Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2012 - Anul XVII, nr. 47 (4952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

USV îşi deschide porţile în cadrul Zilelor Universităţii “Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna martie debutează în mediul academic sucevean cu Zilele Universităţii „Ştefan cel Mare”, eveniment care se va desfăşura în perioada 5 - 8 martie. În cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Universităţii din Suceava vor avea loc festivităţi, expoziţii, lansări de carte, spectacole de dans şi de teatru şi, nu în ultimul rând, USV îşi va deschide uşa tuturor vizitatorilor, în cadrul Zilelor Porţilor Deschise.
Zilele USV includ întâlnirea festivă a Senatului la care sunt invitați speciali membrii Consorțiului Universităților Bucovinene, precum Universitatea „Yurii Fedkovici” și Universitatea de Stat Bucovineană de Medicină, ambele din Cernăuți. Festivitatea presupune și înmânarea medaliilor de aur ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Programul Zilelor USV poate fi consultat pe site-ul www.usv.ro sau pe pagina de facebook a universităţii.
Prima zi, 5 martie, va fi Ziua Porţilor Deschise, când, de dimineaţă, de la ora 9:00 şi până la ora 14:00, cei interesaţi vor vizita Campusul USV, după care pe parcursul zilei vor avea loc o serie de manifestări culturale, care vor continua pe parcursul celor patru zile de desfăşurare a evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV îşi deschide porţile în cadrul Zilelor Universităţii “Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
USV îşi deschide porţile în cadrul Zilelor Universităţii “Ştefan cel Mare”3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine trimis de
(27 feb 2012, 11:27:58
daca au loc zilele portilor deschise la usv vor merge elevii si vor vedea cum arata studentii usv si gradul lor de cultura. si daca au cat de cat ceva in cap nu vor veni aici. vor merge in strainatate unde sunt universitati gratuite si asigura si de lucru pentru studenti. usv e singura universitate cu examenul de doctorat sustinut de catre o persoana arestata. pacat de dotarile de la usv. in domeniul universitar nu are nici o realizare. de usv se aude doar prin spectacole de teatru si petreceri la localurile sucevene si la nunti. usv e o rusine pentru invatamantul superior.
1.1  RE: Foarte bine trimis de
(27 feb 2012, 11:46:10
Tu trebuie sa fii vreun frustrat care n-a fost in stare sa termine o facultate din cadrul acesteti universitati de arunci cu noroi in imaginea institutiei. Daca esti interesat, poti studia si acasa nene, autodidact ca doar nu este interzis acest lucru. Dovada ca si acel profesor arestat a avut voie s-si sutina teza de doctorat. Profesorii au ani grei de studii si nu e vina lor ca studentii sunt niste scursuri cu pretentii de universitati "straine" care sa le mai caute si de lucru. Si tie ce-ti mai ramane de facut lepra? Sa incasezi salariul?
1.2  RE: Foarte bine trimis de
(27 feb 2012, 12:25:20
usv arunca singura cu noroi prin calitatea absolventilor si prin cadre universitare gen arestatul care sustinea doctoratul. se poate invata acasa, e adevarat. dar ce e trist e faptul ca usv vinde diplome fara acoperire in competente.
2.   Corect trimis de
(27 feb 2012, 11:33:27
ai dreptate alin pop. sper ca noul rector sa faca ceva ca sa imbunatateasca aceasta situatie. dar nu numai in strainatate sunt universitati de calitate. si sper sa faca ordine si in ce priveste arcanul. iar pt twinus vreau sa ii spun ca e mult mai greu sa fii instrumentist decat dansator.
2.1  RE: Corect trimis de
(27 feb 2012, 11:54:39
Si tu esti la fel de pe dinafara. Ce treaba are articolul in sine cu invidia pe care i-o porti tu dansatorului care te-a intrecut la capitolul imagine? Complexat ca esti doar "instrumentist"? Fiecare cu aptitudinile lui. Eu zic ca prima grija a dlui Popa e sa se ocupe de Arcanul ... ca doar USV e scoala populara in mintea ta...
2.2  RE: Corect trimis de
(27 feb 2012, 12:29:26
nu port invidie nimanui. doar ca nu mi se pare corect ca cei de la arcanul sa cante la nunti in numele universitatii. pot sa o faca in nume propriu, nu ii opreste nimeni. cu formatia lor. dar nu cu cea de arcanu-usv. in plus nu mi se pare corect sa fie seful ansamblului universitatii un INSTALATOR FARA STUDII MUZICALE UNIVERSITARE, in timp ce exista numerosi maestri cu acte in regula la colegiu de arta si in orasul nostru.
3.   Alandala trimis de
(27 feb 2012, 12:20:55
,,zic ca"..? apropo, unde ai facut scoala?
4.   Pe unii...nu-i poti da la brazda...!! trimis de
(27 feb 2012, 12:32:23
Ce inseamna sa fii bun?!!! Ai o sumedenie de dusmani, mai cu dinti...mai fara dinti...!!! Bravo Arcanului ca s-a facut remarcat....nu doar prin originalitatea spectacolelor, cat si prin acuratetea cu care promoveaza folclorul atat in tara, cat si in strainatate!! I-am urmarit cu drag vineri, cand au sustinut un minunat spectacol cu obiceiuri de nunti, asa ...ca de Dragobete! Pacat ca importam Valentine's Day...si nu punem in valoare asa o sarbatoare de frumoasa, pur romaneasca, Dragobetele!!! Pai, da!! E o moda!! Nu numai studiile se fac in strainatate, ci si sarbatorile le adoptam, ca nu sunt de ajuns ale noastre.
Asa ca...MULT SUCCES, in toate planurile voastre!!! Si nu au decat dusmanii sa se taraie precum viermii, caci asta e menirea lor!!!
4.1  RE: Pe unii...nu-i poti da la brazda...!! trimis de
(27 feb 2012, 13:29:10
trebuie sa ne adaptam timpurilor moderne. daca ar fi sa facem numai ce faceau strabunii ar trebui sa locuim in pesteri.
dar ce deranjeaza e rapacitatea celor de la arcanu care incearca sa monopolizeze intreaga viata artistica din domeniul muzicii populare. cum ziceam, daca trei babe vand patrunje, hop si arcanul cu muzica si dansuri. orice e mult e daunator. iar arcanul se manifesta in exces. in plus ar trebui sa fie un ansamblu studentesc. iar cei de acolo numai studenti nu sunt.
Suparator mercantilismul asta si avaritia celor care fac din traditie si folclor o marfa pe care ne-o baga pe gat cu forta. Extrem de deranjant sa vezi multimea de manifestari folclorice si traditionale al caror scop e doar banul si iar banul. Nimic nu au in comun cu sufletul romanesc si cu traditia. Decat in aparenta. Si nici cu credintza. Si numai lucruri indoielnice si de prost gusut. La fel ca lumea care se aduna la ele. Nu arta, nu sensibilitate, nu credintza.... Pacat...
cinste celorlalte ansabluri gen ciprian porumbescu, balada si multe altele, al caror scop nu e banul, cum e la arcanul, ci pastrarea traditiilor adevarate.
cat despre manifestarea de dragobete a fost oribila.(merg la toate manifestarile de traditii populare asa ca vorbesc in cunostinta de cauza) scopul ei a fost reclama si atat.
4.2  RE: Pe unii...nu-i poti da la brazda...!! trimis de
(27 feb 2012, 13:48:03
Repet esti pe dinafara cu comentariile tale si cred ca nu ratezi ocazia pe nicaieri (liste de discutii, targ, baruri, cafenele, nunti, cumatrii pe la care prestezi ca si "instrumentist") ocazia de a barfi "Arcanul". Nu le tin partea , nu-i cunosc, e posibil sa fie cum spui dumneata, dar comentariul nu-si are locul aici. LA dumneata USV se rezuma la ARCANUL? Mai departe si de fapt esentialul nu-l observi. E vorba de un nou rector care va trebui sa duca la capat proiectele incepute. Dintr-un simplu institut a devenit Universitate, singura din tara care organizeaza concursul international HARD & SOFT, universiate ale carei dotari (logistica si personal) depasesc cu mult pretentiile infumurate ale universitatilor bucurestene. Cine nu vrea sa invete, poate ramane si cu diploma de bac. E suficient si chiar prea mult pentru a putea trai din "dansuri" sau "cantat la instrumente muzicale".
4.3  RE: Pe unii...nu-i poti da la brazda...!! trimis de
(27 feb 2012, 14:01:05
ok. si eu si dv-stra vrem acelas lucru. o universitate adevarata care sa ne faca cinste. sa-i uram noului rector mult succes. daca am deranjat pe cineva cu ceva imi cer scuze, nu asta era scopul. fiecare cu parerea lui.
5.   Nu rade... trimis de
(27 feb 2012, 12:35:34
D-nule LOCCA ! Nu rade de altii, caci si dumneata esti...pe langa subiect! Cine e seful ansamblului???????!!!!!!!!!!
5.1  RE: Nu rade... trimis de
(27 feb 2012, 13:20:11
cine e INSTALATORUL FARA STUDII MUZICALE UNIVERSITARE de la arcanul? ala real zic. e maestrul instalator .............
6.   Pt. LOCCA trimis de
(27 feb 2012, 15:11:20
Nu stiu de ce atatea discutii despre bani, cand totul este de la ei!! Nu-mi spune mie ca ansamblurile sucevene, sau grupurile folclorice promoveaza traditii gratis!! Cui crezi tu ca-i vinzi gogosile astea?! Stiu ce vorbesc, de accea te rog sa nu ma provoci! Tot respectul pentru munca depusa de acestea, unele din ele avand salariu, altele onorariu....!Si, sunt sigura ca stii, in spectacolele ce au loc in alte localitati, acestea au nevoie de transport, poate hrana....adica bani! De unde, daca ar primi renumeratie?! Crezi ca studentii fac cheta pentru asta, pentru a face imagine?!Acum inteleg, de ce Arcanul lipseste de la multe spectacole din judet!! Da, ce este prea mult strica...!Ar trebui muzica populara coborata in bezna, pentru a mai da timp ...oamenilor, sa li se faca dor!!!Corect! DAR TOTI!@!!!
7.   Parere trimis de
(27 feb 2012, 16:44:04
Spun in deplina cunostinta de cauza ca la USV se face carte mai mult decat in multe alte centre universitare de traditie, traditia este tocmai ceea ce lipseste. Parerea mea e ca aici s-au cam grabit lucrurile, nu prea este stofa de universitate aici la Suceava, nici studentii nici cadrele didactice nu sunt ceea ce ar fi trebuit sa fie, insa baza materiala este aproape occidentala pe unele locuri. Atmosfera in campus este anosta, fara prea multa exuberanta tinereasca, cultura in Suceava se rezuma la cateva spectacole in frigul de la Casa de Cultura si eventual un spectacol de muzica populara, Bucovina in sus Bucovina in jos, s-a cam exacerbat treaba asta cu bucovianismul. Viata boema de centru universitar de traditie nu va fi niciodata la Suceava, aici este mai mult un fel de tirla cu studenti adunati din tot felul de sate si vagauni pentru a face si ei o facultate, Silvicultura si Mecanica era suficient pentru acest tirg scump si fudul Suceava mai ales ca absolventii devin in mare parte someri cu diploma.
8.   Corect... trimis de
(27 feb 2012, 18:50:47
Urmaresc de cativa ani buni ARCANUL si cunosc cate ceva despre activitatea acestui Ansamlbu.Voi incerca sa-mi exprim parerea fara a baga in seama rautatile care defapt afecteaza imaginea Romaniei,chiar la modul general.Vineri am asistat la concertul oferit de ARCANUL-USV si atat eu cat si prietenii mei cu care am fost acolo,am apreciat enorm.Ne-a parut rau ca s-a terminat,dar vor mai fi si altele.Este de-a dreptul incantator sa citesti atata placere de a dansa si de a canta pe chipurile lor.Dupa parerea mea,ARCANUL a fost mereu un izvor de talente.Multi dintre fostii membri Arcanul sunt pe la grupuri profesioniste acum,unii chiar foarte bine cunoscuti.Intr-un oras de dimensiunile sucevei este loc de 10 ansambluri.Cu cat mai multe si mai diversificate,cu atat mai bine pentru noi,ca spectatori.Felicitari Arcanul si va multumesc ca existati.
9.   Felicitari trimis de
(28 feb 2012, 09:17:58
Desi nu obisnuiesc sa scriu comentarii ci doar sa le citesc,de aceasta data nu ma pot abtine.In urma cu vreo 20ani am fost dansatoate a Ansamblului Artistic ARCANUL si verisorul meu era pe atunci instrumentist la acelasi Ansamblu.Acum fiica mea este dansatoare la ARCANUL.Trebuie sa se inteleaga ca ARCANUL este un Ansamblu de traditie si cu traditie.ARCANUL uneste oameni cu aspiratii asemanatoare.Ca parinte am incercat sa ma apropii de persoanele care se ocupa la acest moment de ARCANUL si sunt chiar incantata ca se creeaza totul din nimic altceva decat din dorinta de a fi artist.Cred ca sunt in asentimentul celorlalti parinti care au copii la ARCANUl,cand spun cat de fericita pot fi atunci cand copilul meu isi petrece timpul liber intr-un mediu artistic si cat de mandra sunt ca a continuat o traditie.Atat ca mama,cat si ca"devorator"de arta si frumos,am urmarit toate spectacolele cu ARCANUL si cu celelalte ansambluri sucevene.Nu este cazul de nicio comparatie si toate sunt de felicitat.ARCANUL ma impresioneaza mereu prin surprizele pe care le face aparand cu cate ceva nou si aparte,in asa fel incat se face diferenta.Vineri am fost la concert si a fost o splendoare.Am emotii la fiecare spectacol ca si cum as fi pe scena.De formatia de dansuri stiam,dar nu stiam ca orchestra este improspatata si poate arata si suna atat de bine,eu cunoscand doar cativa dintre ei.Este un rezultat al muncii,darurii si cunoasterii.Sunt sigura ca existenta Ansamblului ARCANUL trezeste amintiri vii in sufletele sutelor de fosti dansatori si muzicieni care au activat acolo.ARCANUL a fost mereu o rampa de lansare pentru artistii suceveni.Cred ca ar trebui ajutati mai mult si spun asta cand vad costumele ca fiind aceleasi cu care am dansat si noi si aveau deja cativa ani buni.Scena este libera pentru oricine vrea sa-si etaleze talentul,asa ca este mult mai corect sa facem ceva decat sa aruncam cu vorbe."Cele bune sa se-adune,cele rele sa se spele".Mai pe scurt:UN ANSAMBLU CARE ARATA FRUMOS
10.   Urat trimis de
(29 feb 2012, 19:10:21
Domnilor organizatorii urat din partea dumneavoastra ca a-ti evitat a invita la aceste manifestarii si studentii care au facut cinste acestei institutii, studenti cum ar fi Alexandru Bradatan, Danut Onoiu, Angelica Flutur- vedete pe buna dreptate. Oare prin acest fapt nu le aduceti direct o jignire!? am citit cu interes afisul dar ma-ti dezamagit!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei