Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2012 - Anul XVII, nr. 53 (4958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: Am considerat ridicol să îmi dau demisia într-o şedinţă la care nu particip

Luni, 5 Martie 2012 (18:42:46)

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, după ce şi-a anunţat demisia din calitatea de senator, că i s-a părut “ridicol” să anunţe acest lucru într-o şedinţă a Senatului în care de fapt nu participa.

"Puteam să îmi dau demisia la începutul şedinţei şi s-ar fi redus cvorumul de şedinţă corespunzător prin reducerea totală cu un senator a numărului total al membrilor Senatului. Am considerat însă că este ridicol să vin la o şedinţă la care nu particip pentru a îmi da demisia. Chiar şi mie îmi este greu să înţeleg asemenea lucruri, deşi am văzut foarte multe”, a spus Meleşcanu.

El a ţinut să sublinieze că fostul său coleg de partid, senatorul liberal Ioan Ghişe, nu a avut dreptate când a ridicat obiecţia că se asigură cvorumul şedinţei Senatului prin înregistrarea prezenţei lui Meleşcanu.

Ulterior anunţului de la tribuna plenului Senatului, Meleşcanu a părăsit sala de şedinţă şi a declarat jurnaliştilor că a plecat pentru că nu mai este senator. “Spun încă o dată că nu puteam să nu particip la o şedinţă în care îmi dădeam demisia. Mi s-a părut o chestiune imposibilă”, a mai spus el jurnaliştilor.

Senatul s-a întrunit în plen, luni după-amiază, la îndeplinirea cvorumului de şedinţă contribuind senatorul Teodor Meleşcanu, director SIE, prezent pentru a-şi anunţa demisia.

Iniţial, întârzierea la lucrări a parlamentarilor puterii a determinat iritarea lui Vasile Blaga, care i-a apostrofat pe cei care nu erau prezenţi. "Sperăm să vină şi miniştrii, dacă mai doresc să fie miniştri, poate au vreo problemă".

De asemenea, Blaga a criticat faptul că mai multe doamne senator nu erau prezente la lucrările plenului. "Probabil, colegele noastre şi-au luat 8 Martie cu un minut mai devreme", a spus, ironic, acesta.

Profitând de existenţa cvorumului de lucru, fiin prezenţi 68 de senatori, parlamentarii puterii au votat ordinea de zi şi prelungirea programului de lucru. Potrivit votului dat, aceştia au decis, la propunerea liderului senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, prelungirea programului de lucru până la parcurgerea tuturor punctelor de pe ordinea de zi.

La începutul şedinţei, după primele voturi date de senatori, senatorul PNL Ioan Ghişe a remarcat realizarea cvorumului cu ajutorul senatorului Teodor Meleşcanu şi a protestat pentru că acesta şi-a exprimat votul din banca sa. "Dânsul să ne spună dacă votează în calitate de director SIE sau de senator", a arătat liberalul.

El a apreciat că Meleşcanu, fiind în două funcţii care nu sunt incompatibile, nu este "corect" să le exercite simultan, aceasta fiind o chestiune "de principiu şi de Regulament".

Ghişe le-a recomandat, ironic, reprezentanţilor puterii să îi cheme la plen şi pe directorii SRI şi STS, pentru a se realiza o majoritate mai confortabilă.

În replică, Teodor Meleşcanu a spus că fostul său coleg nu are dreptate şi că ar fi fost ridicol să nu vină la o şedinţă la care trebuia să fie prezent pentru a-şi da demisia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: Am considerat ridicol să îmi dau demisia într-o şedinţă la care nu particip.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: Am considerat ridicol să îmi dau demisia într-o şedinţă la care nu particip0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei