Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2012 - Anul XVII, nr. 53 (4958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Circa 40 de medici suceveni, sancţionaţi anul trecut în urma unor controale tematice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 40 de medici suceveni au fost sancţionaţi anul trecut în urma unor controale tematice, se arată într-un raport întocmit recent de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava şi dat publicităţii de preşedintele director general al instituţiei, Cristi Bleorţu.

Sancţiunile aplicate împotriva celor care au greşit au mers de la avertisment, până la imputarea unor sume de bani şi chiar rezilierea contractului cu CAS.

Astfel, potrivit documentului, în urma verificărilor a fost depistat un medic de familie care nu a putut face dovada achitării la zi a contribuţiei la fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

În alte şapte cazuri, medicii de familie verificaţi nu îşi respectau programul de lucru. În aceste ultime situaţii, s-au aplicat trei avertismente (acolo unde s-a constatat că era prima abatere) şi patru sancţiuni de diminuare cu 10% a valorii minim garantate a punctului „per capita” pentru luna în care s-a constatat nerespectarea programului de lucru.

 

Au prescris medicamente în baza unor scrisori medicale expirate

În urma controalelor, reprezentanţii CAS au mai descoperit nouă medici care au prescris anumite medicamente în lipsa unor scrisori medicale de la medicul de specialitate sau în baza unor scrisori medicale depăşite ca termen de valabilitate a recomandărilor sau care erau emise de medici de la cabinete care nu se aflau în relaţii contractuale cu CAS Suceava.

În aceste situaţii s-au aplicat sancţiuni de diminuare cu 10% a valorii minim garantate a punctului „per capita” pentru lunile în care s-au înregistrat abaterile.

Verificările au mai arătat că opt medici de familie au eliberat certificate de concediu medical necorespunzătoare. Din acest motiv, şase dintre ei au primit avertismente, în timp ce ceilalţi doi au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei.

Verificările au mai indicat un medic de familie care a raportat servicii medicale care nu se regăseau consemnate în documentele medico-legale întocmite la nivelul cabinetului. În această situaţie s-a dispus măsura restituirii de către medic a sumei încasate necuvenit, în valoare totală de 278,94 de lei, din care 8,94 de lei reprezentau obligaţii accesorii.

 

Registre de consultaţii şi fişe medicale incomplete

Controalele tematice derulate la medicii specialişti au scos la iveală două cazuri de necompletare corectă a registrelor de consultaţii, a fişelor medicale individuale de consultaţii pentru bolnavii cronici sau a scrisorilor medicale în dublu exemplar. În aceste situaţii s-au aplicat sancţiuni de diminuare cu 10% a valorii minim garantate a punctului pentru lunile în care s-a înregistrat abaterea.

Alte nereguli au constat în nerespectarea clauzei referitoare la asigurarea respectării “prevederilor actelor normative referitoare la sistemul asigurărilor sociale de sănătate”, respectiv a prevederilor Ordinului nr. 832 din 2008 privind aprobarea formularelor de prescripţie medicală cu regim special pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală şi a Normelor metodologice privind utilizarea şi modul de completare a formularelor de prescripţie medicală cu regim special pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală.

Împotriva celor găsiţi vinovaţi s-au aplicat sancţiuni de diminuare cu 10% a valorii minim garantate a punctului pentru lunile în care s-a înregistrat  nerespectarea clauzei contractuale.

 

Prescrieri nejustificate de medicamente şi reţete eliberate pentru pacienţi aflaţi în spital la data emiterii lor

În urma controalelor, cea mai dură măsură, de reziliere a contractului cu CAS, a fost luată împotriva unui medic specialist care nu şi-a respectat anumite obligaţii.

Măsuri, de această dată pecuniare, au fost luate şi împotriva unui medic specialist la care s-a constatat eliberarea certificatelor de concediu medical cu nerespectarea prevederilor legale, amenda aplicată fiind în cuantum de 5.000 de lei.

În timpul verificărilor au mai fost descoperiţi şapte medici specialişti la care s-a constatat prescrierea nejustificată de medicamente şi eliberarea de prescripţie medicală pentru pacienţi internaţi în spital la data emiterii ei, serviciul medical nefiind acordat asiguratului, iar prescripţiile medicale fiind eliberate aparţinătorului pacientului. Serviciul medical raportat de medic pentru acest caz nu a fost decontat de CAS Suceava şi s-au aplicat sancţiuni de diminuare cu 10% a valorii minim garantate a punctului pentru lunile în care s-au înregistrat  pescrieri nejustificate de medicamente.

 

Raportări nejustificate de servicii medicale, la medicii dentişti

Verificările întreprinse la medicii dentişti au scos la iveală un caz de nerespectare a obligaţiilor contractuale referitoare la completarea corectă şi la zi a formularelor utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, respectiv afişarea într-un loc vizibil a programului de lucru, numele casei de asigurări de sănătate cu care a fost încheiat contractul, precum şi datele de contact ale acesteia, respectiv adresă, telefon, fax, e-mail, pagina web.

Medicul găsit vinovat a fost sancţionat cu diminuarea cu 20% a contravalorii serviciilor de medicină dentară aferente lunii în care s-a constatat abaterea. În urma controalelor tematice, responsabilii CAS au descoperit şi raportări nejustificate de servicii medicale pentru care s-a constatat neconcordanţa între tipul acestora înregistrat în evidenţa primară şi cel din centralizatorul serviciilor medicale raportate şi decontate de CAS. Pentru aceste servicii de medicină dentară raportate nejustificat s-a calculat suma necuvenită şi obligaţiile accesorii aferente.

Alţi trei medici dentişti s-au ales cu sancţiuni de diminuare cu 10 şi 20% a contravalorii serviciilor de medicină dentară aferente lunii în care s-a constatat că nu şi-au respectat programul de lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 40 de medici suceveni, sancţionaţi anul trecut în urma unor controale tematice.
 Vizualizări articol: 1308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Circa 40 de medici suceveni, sancţionaţi anul trecut în urma unor controale tematice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
( 5 mar 2012, 13:19:27
CE STIE C.A.S. DESPRE ,,AJUTOARELE MEDICAMENTOASE''PRIMITE DIN STRAINATATE,UNELE GATA EXPIRATE,ALTELE IN CURS DE EXPIRARE SI CELE CE VOR EXPIRA DACA PACIENTII NU LE VOR CUMPARA LA ,,NEGRU''?
STIE CAS,DESPRE AMICITIILE DIN SISTEM,INTRE MEDICI SI ,,SPITERI'' SAU DINTRE MEDICI SI ,,DINTARI''SI ACESTIA AVAND PROBLEME CU ,,EXPIRATELE'' SAU ,,TOXICELE'',DAR MAI AU SI UNELE CABANE,PRIN DIFERITE LOCATII FERITE DE ,,CURIOSI''.PANA AICI NIMIC DEOSEBIT,INSA UN ELE,, CABANUTE'' AU SI NISTE DECANTOARE PE CINSTE.LOC SIGUR DE ,,DEPOZITARE A EXPIRATELOR''-SI ASA ACOLO NU CAUTA NIMENI,MAI ALES CA NU SE POATE VERIFICA ORICUM PE O PROPRIETATE.,,TAXA DE DISCRETIE'' FIIND FUNCTIONALA,TOTUL DECURGE ,,NORMAL''.
IN ROMANIA,EXISTA TOTUSI UN ,,CLUB'' DE DISTRUGERE A ACESTOR ,,AJUTOARE MEDICAMENTOASE''????
CEI INTERESATI,POT INTREPRINDE,PRIMELE ,,VIZIONARI'' PE V.PUTNEI SI SADOVA.
DE ACEEA E BINE SA NE ASOCIEM,TOTI BOLNAVII CRONICI,PUTEM AFLA MULT MAI MULE,DOAR ,,UNIREA FACE PUTEREA''-DOAMNE AJUTA SI GAND BUN!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei