Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2012 - Anul XVII, nr. 53 (4958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de precauţie

Intervenţiile E.ON Gaz în urma apelurilor de urgenţă nu se taxează

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Speriaţi de exploziile de la Sighetu Marmaţiei, din cauza unor scurgeri de gaze, evenimente nefericite petrecute luna trecută, sucevenii au devenit mai prudenţi. Chiar dacă numărul evenimentelor semnalate în ultima perioadă la dispeceratul E.ON Gaz este similar altor perioade şi nu a înregistrat o creştere la nivelul judeţului Suceava, după cum ne-au informat reprezentanţii E.ON (Departament Comunicare Corporatistă,E.ON România), sucevenii înroşesc firul telefonului atunci când li se pare că în zona în care locuiesc se simte miros de gaz.

 

Sesizările se pot face telefonic non-stop

Intervenţiile E.ON în urma apelurilor de urgenţă cu privire la mirosul de gaze nu se taxează. Compania E.ON Gaz Distribuţie îi sfătuieşte pe suceveni să anunţe într-un timp cât mai scurt posibilele scurgeri de gaze, pentru ca echipajele specializate să poată interveni la timp, fără nici o plată din partea celui care a făcut sesizarea.

E.ON Gaz a pus la dispoziţia consumatorilor numerele de telefon pentru apeluri de urgenţă, care pot fi apelate la orice oră în cazul depistării unor scurgeri de gaz în locuinţe. Numerele de telefon 0265 200 928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Romtelecom şi cu tariful operatorului pentru toate celelalte reţele de telefonie) şi 0800 800 928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) pot fi apelate non-stop, întrucât un dispecer al companiei va sta la dispoziţia cetăţenilor care semnalează depistarea de miros de gaz.

 

Prevenţie

Pentru a preveni eventuale evenimente cu consecinţe grave, atunci când oamenii simt mirosul de gaz din interiorul locuinţei, sunt îndrumaţi să recurgă la câteva măsuri de siguranţă, cum ar fi: să stingă toate focurile, să deschidă imediat toate uşile şi ferestrele, să nu manevreze aparate electronice, să nu aprindă lumina, să nu verifice cu flacără instalaţiile de gaze naturale şi, nu în ultimul rând, să sune la dispeceratul de urgenţă al E.ON Gaz Distribuţie.

 

Răspundere comună

Reprezentanţii E.ON Gaz Distribuţie ne-au explicat că „asigurarea utilizării în condiţii de siguranţă a instalaţiilor şi a echipamentelor care folosesc gazele naturale presupune o atitudine responsabilă şi implicare atât din partea distribuitorilor de gaze naturale, dar şi din partea utilizatorilor, persoane fizice şi juridice”. 

E.ON Gaz Distribuţie administrează, exploatează şi întreţine sistemul de distribuţie a gazelor naturale compus din conducte şi branşamente stradale, echipamente de măsurare şi reglare a presiunii gazelor naturale. Instalaţiile de utilizare a gazelor naturale din interiorul imobilelor, după cum ne-au spus reprezentanţii E.ON Gaz, „aparţin proprietarilor clădirilor, care au obligaţia să le întreţină corespunzător pentru a fi îndeplinite condiţiile de siguranţă”.

 

Odorizarea gazelor naturale

O altă componentă a conceptului de siguranţă al Companiei E.ON Gaz este „odorizarea gazelor naturale, măsură de siguranţă care presupune introducerea unei cantităţi de etilmercaptan în gazele naturale în scopul sesizării de către populaţie, prin miros, a eventualelor scăpări de gaze din reţelele stradale sau din instalaţiile de utilizare a gazelor naturale. De aceea, compania noastră face apel la toţi consumatorii să ne sesizeze de urgenţă dacă simt miros de gaze într-un imobil sau pe stradă. Este deosebit de important să fim anunţaţi imediat, astfel încât echipele noastre specializate să intervină la timp pentru a putea preveni apariţia unor evenimente grave”.

 

Verificări obligatorii o dată la doi ani

Verificările şi reviziile la instalaţiile interioare de gaz sunt obligatorii pentru siguranţa consumatorilor. Acestea trebuie să se realizeze periodic, verificarea o dată la doi ani, iar revizia o dată la zece ani, de către firme specializate în domeniu şi autorizate de ANRE, în baza unui contract de prestări servicii. Reprezentanţii E.ON informează că consumatorii sunt responsabili de alegerea firmei specializate şi de efectuarea acestor operaţiuni. Verificarea şi revizia instalaţiilor se plăteşte.

„În cazul în care instalaţia de utilizare a gazelor naturale prezintă deficienţe, firma care execută verificarea/revizia instalaţiei de utilizare este obligată să sisteze serviciul de distribuţie a gazelor naturale în conformitate cu reglementările în vigoare. În aceste situaţii consumatorii sunt informaţi cu privire la demersurile pe care trebuie să le realizeze pentru readucerea instalaţiei sau aparatului de utilizarea a gazelor naturale la funcţionarea în condiţii de siguranţă deplină”, au completat reprezentanţii E.ON Gaz Distribuţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intervenţiile E.ON Gaz în urma apelurilor de urgenţă nu se taxează.
 Vizualizări articol: 1780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intervenţiile E.ON Gaz în urma apelurilor de urgenţă nu se taxează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CONFIRMARE trimis de
( 5 mar 2012, 13:29:15
LA C-LUNG ,,DOREL DE LA GAZ'' A EXECUTAT NISTE AERISIRI PE CASA SCARII DE LA BLOCURI LA FEL DE HAIOASE SI DE ,,UTILE'' CA SI EL SI SEFII SAI.
LOCATARII AU INCEPUT SA LE ASTUPE,DIN CAUZA GERULUI,IN UNELE BLOCURI INGHETAND COLOANA DE ,,APA POTABILA'' LA BUCATARII.
CAT DE SIGURA ESTE ACUM FUNCTIONAREA INSTALATIEI DE GAZ,PE ACELE SCARI DE BLOC???
CU CE PRET FIGUREAZA IN DEVIZ,ASTFEL DE LUCRARI DE MANTUIALA???
CATE ASTFEL DE LUCRARI,AU FOST EXECUTATE IN TOT C-LUNGUL???
CINE A RECEPTIONAT SI PLATIT ASTFEL DE ABERATII TIP,,DOREL''???
DE VOR SA MAI CANDIDEZE LA ALEGERI O SERIE DE ,,EDILICIUNI''????????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei