Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2012 - Anul XVII, nr. 64 (4969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unificare necesară

Flutur susţine crearea unei regiuni a cărei capitală să fie judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava ar putea deveni capitala unei regiuni puternice a României, care va include mai multe judeţe învecinate. Aceasta este convingerea pe care o are preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, exprimată ieri, în cadrul şedinţei Zonei Metropolitane Suceava.

Acesta a spus că, în ciuda luptei individualiste dintre judeţe, în nici un caz nu vor rezista să existe 41 de judeţe, care să fie finanţate de la bugetul de stat, regionalizarea fiind singura soluţie pentru atragerea de fonduri.

Gheorghe Flutur a declarat: “Europa este o comunitate a regiunilor şi tot mai mult ni se cere să ne unim şi să avem strategii comune. Sunt convins că din 2014 România va trebui să se reorganizeze în regiuni pentru a putea face strategii comune de dezvoltare şi nu strategii fărâmiţate, ineficiente. Dacă Suceava va vrea să fie capitala unei regiuni puternice, cu două milioane de locuitori, trebuie ca în primul rând această capitală, Suceava, să fie o zonă metropolitană puternică”.

Preşedintele CJ Suceava a spus că, pentru a fi capitală de regiune, un judeţ trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

“Sunt câteva elemente la care va trebui să ţinem. De exemplu, ai căi de acces către această zonă? Trebuie ele îmbunătăţite? Asta şi facem. Le modernizăm – ruta Suceava – Botoşani, de exemplu, sau E85, care vine de la Roman, sau şoselele de centură ocolitoare. Am început cu Suceava, continuăm cu Fălticeniul, Rădăuţiul, ca să aerisim zona. Alte elemente esenţiale sunt aeroportul, universitatea sau Spitalul Judeţean, care ar putea deveni unul regional”, a exemplificat Gheorghe Flutur.

 

Zona Metropolitană, primul pas spre regionalizare

Prezent pentru prima oară la o şedinţă a Consiliului de Administraţie a Zonei Metropolitane Suceava, Gheorghe Flutur a fost prezentat de primarul Sucevei, Ion Lungu, drept unul din principalii susţinători ai realizării acestei asocieri de tip zonă metropolitană.

“Uitându-mă la această organizaţie, Zona Metropolitană, mă gândesc că la anul, pe vremea asta, o să discutăm despre o regiune puternică”, a spus Flutur, care şi-a exprimat regretul că din asociere nu face parte şi comuna Şcheia, care a refuzat invitaţia Primăriei Suceava. “Vor veni, sunt sigur. Dar nimeni nu face asociere cu sila. Trebuie arătate avantajele mai întâi”, a adăugat Flutur.

Preşedintele CJ Suceava, dar şi al Asociaţiei de Dezvoltare Nord-Est, instituţie prin care vor veni fonduri europene de care vor putea beneficia zonele metropolitane, le-a transmis aleşilor locali prezenţi că trebuie să gândească o strategie comună şi că atunci când se alocă finanţare trebuie văzut „întregul”.

“Când spun întregul spun că şi cel din Salcea şi cel din Adâncata ar putea fi beneficiarii unor servicii din municipiul Suceava, dar şi invers. Poate un locuitor al etajului 4 de la bloc vrea să se refugieze în zona metropolitană, să îşi facă o căsuţă de vacanţă, un picnic, sau să îşi facă o fermă. În toată lumea civilizată marile aglomeraţii urbane au acest refugiu, acest debuşeu în zonele periferice”, a adăugat Flutur.

Iniţiatorul Zonei Metropolitane Suceava, primarul Ion Lungu, a spus că asocierea are ca scop tocmai realizarea unei comunităţi mai mari, iar conform ultimului recensământ, populaţia Zonei Metropolitane Suceava, din care fac parte municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Bosanci, Ipoteşti, Moara, Pătrăuţi, Mitocul Dragomirnei şi Adâncata, ar fi de aproximativ 150.000 de locuitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur susţine crearea unei regiuni a cărei capitală să fie judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Flutur susţine crearea unei regiuni a cărei capitală să fie judeţul Suceava2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(18 mar 2012, 09:39:10
Pe acolo prin apropierea SUCEVEI se pot face valuri dar de IASI nu se poate atinge , resedinta regiuni e cam luata .
2.   REGIUNEA BUCOVINA trimis de
(18 mar 2012, 10:02:27
Regiunea puternica, la care viseaza dl. Flutur, poate fi, doar , BUCOVINA , si nimic mai mult.Sa nu uitam insa dle. presedinte ,ca UDMR asta asteapta ,REGIONALIZAREA.Constitutia Romaniei spune clar ;STAT UNITAR ,SUVERAN ,SI INDEPENDENT. Dar cum lucrurile sint facute sa treaca dintr-o mana, in alta, nimic nu este imposibil,dar ..... totul este desertaciune... puterea va orbeste d-lor , si foarte putine lucruri pe care atradevar, le realizati , sint si practice , sau folositoare. Nu vreti decat sa distrugeti ce a mai ramas din aceasta tara ,- unirea pe care au REALIZAT-O inaintasii nostri. Cetatenii acestei tari ,NU trebuie sa va creada ,NICI ATUNCI cand spuneti adevarul ,pentru ca incercati sa-i iambatati cu apa .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei