Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2012 - Anul XVII, nr. 64 (4969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

Cel mai mare târg agricol din Moldova a fost deschis la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare târg agricol din Moldova, Agro Expo Bucovina, s-a deschis în cursul zilei de ieri în parcarea Shopping City Suceava. Ediţia de anul acesta a târgului are un număr dublu de expozanţi faţă de cea de anul trecut, ajungând la 135 de companii din domeniul agriculturii şi producători agricoli din peste 25 de judeţe ale României.

Târgul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Federaţia Agricultorilor „Fermierul”şi Shopping City Suceava.

Expoziţia agricolă va fi deschisă până duminică, 18 martie a.c. şi poate fi vizitată între orele 10:00 şi 18:00. La standurile expozanţilor sunt expuse maşini şi utilaje agricole, tehnologii pentru industria alimentară, utilaje forestiere, anvelope şi piese de schimb pentru tractoare şi utilaje agricole, tehnologii de pescuit, echipamente şi unelte pentru grădinărit sau maşini şi utilaje pentru industria alimentară.

În cadrul expoziţiei îşi prezintă oferta de produse şi membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina”, precum şi alţi producători de produse alimentare din mai multe judeţe ale ţării.

Vizitatorii vor putea să cumpere atât produse şi preparate din carne, dulciuri, miere şi produse apicole, cât şi produse din lapte şi de panificaţie.

În cadrul acestui târg a fost amenajată şi o expoziţie de păsări şi animale de rasă, respectiv vaci, oi, iepuri, găini sau porumbei.

 

Flutur s-a interesat de modul în care tinerii fermieri pot avea acces la maşinile şi utilajele agricole

Deschiderea celei de-a zecea ediţii a Târgului Agricol Agro Expo Bucovina a avut loc în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subprefectului Angela Zarojanu, a consulului general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boechko, şi a directorului Shopping City Suceava, Mircea Petrariu.

După tăierea panglicii inaugurale, preşedintele CJ Suceava a mers pe la fiecare expozant, fiind interesat în special de firmele care vând maşini şi utilaje agricole. El a spus că tinerii care se instalează în mediul rural şi care accesează fonduri europene ar putea să achiziţioneze astfel de utilaje în vederea dezvoltării unei activităţi în domeniul agricol. De asemenea, Flutur a vizitat şi standurile membrilor Asociaţiei „Produs în Bucovina”, oprindu-se pentru a bea un pahar cu suc de mere produs de sucevenii de la SanteFruct.

După ce a vizitat standurile, Gheorghe Flutur a apreciat numărul mare de expozanţi prezenţi la acest târg, precizând însă că pe lângă prezentarea în cadrul târgurilor a utilajelor şi serviciilor agricole este necesară şi o mai bună informare şi consiliere a celor care ar putea să devină clienţi.

„În primul rând vreau să mulţumesc Camerei de Comerţ, care, în parteneriat cu CJ Suceava, a mai făcut un pas spre informarea oamenilor cu privire la posibilităţile de a investi în agricultură. Şi putem să observăm  o îmbunătăţire a situaţiei în ceea ce priveşte informarea populaţiei, dar şi dotarea celor din agricultură. Şi văd că a început să apară tot mai consistent această categorie de investitori în agricultură”, a spus Flutur.

El a apreciat că în judeţul Suceava se poate observa o dezvoltare a industriei alimentare şi a activităţii procesatorilor de produse agricole, menţionându-i aici pe membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai mare târg agricol din Moldova a fost deschis la Suceava.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Cel mai mare târg agricol din Moldova a fost deschis la Suceava2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Din nou politizare...din nou campanie electorala.. trimis de
(18 mar 2012, 18:39:16
nu stiu ce parere aveti voi dar eu m-am saturat pana in gat de atata campanie si praf in ochi pe care d-nul Flutur si domnul Lungu il fac in mass media locala. sa vina sa vorbeasca despre ceea ce au strecurat pe ici pe colo, despre contracte alocate cu buna stiinta si mai ales sa explice ce fac cu banii sucevenilor. Nu mi se pare corect ca la cateva luni de la asfaltare acesta sa curga precum namolul la vale, ca sa nu mai zic ca asfaltarea asta a rezistat la doar o singura ploaie si nu vorbesc intre ghilimele. rusine domnilor rusine sa va fie, mai bine bagativa in hrubele dvs de birouri strangeti ce puteti ca sunteti niste nimeni
.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei