Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2012 - Anul XVII, nr. 53 (4958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iacob: Autorul atacului armat a fost reţinut, el este acuzat de omor deosebit de grav

Luni, 5 Martie 2012 (20:37:40)

Opt persoane au fost împuşcate într-un coafor din zona Perla din Capitală, informează surse judiciare, care precizează că focul a fost deschis de un poliţist. Două dintre victime au murit.

Autorul atacului de la coafor, poliţistul Gheorghe Vlădan  a fost dus aseară sub escortă la Parchetul instanţei supreme pentru audiere.

Adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, a declarat, luni seară, că autorul atacului de la coafor - un conducător auto al MAI, Gheorghe Vlădan, în vârstă de 53 de ani - a fost reţinut sub acuzaţiile de omor calificat şi deosebit de grav.

Arma cu care agresorul - agentul de poliţie Gheorghe Vlădan - a împuşcat opt persoane, din care două au decedat, a fost recuperată de procurori, ea având un calibru de 9.

Agentul de poliţie avea port armă. Agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, care lucra ca şofer la Centrul medical de diagnostic şi tratament Dr. N. Kretzulescu-Policlinica Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost prins în clădirea Transelectrica, unde un martor l-a văzut refugiindu-se imediat după atac.

Marius Iacob a precizat că între agentul de poliţie şi fosta sa soţie, Floriana (coafeză la salonul unde s-a produs atacul) erau relaţii tensionate, urmând să se stabilească dacă au avut certuri recente.

Cei doi se aflau în divorţ, termenul fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

Totodată, Iacob a spus că persoanele decedate în urma atacului vor fi duse la INML, pentru autopsie.

Iacob a adăugat că acest caz a fost preluat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat, ieri, că "personajul" care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este poliţist din 2007, angajat din sursă externă.

 

O frizeriţă din coafor spune că prima împuşcată a fost casiera, apoi soţia lui Vlădan

O frizeriţă din coafor, unde a avut loc atacul armat, a relatat că prima persoană împuşcată de Gheorghe Vlădan a fost casiera, care a fost nimerită în cap, apoi soţia agentului, după care atacatorul a tras în restul persoanelor din unitate.

Salonul de coafură aparţine societăţii comerciale Igiena Bucureşti, fiind o unitate de stat.

Agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, şofer în cadrul Policlinicii Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi-a ucis soţia din gelozie, în atacul său căzând şi victime colaterale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

 

Medici: Persoanele rănite în atacul armat ar putea fi operate

Toate cele şase persoane rănite în atacul armat din coaforul din zona complexului Perla erau aseară în investigaţii şi ar putea fi operate pentru extragerea gloanţelor, au declarat medicii spitalelor Floreasca şi Elias.

"Cele trei persoane internate la Spitalul Floreasca (două femei şi un bărbat) sunt în investigaţii. Ei sunt stabili şi în funcţie de rezultatele analizelor ar putea fi internaţi pentru extragerea gloanţelor", a explicat medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

Şi celelalte trei victime (două femei şi un bărbat) care au fost transportate la Spitalul Elias cu răni la picioare sunt în investigaţii. "Pacienţii nu au voie să stea în picioare, întrucât au răni la membre. Ei vor fi investigaţi şi apoi vor fi operaţi pentru extragerea corpurilor străine", a explicat medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţă de la "Spitalul Elias".

 

Nouă persoane au primit îngrijiri medicale pentru atac de panică

Alte nouă persoane angajate sau cliente în coaforul din complexul Perla, din centrul Capitalei, a primit îngrijiri de la echipajele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, întrucât au intrat în panică, au leşinat sau au avut oscilaţii mari ale tensiunii arteriale, potrivit managerului SABI.

Pe lângă cele şase persoane, care sunt internate în Spitalele Floreasca şi la Elias, alte nouă persoane au necesitat îngrijiri medicale la faţa locului, nefiind transportate la spital, a explicat managerul SABI, dr Alis Grasu.

 

Aveau o casă, trei autoturisme şi un credit de 42.000 de euro

Agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, cel care a deschis focul într-un coafor din zona Perla, din Capitală, ucigând două persoane şi rănind alte şase, deţinea, împreună cu soţia, o casă de 180 de metri pătraţi şi trei autoturisme şi avea un credit de 42.000 de euro la Bancpost, scadent în 2032.

Potrivit unei declaraţii de avere din iunie 2011, postată pe site-ul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Gheorghe Vlădan moştenise un teren de 800 de metri pătraţi în Teleorman, iar soţia sa, Florina Vlădan, primise ca moştenire în 2007 4 hectare de teren în judeţul Prahova.

Cei doi soţi aveau trei autoturisme: un Mercedes din 1996, un SMART din 2003 şi un Renault Megane din 2006. Creditul la Bancpost a fost contractat în 2007.

Conform aceleiaşi declaraţii de avere, în 2010 Gheorghe Vlădan a realizat un venit anual de 20.000 de lei, iar soţia sa Florina a încasat de la SC Igiena 12.000 de lei şi alţi 9.357 de lei pentru servicii de coafură ca persoană fizică autorizată.

Cei doi au şi un fiu, care la acel moment era student.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iacob: Autorul atacului armat a fost reţinut, el este acuzat de omor deosebit de grav.
 Vizualizări articol: 1061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iacob: Autorul atacului armat a fost reţinut, el este acuzat de omor deosebit de grav0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei