Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2012 - Anul XVII, nr. 47 (4952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concurs

Peste 40 de pescari au „dat” la copcă, pe iazul Lipoveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Gheaţa iazului de la Lipoveni a fost călcată ieri de zeci de pescari, mânaţi de pasiunea de a scoate peştele din copcă oamenii participând la un concurs maraton care s-a întins pe parcursul a cinci ore. Pe o gheaţă aparent fragilă, care ceda la suprafaţă sub greutatea corpului, dar totuşi suficient de groasă ca să nu pună oamenii în real pericol, pescarii s-au încălzit, în funcţie de gusturi, cu ceai fierbinte, vin fiert ori cu palincă, petrecând genul de duminică perfectă pentru ei.  O încălzire practic pentru numeroasele partide de pescuit pe care majoritatea şi le-au programat deja pentru acest an.

 

La bibani şi roşioare

Sub organizarea Asociaţiei „Prieteni Pescari”, peste 40 de pasionaţi au invadat iazul Lipoveni cu mult înainte de ora 8.00, când s-a dat startul oficial al întrecerii. Dotaţi cu sfredele cu care au săpat în gheaţa groasă de aproape cinzeci de centimetri, cu unelte şi momeli specifice acestui tip de pescuit, pasionaţii au început goana după bibani şi roşioare. Cei mai mulţi nu au prins foarte mult peşte, însă asta a contat mai puţin.

 

Multă pasiune, peşte mai puţin

Ionel Pentilescu, care ne-a spus că este pescar la copcă de 30 de ani, era foarte sincer când venea vorba de ce a prins. „Văd că nu am nici un succes, se pare că peştele nu stă prin zonă. Asta e. Gheaţa e bună, foarte bună, are aproape 50 de centimetri, nu a fost de foarte multă vreme aşa de groasă”, ne-a spus pescarul, care estima că se va mai putea da la copcă cel puţin încă două săptămâni.  
Mai încolo, alături de tatăl său, am găsit şi un pescar în vârstă de 10 ani. Băiatul, Matei Murăraşu, avea lecţia de pescar învăţată: „Am răbdare... răbdarea contează. Încă nu am prins nimic, dar sperăm să prindem”.
Un alt pescar cu care am vorbit, Lucian Aramă, avea o captură formată din trei peşti. Se întâmpla la mai bine de două ore de la debutul concursului.
Lucian Aramă ne-a spus: „Am prins trei peştişori. Un biban şi două roşioare. Pescuitul la copcă e mai mult un motiv de a ieşi la relaxare”.

 

A doua repriză de concurs de pescuit la copcă

Pentru pescarii sportivi întâlnirea de ieri a fost a doua din acest an.
Aflat pe gheaţa iazului, Răzvan Florea, preşedintele Asociaţiei „Prieteni Pescari”, a declarat: „Suntem la a doua ediţie din acest an a concursului de pescuit <Prieteni Pescari> la copcă, prima întâlnire fiind pe 22 ianuarie. Atunci era mai ger, acum fiind mai cald a ieşit un pic de apă pe gheaţă, însă nu au fost probleme deosebite. Sunt în jur de 40 de participanţi, la prima întâlnire au fost şi mai mulţi, am avut cam 55-60. Este un mod de a petrece frumos o duminică, un mod de a te relaxa”.

 

Câştigătorii, la distanţă de un gram de peşte

Deşi mai toţi pescarii au vorbit de relaxare şi destindere, totuşi peştele a fost lăsat doar aparent în plan secund. În realitate, pescarii au tras pentru a scoate cât mai mult peşte, pentru ca după încheierea concursului, la cântar, să fie printre cei mai buni.
Lupta s-a dovedit a fi foarte strânsă, dovadă că primul clasat a avut o captură ce a depăşit cu doar un gram cantitatea prinsă de ocupantul locului doi.
Astfel, pe locul I, cu 1,09 kilograme de peşte prins, s-a clasat Vasile Jardă, urmat de Andrei Marian, cu 1,08 kilograme de peşte. Pe poziţia a treia s-a clasat Andrei Păşcănuţu, care a adunat 970 de grame de peşte. Acesta a fost podiumul în ceea ce priveşte greutatea totală de peşte prins, în timp ce premiul pentru cel mai greu peşte a fost adjudecat de Cristian Andronic, care a scos un exemplar de 380 de grame. Fiind vorba de pescari sportivi, toate capturile au fost eliberate.
Participanţii au achitat câte o taxă de 10 lei, în care au avut inclus şi grătarul de la finalul concursului. Câştigătorii au primit premii constând în unelte de pescuit, oferite de sponsorii Baracuda, Mega-Fish şi fishingstore.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 40 de pescari au „dat” la copcă, pe iazul Lipoveni.
 Vizualizări articol: 3118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Peste 40 de pescari au „dat” la copcă, pe iazul Lipoveni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei