Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2012 - Anul XVII, nr. 47 (4952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cursuri

Program de pregătire a antreprenorilor pentru mediul rural, la Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

120 de locuitori ai comunei sucevene Vama au absolvit cursurile de antreprenoriat şi iniţiere în afaceri desfăşurate la nivelul comunei în cadrul proiectului naţional RURActiv, proiect care este rezultatul unui parteneriat între mai multe camere de comerţ şi industrie din ţară şi Asociaţia Regională a Întreprinzătorilor Nord-Est România.
Cursanţii provin atât din mediul oamenilor de afaceri şi din administraţia locală, dar şi dintre oamenii simpli din comună, vârstele lor variind între 18 şi 60 de ani. Diplomele de absolvire a cursurilor au fost înmânate vineri, 24 februarie, într-un cadru festiv, de către preşedintele Asociaţiei Regionale a Întreprinzătorilor Nord-Est România, Mihai Susanu, care a coordonat cursurile de la Vama. Acesta ne-a declarat: „Considerăm comuna Vama ca fiind cea mai activă comună în care am desfăşurat cursurile până în prezent, acest fapt datorându-se atât implicării directe a primăriei în sprijinirea mediului antreprenorial, cât şi interesului deosebit manifestat de cursanţi. Pe durata cursurilor, au fost identificate numeroase oportunităţi de afaceri, atât pentru piaţa locală, cât şi afaceri care, fiind implementate la nivelul comunei Vama, pot avea clienţi la nivel naţional sau internaţional. S-au realizat mai multe planuri de afaceri, care au ca obiectiv crearea de servicii conexe pensiunilor existente şi care să contribuie în mod direct la creşterea numărului turiştilor atraşi la nivelul comunei Vama. Mai mult, am pus bazele unei colaborări cu primăria, prin intermediul căreia vom dezvolta la Vama un sistem de sprijinire directă a antreprenoriatului local”.

 

Vama, prinsă într-un proiect pilot alături de alte zece comune din opt judeţe
 
Primarul comunei Vama, Nicolai Baltag, prezent la festivitatea de înmânare a diplomelor, a ţinut să arate importanţa acestor cursuri pentru comunitatea locală. El a declarat: „Aceste cursuri sunt un lucru extraordinar pe care l-am putut realiza la nivelul comunei, deoarece am adus pentru oamenii de afaceri din comună nu numai cursuri – foarte necesare iniţierii şi dezvoltării unei afaceri, dar şi experţi de o deosebită valoare, care au lucrat în mod direct cu cursanţii şi au făcut posibilă dezvoltarea unor planuri de afaceri viabile, pe care noi, primăria, le vom sprijini prin mijloacele noastre specifice. Sunt foarte încântat de participarea amplă la nivelul comunei”.
De menţionat că la festivitate a participat deputatul democrat-liberal Dan Gabriel Gospodaru, care a subliniat importanţa accesării fondurilor europene pentru dezvoltarea mediului rural, atât de către organizaţii neguvernamentale, cât şi de administraţiile publice locale şi judeţene, prezentând totodată alte proiecte coordonate de Consiliul Judeţean Suceava şi dedicate dezvoltării antreprenoriatului.
Trebuie spus că la Vama se mai află în derulare, în cadrul aceluiaşi proiect, cursuri de accesare de fonduri europene, de limba engleză şi de iniţiere în utilizarea calculatorului. La acest proiect participă 11 comune pilot din judeţele Bacău, Iaşi, Maramureş, Botoşani, Tulcea, Suceava, Neamţ şi Vaslui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program de pregătire a antreprenorilor pentru mediul rural, la Vama.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program de pregătire a antreprenorilor pentru mediul rural, la Vama0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei