Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la jandarmi

Protestatarii din faţa Palatului Administrativ au încasat 20 de amenzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestatarii din faţa Palatului Administrativ au încasat nu mai puţin de 20 de amenzi de la jandarmi, unii dintre ei adunând şi câte trei sancţiuni contravenţionale. După cum ne-a informat căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, s-au întocmit 16 procese verbale de sancţionare în baza Legii 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, motivul principal fiind lipsa autorizaţiei pentru proteste, aceste amenzi fiind aplicate în a doua parte a lunii trecute.  Sancţiunile nu s-au oprit însă aici, pe 1 martie fiind date alte patru amenzi, în baza Legii 61/1991, pentru deranjarea ordinii şi liniştii publice.

„La data de 1 martie, deşi aveau autorizaţie pentru intervalul 16.00-17.00, patru persoane au protestat începând cu ora 18.00, tulburând ordinea şi liniştea publică”, a explicat căpitanul Bogdan Cornaci.

Amenzile au valori de minimum 200 de lei, în cazul sancţiunilor pentru deranjarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce cele mai mari sunt de 1.500 de lei. 

Oficialul jandarmilor a ţinut să mai precizeze că amenzile au fost aplicate conform prevederilor legale, iar instituţia pe care o reprezintă nu are şi nu va avea nimic împotriva protestatarilor, atâta timp cât acţiunile se vor desfăşura în limitele legale.

 

Cum încearcă protestatarii să obţină anularea amenzilor în instanţă 

De cealaltă parte, în cursul zilei de ieri, şase dintre sucevenii care au fost amendaţi au contestat sancţiunile în instanţă. Ei au invocat argumente diferite, de la faptul că nu ar fi fost prezenţi în stradă în zilele pentru care au fost sancţionaţi, până la contestarea legalităţii amenzilor ori a existenţei martorilor trecuţi în procesele verbale. De asemenea, alţii au invocat că măsura sancţionării a fost mult prea aspră, în condiţiile în care nu au primit iniţial avertismente.

 

Proteste autorizate cel puţin până pe 15 martie

Octavian Dârja, considerat un lider al grupului de protestatari, a fost vehement la adresa Jandarmeriei. Acesta a declarat că„majoritatea colegilor au fost pur şi simplu vânaţi după ce au plecat din grup. Jandarmii s-au folosit de faptul că au acces la datele despre identitatea lor, mulţi colegi trezindu-se căutaţi acasă. Amenzile nu se justifică, sunt date la comandă, iar eu consider că avem de a face cu încercare de intimidare”.

Dârja a mai spus că a verificat personal dacă preotul sau enoriaşii catolici au fost deranjaţi de lozincile strigate împotriva actualei puteri, iar aceştia i-au spus că nu s-a pus problema de aşa ceva, Biserica Romano-Catolică de peste drum de Prefectură având patru rânduri de uşi.

Grupul de oameni care mai protestează în faţa Palatului Administrativ, format momentan din maximum zece persoane, are autorizaţie până pe 15 martie inclusiv, în intervalul orar 16.00-17.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestatarii din faţa Palatului Administrativ au încasat 20 de amenzi.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Protestatarii din faţa Palatului Administrativ au încasat 20 de amenzi3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jandarmeria in slujba cui ? trimis de
( 8 mar 2012, 11:43:31
Putem vorbi de o corectitudine la sange a jandarmeriei. Legea totusi trebuie respectata, dar de toti, inclusiv de jandarmi. Ceea ce se intampla la Suceava e si comanda politica. Sa nu uitam ca la protestul celor 100 de sindicalisti din 29.02. jandarmeria a dat din nou dovada de executanta a ordinelor politice. Astfel, jandarmul care venea la toate protestele sindicale autorizate in uniforma si filma protestul pe ansamblu, de la distanta, pentru a preintampima eventuale incalcari ale legislatiei, da data aceasta a venit civil si in momentul in care presa lua interviuri protestatarilor filma de aproape pt a avea si sonor. Imediat dupa protest, pe baza imaginilor luate de acesta, conducerea poitica de la nivel de institutii a inceput sa faca presiuni asupra persoanelor care au avut curajul sa-si strige nemultumirea. De la aplicarea corecta a legii si pana la abuz e un mic pas ....in Romania....la Suceava
2.   Jandarmii-=scule trimis de
( 8 mar 2012, 11:55:10
si lor le-au fost taiate salariile.ei au primit ordine de sus.e o institutie militarizata.sunt unelte aflate in mana nazistilor portocalii in frunte cu betivul marinar.in Jandarmerie nu se caraie pt ca daca incalca ordinele primite vor avea parte de sanctiuni de tot felul.risca inclusiv sa fie dati afara.superiorii lor ar trebui dati jos de pe scaunele de unde ling cu atata sarg fundurile portocalii
3.   Au mai fost și alții mai clonțoși trimis de
( 8 mar 2012, 11:58:47
Ca prostalăii aceștia burtoși, adunați de la târlă și înțoliți în albastru.
Erau cei de la Securitatea lui Ceașcă. Pe lângă GARCII de acum securiștii erau parfum - băieți deștepți și spilcuiți.
Și au luat o alergătură în 89 cu pantalonii în vine având mulțimea agitând bâtele în urma lor.
Dobitocii ăstia de la jandarmerie se cred INVINCIBILI ȘI INTANGIBILI!
lasă-i să se creadă până la proba contrarie.
Iar cea mai bună metodă de învățare este prin descoperire.
Cine are de înțeles - bine, cine nu - nu!
Cam multe voci din media, din politica, din societatea civilă sau ale simplilor cetățeni le-au promis o „evaluare” obiectivă a acțiunilor lor slugarnice!
Toate la timpul lor!
4.   Comentariu trimis de
( 8 mar 2012, 17:20:07
Niciodata nu sunteti multumiti de orice s ar intreprinde in aceasta tara .Toata dreptatea si cele super gindite e numai la voi circotasi semidocti si puturosi ce sunteti . Huiduiti si urlati betivi nemernici in locuri publice si a ti dori iar recompense de revolutionari ca de alt fel nu faceti nimica , si inca spuneti mersi ca scapati doar cu amenzi si nu va altoiesc jandarmi de nici urma sa nu se mai vada de a voastra .LA MUNCA CU VOI SI SE VA MUIA OSUL DE GRANZI AI DREPTATI CIUMETILOR .
5.   Limbaj de komisar NKVD! trimis de
( 9 mar 2012, 09:57:14
Decupat din discursul lui băse, udrea, anastase și tot neamul lor cel nepotcovit (încă)
Comisare, Mai ușurel cu insultele către cetățenii care-ți plătesc ție salariul de PUTUROS BUGETAR.
(sau începi să te panichezi neștiind ce e raza aia laser ce se plimbă leneș pe tărtăcuța ta?)
6.   La Munca trimis de
( 9 mar 2012, 11:21:47
La munca cu voi, stiti numai sa cersiti, nu intelegeti ca s-a terminat cu statul social...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei