Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2012 - Anul XVII, nr. 53 (4958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie de împădurire

Peste 6 milioane de puieţi de arbori, pregătiţi pentru regenerarea pădurilor Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna aceasta, Direcţia Silvică Suceava va da startul campaniei de împădurire de primăvară, cea mai amplă acţiune de acest gen din întreaga ţară.

Pentru a realiza ceea ce şi-au propus, silvicultorii suceveni au pregătit în pepinierele proprii milioane de puieţi de arbori.

“Avem peste 6 milioane de puieţi pregătiţi să fie plantaţi în această primăvară, pentru regenerarea pădurilor. Marea majoritate au fost produşi în pepinierele proprii, dar vom avea şi mişcări de puieţi între direcţii, astfel încât să existe un echilibru al deficitului, respectiv excedentului înregistrat la nivel de regie naţională”, a explicat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu.

Campania de împădurire se va desfăşura etapizat, în funcţie de evoluţia temperaturii în zonele în care trebuie făcute lucrările de regenerare a pădurilor. Astfel, luna aceasta vor începe lucrările în zona de şes, în vreme ce în zona de munte, unde temperaturile sunt mai scăzute, lucrările ar urma să fie încheiate chiar în luna mai.  

Silvicultorii suceveni şi-au propus ca în această primăvară să împădurească cel puţin 950 de hectare de teren, iar pe alte 550 de hectare de teren să efectueze lucrări de recepţie a regenerărilor naturale.

“Conform sarcinilor trasate de Regia Naţională a Pădurilor, pădurile Sucevei vor fi regenerate pe cel puţin 1.500 de hectare. În mod sigur vom avea depăşiri atât la lucrările de împădurire, cât şi la cele de regenerare naturală”, a adăugat şeful silvicultorilor suceveni.

Campaniile de împădurire organizate de Direcţia Silvică Suceava au cea mai mare amploare din întreaga ţară, an de an situându-se pe locul I în cadrul concursului “Milioane de oameni, milioane de copaci”, organizat la nivel naţional de Fundaţia Prais, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Garda Naţională de Mediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6 milioane de puieţi de arbori, pregătiţi pentru regenerarea pădurilor Sucevei.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 6 milioane de puieţi de arbori, pregătiţi pentru regenerarea pădurilor Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
( 5 mar 2012, 13:36:19
,,MILOANE DE OAMENI,MILOANE DE COPACI'' SI CATEVA SUTE DE HOTI,INFRACTORI SILVICI CARE VOR PLATI PTR INTREG DEZASTRUL DIN BUCOVINA IN DOMENIUL FORESTIER.
ASA SA NE AJUTE,DUMNEZEU!
2.   Din bani cui trimis de
( 5 mar 2012, 14:48:32
seful hotilor e cumva sef la consiliul judetean?
3.   O zis dom’ brigadir șăf, trimis de
( 5 mar 2012, 16:32:13
De urjență câteva sute de puiet de nuc plus altele câteva mii de puiet de mur, zmeur și coacăz să fie duse la BABA de la Leșu Ursulu.
Și la renepe îi exact ca la armată: ordinul se execută întocmai și la timp și nu se discută!
EXECUTAREA!
4.   Comentariu trimis de
( 5 mar 2012, 16:54:30
Acum vre o 50 de ani ne scoteau cu scoala la plantat puieti de brad prin MOLDOVITA , ce onoare simt acuma ca maturii aproape pomi au ajuns sa l imbogateasca pe HAISSAM , clica lui de sirieni si ceva bastinasi de ai nostri . VEDETI conjudeteni cum lucrati la plantat ca sa nu dea cumva onoarea pe dinafara . MI E ORICUM MI A AJUNS , ISTORIA SE REPETA .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei