Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2012 - Anul XVII, nr. 53 (4958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragic

Un bebeluş a suferit arsuri foarte grave, după ce a căzut pe plita încinsă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bebeluş de 21 de zile a suferit arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului după ce a căzut pe plita încinsă. Tragedia s-a produs sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 9.20, în casa unei familii din Slobozia - Zvoriştea.

Sugarul, o fetiţă, a fost preluat de un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie, la scurt timp de la incident, şi transportat la o clinică din Bucureşti. Cazul a intrat în atenţia poliţiei, dar şi a responsabililor de la Protecţia Copilului.

„Am lăsat-o un pic singură în casă şi s-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple”, a declarat, cu lacrimi în ochi, Mirela Cazacu, mama micuţei de numai trei săptămâni.

Accidentul s-a produs în timp ce fetiţa se afla în casă doar cu frăţiorul ei mai mare, în vârstă de 1 an şi 4 luni. Cei doi copii au fost lăsaţi nesupravegheaţi câteva minute, timp în care mama lor s-a dus până afară pentru a aduce o găleată cu apă. Femeia a pus pruncul de trei săptămâni pe sobă, însă, susţine mama, acesta s-a rostogolit şi a căzut pe plita încinsă.

 

Medicii din Capitală, rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale fetiţei

Copilul a fost transportat de urgenţă, cu o ambulanţă, solicitată prin 112, de mamă, la Spitalul Judeţean Suceava. Aici, fetiţa a fost diagnosticată de medici cu arsuri superficiale, medii şi profunde (de gradul I, II şi III) pe 50% din suprafaţa corpului, respectiv spate, fese, mâini şi picioare. Având în vedere vârsta mică şi gravitatea leziunilor suferite, medicii suceveni au decis internarea într-o clinică din Capitală.

Un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie a aterizat în cursul zilei de sâmbătă pe stadionul Areni pentru a o prelua pe fetiţă şi a o transporta la Bucureşti, la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Din nefericire, doctorii din Capitală s-au declarat rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale sugarului.

 

Bunica fetiţei: „Eu am crescut zece copii, dar aşa ceva n-am păţit”

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a precizat ieri: „Copilul nu a suferit traumatisme osoase în urma căzăturii. În schimb, prezenta arsuri pe jumătate din corp. La vârste mici, asemenea leziuni sunt cu risc vital dacă suprafaţa afectată depăşeşte 10%. Noi sperăm totuşi ca fetiţa să fie bine, era stabilă în momentul în care a fost transferată la Bucureşti”.

De menţionat că Mirela Cazacu, în vârstă de 20 ani, locuieşte în casa soacrei sale, într-o cameră separată, împreună cu cei doi copii minori, soţul fiind plecat la lucru, în Bucureşti. „L-o auzit ţipând şi l-o găsit pe plită. Era fierbinte, făcuse focul de dimineaţă. S-o speriat, a început şi ea să răcnească. O venit la mine, eram în altă cameră. Eu am crescut zece copii, dar aşa ceva n-am păţit. Şi ai mei stăteau pe sobă, dar eu aveam gărduţ, nu puteau să cadă. Doamne, ce păcat!”, îşi pune mâinile în cap soacra Mirelei, Aurica Cazac.

 

Părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi dacă se va dovedi că a fost vorba de neglijenţă

Femeia îşi caracterizează nora ca fiind o mamă responsabilă, afirmând că era foarte atentă cu cei doi copii minori. Şi vecinii din sat susţin acelaşi lucru, regretând tragedia prin care trece familia Cazacu. „Avea grijă de copii. Mai are un băieţel mai mare şi nu a păţit niciodată nimic. Toată vara a stat cu el”, declară Maria Romaniuc.

Cazul a intrat în atenţia poliţiei, dar şi a reprezentanţilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Dacă se va dovedi că a fost vorba de neglijenţă, părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi, minorii urmând să ajungă în grija unor asistenţi maternali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bebeluş a suferit arsuri foarte grave, după ce a căzut pe plita încinsă.
 Vizualizări articol: 4192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bebeluş a suferit arsuri foarte grave, după ce a căzut pe plita încinsă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei