Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2012 - Anul XVII, nr. 53 (4958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului

Uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), publicat recent în revista Neurology, informează dailymail.co.uk.

Potrivit cercetătorilor americani, lipsa din organism a unor nutrimente esenţiale, care se găsesc în uleiul de peşte, cauzează scăderea masei creierului şi un declin al funcţiilor cerebrale.

Persoanele care adoptă o dietă săracă în acizi omega-3 au o masă cerebrală mai mică, iar diferenţa faţă de persoanele care consumă zilnic ulei de peşte echivalează cu doi ani de îmbătrânire.

Concentraţia scăzută din organism de acizi omega-3 a fost asociată cu rezultate slabe la testele de memorie vizuală, cu apariţia unor probleme legate de rezolvarea problemelor multiple şi cu dificultăţi întâmpinate în procesele asociate gândirii abstracte.

Oamenii de ştiinţă consideră că acizii omega-3 din uleiul de peşte reduc inflamaţiile de la nivelul creierului şi joacă un rol important în dezvoltarea cerebrală şi în regenerarea celulară.

În cadrul noului studiu, scanările cerebrale realizate pe un eşantion de 1.575 de persoane cu vârsta medie de 67 de ani au evidenţiat o rată mai mare de micşorare a creierului în cazul persoanelor cu concentraţii scăzute de acid docosahexaenoic (DHA).

DHA este un acid gras omega-3 despre care se crede că ajută celulele neuronale să comunice mai uşor între ele. Cea mai bogată sursă de DHA este uleiul de peşte, extras din ton, somon, hering, scrumbie şi sardine.

Studiul, coordonat de medicul Zaldy Tan de la Universitatea California din Los Angeles, a inclus teste de imagistică prin rezonanţă magnetică (MRI), teste de funcţionare cerebrală şi teste de detectare a acizilor graşi omega-3 în celulele sangvine.

Suplimentele alimentare ce conţin ulei de peşte sunt recomandate ca mijloc de protecţie contra infarctelor şi a sindromului morţii subite. Persoanele care mănâncă peşte cu regularitate prezintă cu 33% mai multe şanse de a supravieţui după producerea unui infarct.

Acizii omega-3 reduc riscul de producere a infarctelor prin scăderea grăsimilor sangvine, prin reducerea riscului de formare de cheaguri şi de apariţie a aritmiilor cardiace.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei