Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2012 - Anul XVII, nr. 47 (4952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Astăzi începe Postul Paştelui

Astăzi începe Postul Paştelui, cel mai aspru post din cursul unui an bisericesc. Până pe 15 aprilie (Învierea Domnului) creştinii ortodocşi nu se cunună, nu se vorbesc de rău şi nu se ating de produsele de dulce: carne, lapte şi ouă.
Perioada de post este numită şi Păresimile sau Patruzecimea. În perioada de dinaintea sărbătorii pascale, credincioşii îşi amintesc de cele 40 de zile în care Iisus a ţinut post, înaintea de începerea activităţii sale mesainice (Luca IV, 1-2), de unde i s-a dat si denumirea de Paresimi.
El a fost rânduit de Biserică pentru cuviincioasa pregătire a catehumenilor de odinioară, care urmau să primească Botezul la Paşti şi ca un mijloc de pregătire sufletească a credincioşilor pentru întâmpinarea cu vrednicie a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

 

Postul trebuie să fie ţinut cu inima, sufletul, mintea, dar şi cu trupul

Preoţii spun că postul trebuie să fie ţinut cu inima, sufletul, mintea, dar şi cu trupul. Dincolo de regulile bisericeşti, postul mai este şi o perioada care ajută la detoxifierea organismului, pentru că zilele de post, corpul uman scapă de toxinele acumulate din produsele animale.
Comparat cu călătoria de 40 de zile a poporului evreu în pustiu, Postul Paştelui trebuie să se încheie cu mărturisirea păcatelor (spovedania) şi apoi, pentru creştinii care primesc dezlegare de la preot, cu împărtăşanie.
Durata de 40 de zile a Postului Paştilor se întemeiază pe o tradiţie vechi-testamentară: potopul – care trebuia să spele pământul de păcate – a ţinut 40 de zile şi 40 de nopţi, 40 de ani au mâncat evreii mana în pustie, înainte de a ajunge pe pământul făgăduinţei, Moise a stat pe munte 40 de zile pentru a primi Legea şi tot 40 de zile şi 40 de nopţi a postit Iisus în munte înainte de începerea activităţii Sale mesianice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi începe Postul Paştelui.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Astăzi începe Postul Paştelui5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(27 feb 2012, 11:06:08
Doamne , azi , când la modă sunt aproximaţia şi ignoranţa
Aş vrea să Te iubesc . Spune-mi cum !
Cum să ignor Martoru’ lui Iehova ce-mi încearcă clanţa
Cum să Te iubesc când e strâmbă balanţa
Cum ? spune-mi cum ?

Rugăciunile au devenit o zeamă lungă de vorbe
Construim biserici multe dar suntem barbari şi atavici
Le construim pe cadavre şi pe vorbe oarbe
Le construim pe amăgiri şi temelii slabe
Doamne , de asta .. Tu ce zici ?

Rechizitoriul creştin e un puritanism ipocrit
Zăplazurile eticii sunt măturate cu Biblia , ştii asta ?
Doamne , fiindcă Te iubesc sunt nedumerit
Vremurile astea sunt aşa fiindcă AŞA Le-ai plănuit ?
Doamne , creştinu’ e-n pericol să-şi consume toată pasta
2.   Postul Pastelui,o inventie popeasca! trimis de
(27 feb 2012, 12:10:32
Daca veti citi intreaga Scriptura, din scoarta-n scoarta, nu veti gasi o singura silaba referitoare la instituirea unui "Post al Pastelui" sau al "postului mare ",dupa cum mai este el numit!Acest post mare,cu toate dezlegarile si legarile lui,cu tot felul de datini si obiceiuri necrestine pe care le include, a fost o plasmuire a bisericii,dupa cum mai spuneam, si nu a o porunca lasata noua,crestinilor,din partea Mantuitorului Isus Hristos!El a aparut prin sec.3 inceputul sec. 4 d.H.,si cu totul sub o alta forma.Astfel,..."Pe vremea sfantului Irineu postul Pastelui era foarte scurt:unii tineau o zi,altii doua,altii mai multe,iar altii ramaneau 40 de ore nemancati" ("Eusebiu de Cezareea-scrieri,partea intai,Istoria bisericeasca.)..."In secolul al treilea,postul s-a lungit la sase zile,in care se manca o data pe zi paine cu sare si cu apa la ora 9 (ora 15),ajunandu-se vinerea si sambata,zilele sederii Mantuitorului in mormant,postul s-a lungit apoi,ajungand la patruzeci de zile,iar in perioadele urmatoare chiar la mai mult"...("Istoria bisericii universale"1975,pag.166)Asadar ce a ajuns pana la noi nu este altceva decat o plasmuire a oamenilor si nu a lui Dumnezeu...Daca mai punem faptul ca Domnul Iisus moare si invie ,in fiecare an,la date diferite si in biserici diferite,avem o imagine de ansamblu a ceea ce au realizat oamenii...mai putin ascultarea de Dumnezeu!
2.1  RE: Postul Pastelui,o inventie popeasca! trimis de
(27 feb 2012, 12:52:39
De fapt,adevaratul Paste crestin, lasat de Insusi Mantuitorul Isus Hristos, se rezuma doar la ceea ce a facut El la Cina cea de Taina si numic mai mult!Astfel Sfanta Scriptura ne relateaza urmatoiarele:..."Iisus,fiindca stia ca Tatal in daduse toate lucrurile in maini,ca de la Dumnezeu a venit si la Dumnezeu se duce,S-a sculat de la masa,S-a dezbracat de hainele Lui,a luat un stergar si S-a incins cu el.Apoi,a turnat apa intr-un lighean, si a inceput sa spele picioarele ucenicilor,si sa le stearga cu stergarul cu care era incins.A venit deci la Simon Petru.Si Petru i-a zis:"Doamne,Tu sa-mi speli mie picioarele"?Drept raspuns Isus i-a zis:"Ce fac Eu,tu nu pricepi acum,dar vei pricepe dupa aceea.Petru i-a zis:"Niciodata nu-mi vei spala picioarele".Iisus i-a zis:"DACA NU TE SPAL EU,NU VEI AVEA NICIODATA PARTE DE MINE"!Doamne,i-a zis Petru,nu numai picioarele dar si mainile si capul"!Iisus i-a zis:"Cine s-a scaldat ,n-are trebuinta sa-si spele decat picioarele,ca sa fie CURAT DE TOT",si voi sunteti curati,dar nu toti....Dupa ce le-a spalat picioarele,Si-a luat hainele,S-a asezat iarasi la masa,si le-a zis:"INTELEGETI VOI CE V-AM FACUT EU"? Voi Ma numiti Invatatorul si Domnul,si bine ziceti ca Sunt.Deci,daca Eu,Domnul si Invatatorul vostru,v-am spalat picioarele,si voi SUNTETI DATORI SA VA SPALATI PICIOARELE UNII ALTORA". Pentru ca Eu v-am dat o pilda CA SI VOI SA FACETI CE V-AM FACUT EU...Daca stiti aceste lucruri FERICE DE VOI DACA LE FACETI"..(Ioan,cap.13) Intrebarea este simpla:cati dintre crestini mai fac aceasta spalare a picioarelor in zilele noastre,ascultand,astfel,de o porunca a lui Hristos?Sau,mai bine spus,cine a abrogat aceasta porunca si, de ce?
2.2  RE: Postul Pastelui,o inventie popeasca! trimis de
(27 feb 2012, 13:14:40
Dupa spalarea picioarelor,a urmat Sfanta Impartasanie:..."...Domnul Iisus,in noaptea cand a fost vandut,a luat o paine.Si,dupa ce a multumit lui Dumnezeu,a frant-o ,si a zis:"Luati,mancati,acesta este trupul Meu care se frange pentru voi,sa faceti lucrul acesta SPRE POMENIREA MEA".Tot,astfel,dupa cina,a luat paharul si a zis:"Acest pahar este Legamantul cel nou in sangele Meu,SA FACETI LUCRUL ACESTA SPRE POMENIREA MEA ,ori de cate ori veti bea din el".Pentru ca ,ori de cate ori,mancati si beti din paharul acesta,VESTITI MOARTEA DOMNULUI ,PANA VA VENI EL" ...(1Corinteni,cap.11) Acesta,este de fapt,ADEVARATUL PASTE CRESTIN,adica,spalarea picioarelor si sfanta impartasanie,NIMIC mai mult!De aceea spun:cum s-a ajuns ,in zilele noastre, sa se "sarbatoreasca"Pastele,cu fripturi de miei,sarmale,cozonaci,pasti,bauturi la greu,bairamuri,chefuri,cluburi "la greu","beton" N-ARE NIMIC DE A FACE CU CEEA CE NE-A LASAT MANTUITORUL IISUS SA FACEM !!!Cititi,Biblia,cititi Istoria Crestinismului si veti vedea ca la inviere ,ucenicii Domnului,N-AU FACUT ASA CEVA!!!Sa tragem,de aici,fiecare concluziile de rigoare!Cand facem asa ceva,de Paste,de cine ascultam de fapt,de Dumnezeu sau de...?
2.3  RE: Postul Pastelui,o inventie popeasca! trimis de
(27 feb 2012, 15:01:56
Și care e problema ta dacă eu vreau să postesc o zi, două sau 40? Te deranjează cu ceva?
2.4  RE: Postul Pastelui,o inventie popeasca! trimis de
(27 feb 2012, 15:40:49
Prietene,"floare a soarelui",posteste cat doresti si cum doresti!Nu cred ca am interzis eu cuiva a posti !Iti urez si tie un post fericit!Eu am spus cum sta treaba cu "postul"din punctul de vedere al lui Dumnezeu si al istoriei crestinismului,atata tot!Multumit?
2.5  RE: Postul Pastelui,o inventie popeasca! trimis de
(27 feb 2012, 22:20:35
Bai karusoule, daca iti dau o  ☭  e de post?
2.6  RE: Postul Pastelui,o inventie popeasca! trimis de
(27 feb 2012, 23:39:21
Ba,drubakurule,imi face placere sa-ti raspund eu in locul lui Karusso,mai ales cand e vorba de baieti de astia superinteligenti ca tine.Nu,ba,telijantule,cu siguranta ca nu-i de post ceea ce vrei sa-i dai tu respectivului.Problema e ca cine stie pe ude s-ar afla acest om,asa ca mai la indemana ti-ar fi sa le servesti acea prajitura celor din familia ta,mama,tata,sotie,sora.etc Sant mai langa tine,mai la raspa ta,ok?
3.   Pokemonule trimis de
(27 feb 2012, 14:08:46
Daca te consideri asa ortodox te rog fa o Sfanta Cruce si gaseste ti alta treaba decat sa comentezi la astfel de articole. Dar avand in vedere ca nici numele Mantuitorului nu stii sa il scrii corect, e clar din ce secta faci parte. Noi crestinii te iertam, ca a inceput postul, dar te rog du te si lasa ne cu ale noastre, nu ne mai imbuiba capul cu prostii.
3.1  RE: Pokemonule trimis de
(27 feb 2012, 15:31:51
Pokemon esti matale,sa traiti!Si stii de ce?Din simplul motiv ca...nu stii nimic!Daca te referi la srierea corecta a numelui Mantuitorului Iisus (cu doi de "i")sau cu un singur "i,"trebuie sa-ti precizez ca nu-i gresit nici intr-un fel , nici in celalalt,cu toate ca niste "invatati"mai spun,uneori,ca Isus (scris cu un singur "i")ar insemna...magar!Ii anunt pe aceasta cale pe respectivii intelepti ca magari si nestiutori,ca sa nu zic altfel,sunt chiar ei!Niciodata Isus (scris cu un singur "i"n-a insemnat sau inseamna,magar!Dealtfel,pana dupa revolutie in multe dintre traducerile sinodale("ortodoxe"ale Bibliei,de parca Biblia este "ortodoxa","catolica"sau "protestanta",se foloseste forma cuvantului Isus cu un singur "i"!!!)Asta ,asa ca sa-ti linistesti cugetul si sa nu mai arunci cu pietre fara sa stii despre ce e vorba in ...propozitie!In ceea ce priveste chestia cu..."Noi crestinii te iertam",trebuie sa-ti precizez un lucru foarte important,s-anume,ca unul ca tine n-are cum sa fie crestin,fiindca nu crede nici macar ceea ce a spus,a facut si-a lasat drept porunca Insusi nascatorul crestinismului,Domnul si Mantuitorul nostru Iisus (Isus)Hristos!S-atuci,ce iertare sa-mi dai tu mie?Mai bine iarta-te pe tine ca nu crezi in cuvintele Domnului Iisus Hristos,ba mai mult,le crezi si niste ..."prostii"!Asta-i tot!Cat despre ..."secta",n-am timp acum sa-ti mai detaliez,de parca as mai putea sa-ti sciu multe lucruri...Personal, iti urez un post fericit,plin iertare,pace,iubire si liniste sufleteasca!Multumit,nu?
4.   Doamne....cati farisei...... trimis de
(27 feb 2012, 19:32:01
Poate sectarii au alta treaba,sa comenteze fapta surorii lor de la Brasov..
4.1  RE: Doamne....cati farisei...... trimis de
(27 feb 2012, 20:41:51
Fa,Anica lu peste fript.Pai una ca tine s-a trezit sa vorbeasca in loc sa doarma dupa cum ii felu"? Ce stii tu despre Dumnezeu,despre Biblie?Ia invata-ne tu pe noi!Pai,unde vezi tu sectari aicea?Mai bine spala-ti solzii habotniciei de pe creier si de pe ochi,si mai invata cate ceva!Vai de capul pe care-l porti pe umeri!Du-te si fa nana si poate visezi ca te-ai mai inteleptit.Succes!
4.2  RE: Doamne....cati farisei...... trimis de
(27 feb 2012, 22:22:20
Doamne , prea multi sarira gardul!!!
5.   !!! trimis de
(28 feb 2012, 10:33:36
Domnul sa ne daruiasca duh de pocainta si spor duhovnicesc in Postul Mare!
Doamne ajuta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei