Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2012 - Anul XVII, nr. 64 (4969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cultural

„Biblioteca Vie”, duminică, la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Biblioteca Vie” ajunge duminică, 18 martie, între orele 10:00 şi 14:00, la Biblioteca Municipală din Câmpulung Moldovenesc.

Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din Judeţul Suceava - Intercoolt continuă campania de promovare a strategiei de dezvoltare interculturală a judeţului Suceava, prin organizarea evenimentului „Biblioteca Vie” la Câmpulung Moldovenesc.

După cum ne-au spus organizatorii, „Biblioteca Vie” funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care cititorii pot împrumuta o carte pentru o perioadă limitată de timp, 40 de minute. Bogdan-Sorin Popescu, PR Manager – Intercoolt, a explicat că „există însă două aspecte importante: cărţile sunt fiinţe umane şi intră într-un dialog personal cu cititorul. Cărţile din <Biblioteca Vie> sunt reprezentanţi ai grupurilor etnice din judeţul Suceava, oameni cu poveşti care ar da cititorului o experienţă unică de învăţare sau oameni care se confruntă sau se pot confrunta cu prejudecăţi sau stereotipuri de etnie, rasa, religie etc. şi care ar putea fi victime ale discriminării sau excluderii sociale”.

 

Dialog intercultural

Prin „Biblioteca Vie”, au completat organizatorii, se promovează respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană. „Vrem să atragem atenţia asupra diversităţii culturale din judeţul Suceava, să stimulăm dialogul intercultural, pentru că de multe ori diferenţele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, iar de cele mai multe ori aceste diferenţe duc la discriminare, suspiciune şi respingere”, este de părere Bogdan-Sorin Popescu.

Partenerii activităţii culturale de duminică, de la Câmpulung Moldovenesc, sunt Primăria Câmpulung Moldovenesc, Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc, Asociaţia Etnoculturală Hadik Andras din Bucovina —HABET, Organizaţia Salvaţi Copiii România, Filiala Suceava.

 

„Diversitatea face Diferenţa”

Grupul de iniţiativă interculturală al tinerilor din judeţul Suceava Intercoolt reuneşte tineri membri ai grupurilor etnice, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile şi este un promotor activ al dezvoltării interculturale a judeţului.

Acest grup de iniţiativă a luat naştere în cadrul proiectului „Diversitatea face Diferenţa”, proiect implementat de Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală, în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României. 

Pentru detalii şi informaţii suplimentare legate de eveniment, puteţi accesa adresa: contact@intercoolt.ro sau numărul de telefon 0757 346 504.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Biblioteca Vie”, duminică, la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Biblioteca Vie”, duminică, la Câmpulung Moldovenesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
(17 mar 2012, 15:22:34
PTR ORGANIZATIA ,,SALVATI COPIII'' LE DONEZ EU UN DOCUMENTAR,CA SA STIE LA CE SUNT EXPUSI COPIII IN ACEASTA ZONA,BOLILE DE CARE SUFERA SI CAUZELE ACESTORA,CAT SI DESPRE CEI CE SE FAC VINOVATI DE SUFERINTELE ACESTOR FIINTE FARA VINA.MULTI DIN CEI VINOVATI-,,FATALAI '' DIN NASTERE,VOR AVEA CAT DE CURAND PARTE DE NISTE ,,SURPRIZE'' CHIAR CU IMBUNATATIRI,PTR CA DIN CATE SE VEDE ,NU-I INTERESEAZA DECAT ACAPARAREA IN CONTINUARE DE FUNCTII IN ADMINISTRATIE,FARA A TINE CONT CA SUNT DE MULT DEPASITI SI CEEA CE STIU EI NU SE MAI ,,CAUTA''.
VA SOSI SCADENTA,DRAGI TOVARASI SI ,,PRETINI''.ATUNCI SA VA VEDEM!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei