai sa vezi daca si ce mare chestie vor face - vorbe am avut destule de-a lungul ultimilor ani) si, daca te uiti peste orice statistica, investitiile directe in Romania, in ultimii ani, au scazut mai mult decat dramatic.
Daca s-ar micsora taxele in loc sa creasca salariile (teoretic) ale unor bugetari (la privat nu ai cum sa te bagi sa le maresti - acolo functioneaza, teoretic, piata) multe lucruri s-ar schimba. In bine.
1.2  RE: Chiar asa? trimis de
(17 mar 2012, 18:56:12
Domnule PUPALPUPAL inainte de a-ti propune sa inveti sa scrii corect romaneste (probabil ai fost plecat cateva luni in Italia si ai uitat!) nu te mai lua tu de Botosani si vezi-ti de "metro ☭ " ta! Botosaniul nu va mai fi in veci alaturi de Suceava! In cel mai rau caz cu Iasiul. Documenteaza-te asupra istoriei recente REALE a orasului tau. Nu uita ca prin anii 30-40 jud. BT avea granita pe raul Suceava iar ceea ce numiti voi astazi cartierul Burdujeni era un sat botosenean. Ati avut noroc cu unul dintre cele mai sumbre personaje kgb-ist comuniste Emil Bodnaras care va ridicat din mocirla! Apropos, de asta ati furat, printre altele, piatra cubica de pe bulevardele din Botosani ca sa va pavati si voi ulitele?! Nu uitati ca v-ati facut mega judet prin oprimarea a inca 5-6 care cu siguranta la vremea aia nu v-au dorit. Ca si capitala de regiune, bineinteles ca ati atras, in multe situatii fortat, toata spuza celorlalti. Asa a facut ulterior si Botosaniul cu Dorohoiul. Acum, in loc de Bodnaras aveti pe Flutur, care ar fi in stare sa faca GH capitala Romaniei! Dar nu va mai tine mult...
2.   Chiar asa? trimis de
(17 mar 2012, 17:02:55
Ati ignorat si blocat accesul valorior pe piata afacerilor in Suceava, iar acum bumerangul vine inapoi; aceia care v au sustinut cu bani in campania electorala precedenta deja au acorduri tacite cu liberaliisi i finanteaza; asa ca sa nu va mirati cand se va sparge gasca; in occident, cei care au salvat Pdl si pe base in precenta campanie sunt mai inraiti decat cei de acasa, asa ca faceti bine si anulati votul on line ca cei de afara va vor pune sfaoara de gat , in sens electoral.
S-a terminat Domnule Flutur; de acum urmeaza procese penale pentru cei care si au facut bani buni din bani publici si europeni prin firm interpuse.
2.1  RE: Chiar asa? trimis de
(17 mar 2012, 19:37:37
Bai nene PAPA sau PUPA,mi-e si groaza sa-ti anagramez ID-ul ca iese o grozavenie,de limba Romana si de gramatica ai mare nevoie..."v-a ridicat din mocirla",'si-au facut',"firme"...se scriu asa cum am facut-o eu...
3.   Dl Muresan trimis de
(18 mar 2012, 00:57:00
1.Cu gramatica stam bine chiar daca numele de cont e scris leat, restul sunt greseli facute din graba; dar uitandu- ma pe mesajul dvs , aveti greseli de clasa a 2a gramatica cand se invata cand se scrie " va" legat sau" v-a".
Las la latitudinea dvs sa va corectati, metoda descoperirii este foarte indicata la toate varstele deoarece are si rolul de "a fixa" informatia, in cazul dvs greseala de ortografie.
2. Nu trebuie sa mi explicati de ce este sau ce a fost Botosaniul, deoarece poate ca nu stiti dvs, dar a dat cele mai mari personalitati ale Romaniei; ideea din comentariu a fost ca datorita " istoriei moderne" si a celor care o fac astazi, la fel ca si Suceava, investitorii vor sta departe; poate cativa rataciti sau slab informati care o vor lua in freza de la circuitul economic politizat din ambele judete.
4.   Terenuri trimis de
(18 mar 2012, 01:11:52
Pai deja au dat la investitori ( la austriacul de la Radauti) terenuri cu sutele de hectare atat din Suceava cat si din Botosani , in acelasi timp,cred ca la Cornu Luncii de s au rasculat oamenii anul trecut si i a trimis prefectul de Suceava sa se judece cu austriacul ptr pamanturile ptr care bunicii lor au aparat Romania pe front; tocmai ce ziceam anterior- mafia politica locala lucreaza ptr a-si vinde proprii oameni strainilor, ma rog investitorilor;
Soseaua de centura; au luat cu japca terenuri ca n palma cu 1.35 euro/ m2 si pe malul raului Suceava unde smecherii politici au detinut indirect terenuri, si prin rape pe unde se rostogoleau oile ca nu puteau urca ,au dat 45 euro/ m2.
Au dat fara licitatie drumul uceava - Botosani spre modernizare la firme pdl care au ous asfalt- marmelada si in Suceava, doar ptr a mai camufla bani , samd
E cam gri peisajul nu- i asa?
4.1  RE: Terenuri trimis de
(18 mar 2012, 17:16:09
Cu gramatica esti la pamant:dai vina pe graba...cine naiba te zoreste?Neuronul mic si stingher se zbate in tartacuta si te doare?Mergi la medic si scuteste-ne de postari !Auzi:"drumul uceava-Botosani"....Cred ca te doare rau!
4.2  RE: Terenuri trimis de
(18 mar 2012, 17:19:16
mai era aia cu "ptr pamanturile ptr care"!!!!si oile care se rostogoleau...Penibil!
5.   Comentariu trimis de
(18 mar 2012, 10:11:31
Este o mare problema vanzarea terenurilor catre straini . Cu toate ca legislatia romana nu aproba insrainarea terenurilor , doar societatilor comerciale autorizate , pina in prezent sunt vindute in Romania aproximativ 700000 ha. in special teren arabil cautat de straini ca pamintul nostru e f. b. si ieftin . Nu ne dam seama ca ne taiem creanga de sub picioare , mai ales ptr. generatiile viitoare .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei