Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 feb 2012 - Anul XVII, nr. 46 (4951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Oul şi agenda guvernamentală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domnul Fuia, autoproclamat om de afaceri, probabil pentru meritul de a fi falimentat Staţiunea Fundulea, al cărei director era, s-a trezit peste noapte ministru agricol. Tranzacţia care l-a calificat patriot este trecerea respectivei staţiuni în averea proprie şi aşa consistentă. N-a lăsat, carevasăzică, de izbelişte, pământurile grase şi mănoase ale cercetării agricole româneşti. Să se ofilească, să rămână pârloagă, păi se poate?! Naşul acestei ungeri înalte este, fireşte, preşedintele Republicii despre care circulă vorba că ar avea, la rându-i, pasiuni agricole, stând în spatele unei privatizări cu cântec – ferma de partid, cu sere şi acareturi, 30 Decembrie (rebotezată 1 Decembrie), din mejdina Capitalei. Mă rog, în scripte, zic ştiutorii, ar figura ca proprietar un Umbrărescu, Carcalescu, Asfaltarescu, dar cine se mai omoară să umble şi să iscodească?
Certe sunt altele care se văd cu ochiul liber şi sunt auzite explicit. Oul, la Iaşi, în pieţe, a ajuns să coste 1,2 lei, iar în unele locuri chiar trei lei. Găina, cică, ar fi în grevă a foamei, grevă impusă de zăpezile troienite, cele care nu se văd de la Bucureşti, din cancelarii, dar se simt în guşa goală a galinaceei. Drumurile prin care ar trebui să vină furajele se încăpăţânează să rămână impracticabile, iar găina, insensibilă la măsurile de austeritate, nu se screme să ouă nici bătută. Doar în basmele lui Creangă, găina sau cocoşul, supuse biciului mânios al stăpânului, se întâmplă să producă ceva. Opoziţia, cea care ba e, ba nu e, fiindcă e apucată uneori de crampa idolatriei, cere cu îndreptăţire ieftinirea alimentelor printr-o măsură la îndemâna cârmuirii – scăderea sau chiar anularea TVA-ului la alimente. Curg argumente că asta se petrece şi în alte ţări europene (anularea sau reducerea respectivei taxe), că e nedrept să storci pensionarul de încă 24 la sută taxă pe valoarea adăugată la pâine când el îşi numără din ce în ce mai înfricoşat mărunţişul care nu prea mai e în buzunare. Nu  figurează, zice ţanţoş ca un cocoş bine îndopat, domnul Fuia, chestiunea nu figurează în agenda guvernamentală. Mare secret de stat şi agenda asta pe care o imaginez un fel de Biblie prin care umblă, cu ochelarii pe nas, zilnic, funcţionărimea cu limuzine şi birouri, aflând pas cu pas ce are de făcut. Ieftinirea oului oricum nu intră. Din agenda guvernamentală absentează produsul cu coajă care piteşte înăuntru albuş şi gălbenuş. Ministrul anunţă în schimb că se va pune pe belit ţăranii care nu-şi lucrează ogoarele. Jupuirea este nu cu briceagul, ca la cârlani, ci mai sofisticată, muşcând din teritoriile abstracte. E, cum ar pricepe nea Fane de la mine din sat, de 82 de ani, cu copiii şi nepoţii stabiliţi prin alte ţări, moştenitor a cinci hectare de pârloagă, „o belire financiară”. Cu cine să-şi lucreze el pustietăţile de pământ când nu găseşti un om să-ţi scoată zăpada din poartă, iar maşinăriile agricole nu se cocoaţă pe dealuri? Nea Fane rămâne mut în aşteptarea amenzii care va veni negreşit sub forma unui impozit triplat. A mai trecut prin asta în anii ’50, când chiaburii (cu cinci hectare el era clar duşman de clasă) erau supuşi aşa-zisei politici de îngrădire. Vom trece şi prin asta, oftează resemnat ţăranul.
Am întrebat un coleg, acreditat la ministerul care se ocupă de soarta pătrunjelului şi a găinii în România, dacă există o cale de conciliere, dacă nu se pune de o consultare politică la Cotroceni pe tema ieftinirii oului scăpat pe sub coadă de păsările care cotcodăcesc. Nu, nu se prefigurează, mi-a zis ziaristul, învăţat şi el cu chestiunile macro. Fleacul omletei poate intra cel mult în agenda unor terchea berchea ca mine, care, în lipsa unor preocupări măreţe, ostenesc cu întrebări idioate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oul şi agenda guvernamentală.
 Vizualizări articol: 2226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Oul şi agenda guvernamentală5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:05:03
Ghici cine te zvonește pa telefonu? BABA!
Da, da! Nu beli așa ochii ca un bou! Are baba telefon că s-o dizghețat troienele din curtea babii și o găsit o drăcie pe care scrie așe: iPhone 4S. Prima dată când l-o găsit s-o speriat baba că o crezut că și-or făcut alienii bază de aterrizare în curtea iia. Dar mai apoi ș-o adus aminte de jândarii ceia care i-o scos casa din omăt și o știut că drăcia ceea trebuie să o fi pierdut din pozânar vreun majur că tot sună niște draci să-ntrebe unde să aducă cașcavalul și câte roți trebuie de cotizat.
Acum știe sigur că e vreo droșcărie de la securitate că prea bâzâie în draci când o ține pe policioară lângă aparatul de radio. Amu o zâs baba că moșneagu’ iia s-o auzit într-o zi, la Antena satelor, ce discuta iel cu baba lui, da’ baba nu l-o crezut pe cuvânt că moșneagu îi cam într-o ureche și nu poți să pui preț pe ce zice el că o auzit.
Amu ce-o facut baba cu aifonu: nu i-o plăcut deloc fiindcă zice ea că nu-i marafet bun dacă nu are în el tirbușon, grenadă de mână, covată și mașină de spălat automatică. Și nici să-l folosească pi net nu poate dintr-un summum* de pricini (*asta slovă o-nvațat-o di la popă când o vinit cu chiraleisa și le-o esplicat la prostime importanța ultimativă a adunării crăițarilor din batista babelor în buzunarul larg și fără fund al pochii!):
- prima că baba are deștele groase de la disfacat popșoi și nu nimerește pe băgicurile de la tastier care-s mici ca niște bobițe de linte;
- apoi că nu lucră nica râșnița asta că tot timpul bipăie că-noată conecting că cică-i trebe numa 4G iar derbedeii de la Orange (derbedei asăminea tuturor derbedeilor potrocalii) au pus în cătunu’ babii numa GPRS, că cică-i deagiuns pentru sunat la 112 sau la gropari.
1.1  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:06:28
Amu’ baba o pus telefonu în coșarca de pe cuptior, sub cloșcă_că șașa navea ce face cu iel și s-o gândit ca să-l puie acolo ca să-i iasă tăț puii negri.
Da’ mai alatăieri o prins moșneagu’ babi un concurs interreactiv la tembeliziunea lu’ Pinalti – Gîgă Tv unde se puneau întrebări de baraj despre cei mai mari români din zilele noastre (nenorocite). Moșu’ surdu’ fuga o sărit cu gura pe babă să se bage și ea ca să primească și ei ceva de pomană, că de la înzăpezire o trecut mult timp și până la inundații mai e ceva vreme.
Baba o căutat sub cloșcă și pe-ntuneric o apucat ce i-o căzut prima oară la mână. Degeaba o-ncercat să sune la ou la Bucale că o băgat deștu-n ou, oul s-o crăpat ș-o-nceput să pută urât în casă. Moșu babii s-o-nervat, o-nceput să-njure și s-o apucat de băut.
Apoi o găsât baba aifonu cel bun și o ieșit afară pe prispă ca să răspundă la questionar. O răspuns baba bini aproape la toate întrebările ce-o întrebat-o.
O fo’ cam așa:
- Cine-i cel mai smerit creștin ortodox din Bizanț - baba iute spune – Unrest Ono Frei
- Cine-i cel mai frumos barbat din giudeț – baba răspunde Popiescu Șoric- Sprânceană;
- Cine-i cel mai gospodar premar din tratatul de la Varșovia – baba zîce fără să clipească Gușă Lungă;
- Cine-i cel mai nimerit pentru jilțul de ministru la instrucțiunea publică – baba – Chetrică_Carcaleti;
- Cine-i cel mai sfânt mitropolit din tăti timpurile – baba o zîs pe direct – Petrea Zainea
- Cine-i cel mai bun voivod de gubernie – baba zîce Ghiță Batârflai;
- Cine-i cea mai patrihoață fumeie din Valahia – baba – Leanța Woodrea!
- Cine-i cea mai dișteaptă fată din Europa – baba – Hăbă-Sasca Mică
1.2  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:08:26
Da’ cum era frig afară de-ngheța și apa de la genunchi o-nceput la babă să-i înghețe kuru’ și nu s-o mai putut focusa pi răspunsuri.
Ultimele două întrebări or fost așa:
- Cine-i cel mai mare conducător ce-o fost vreodată pe pomânturile astea – proasta de babă în loc să răspundă Băsăscu așa cum voie ie, s-o luat după capu’ prost a moșneagului care se-mbătase în cuhnie și urla ca descreieratu: BUREBISTA. Asta o zis și baba și ce să vezi – „Wrong!! o clincănit climpoțelul de la concurs.
- apoi i-o mai dat un bonus la babă și i-o mai permis o întrebare: cică cine o să câștige alegerile parlamentare de la toamnă. Moșu bețîvu’ din casă urla PEDELEU’ dar baba mânioasă s-o haladit și n-o mai pus botul la abureală și o răspuns că USELEU’. Na pacoste – „Game over!” o țârâit iar clompoțeii de la contest.

În fine, ce-o câștigat și ce-o pierdut baba, ca să înțelegi mai apoi pentru ce te zvonește baba iar cu niște cereri mărunte. Apăi tăt premiul pentru cele 10 întrebări de baraj cu răspunsuri de hidrocentrală erea un PiSi ultimul răcnet – cam la fel cum răcne bat moșu din casă!
Pentru ce-o zâs bini o primit așa ( stai să scoată baba beletu’ pe care i-o scris nepoată-sa dintr-a opta ce scrie pe eli):
1.3  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:09:11
- o cutie de tablă pentru PiSi marca Thermaltake AeroCool Vs-9;
- o altă cutie de tablă mai mică, cu aceeași etichetă, pusă în cealantă cutie, cu cordon ca la reșou pe care scrie sursă Toughpower Grand TPG-1200M cu o mulțâme de fire ca la instalația de la pomu de iarnă.
- încă o cutie mică șî gre’ pe care scrie Western Digital Caviar Green, Sata III, 3 Tb;
- o tingire cu niște purici mâțâțăi pi ea pe care scrie Asus Crosshair V Formula;
- patru plăcuțe mititele ca surcelele de făcut setci ale moșneagului, nuș la ce dracu folosăsc, da’ pe care scrie Crucial Ballistix DDR3 2133 4 Gb
- o bombiță mică și neagră și o placă tot neagră cu multe crestături pe care scrie Logitech diNovo Edge
- încă o bucată de tablă cu niște mâzgâleli pe ea pe care scrie D-Link DWA 547 și o chestie cu niște bucăți din țavă de alumină ca la răsadniță.
- șî la urmă un televizor fain de tăt și mare cât „Șina cea de taină” pe care scrie LG LED monitor.

Pentru ce n-o răspuns bine nu i-o dat nica decât un bonus de participare adică i-o spus și ce-o pierdut ca să-și ronțăie unghiile de ciudă și de altă dată sa facă ciocu mai mic și să răspundă cuviincios la ce-o întreabă oamenii. Din câte-ș amintește baba a pierdut așă:
di la Băsăscu trebuie să-i deie un procesor Fix 8150 șocat am3 plus și de la Pedeleu o placă de privit cu un Safir Hîd 7970.
1.4  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:10:15
Amu i-o venit acasă tăte drăciile câștigate. Le-o adus un băiat mai ofilit așa, cu ochelari mari ca fundurile de la borcan care o zâs că el e specialist în IT și l-o trimis Fluturili ca să-i aducă premiile la babă. Obosâtu ista o mai zis că o fost coleg cu Cotzo și că acum lucrează ca pândar de codru la un cotidian di la noi din giudeț, unde să ocupă cu datu’ cu halebarda în capu’ la oaminii cu gura spartă.
O reușât ticăitul ista să pună toate treburile în ordine dar ce-i mai ciudat că o ridicat afară pe cornișa casei, lângă cucoșul ceala de tablă, o drăcie de par din țăvile alea de rasadniță de la care coboară o funie neagră și groasă. Amu baba o ascultat ce-o zâs prăfuitu’ ceala că paru de pe casă e pentru ca să aibă legătură cu ruteru’ din turnu de la prefectură cașa o zâs fluturili ca să nu mai platească baba abonament lunar că ea e măicuță bătrână cu brâul de lână și pensia abia ajunge de o cafă bună - pentru ie și o cutie de havane răsucite pe coapsa cambrată a Castristelor – pentru moșu iia.
Da baba s-o prins că adormitul acela de aitist vorbește în dodii – cum dracu să aibă legătură paru’ de pe casă cu palatu’ matali di la Târg că doar nu se vede nici o ață care să facă legătura. Păcălici! o-ngânat baba în sinea ei aducându-și aminte, din experiența ei, de o girafă la fel de inexistentă. Da’ nu l-o suduit pe prăfosu’ obosât că déjà îi venise-n minte că la primăvară o să suie o mogâldeață-n paru’ aitistului ca să se sparie ciorile și să nu-i ciugulească cireșele cele oltomane.
1.5  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:10:50
Din timp în timp uiţi să te mai uiţi în oglindă
Uiţi să te mai uiţi la tine , să te uiţi în urmă
Uiţi cine eşti , ai uitat c-ai fost în opincă
Din trecutul din care nu mai ai nici o fărâmă ?

Pe ce zid să-ţi sprijini azi scara vieţii tale
Dacă l-ai dărâmat constant de-a lungul timpului ?
Spre ce te-ndrepţi dacă nu mai ai puncte cardinale ?
La ce poză te uiţi ? (ai dat foc albumului! )

Culoarea din privire ţi se topeşte ( nu pare-aţi păsa)
Fiindcă te-a înghiţit antologia grobianismului
Frate , i-aţi o clipă şi priveşte-n urma ta !
Fiindcă nepăsarea va face din tine ..victima timpului

1.6  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:15:40
BUN!
(Amu’ cererea babii, dom brigadier șăf, că mă dor deștili de-atâta bontănit după melița fosilei.)
Cică o zis baba să nu vă-mpingă șeitanul să-ncercați să faceți mișto de ea că la timpul când voi va uitați pe țeava tunului ea o fost șefă de cuib la Hitlerjugend. Așa că să vă reevaluați purtarea și să trimeteți degrabă completarea la hardvar c-altminteri face ea la toamnă o anticampanie electorală în cătunu iia de nu vă mai votează nici unul din cei 17 moșnegi care-or mai rămas pe-acolo. Să vezi ce i-o ieșit pe gură babei că sunteți potlogari care faceți trebile numai cu Kuru așa cum ați făcut dintotdeauna. Baba credea că gata de-amu o să steie numai în teleconferință cu matale, dom’ brigadier șăf, când colo ce să vezi – drăciile astea nu merg dacă nu trimeteți șî restu’. Așa i-o zis popa într-o zi la beserică și baba l-o crezut pe popa că e singurul care știe a ceti din tot cătunul.
Așa că s-o-nervat baba și o luat cloșca de pe cuptior ș-o pus-o-n Thermaltakul vostru nenorocit direct peste croshair vî. Să vezi ce încântare-i amu’ pe cloșcă_că o să scoată numai pui telectuali așa ca la spiru haret – 21 de zile și hopa! tura de telectuali. De fudulă ce-i acuma nici nu mai cloncăne cum trebuie ș-o-nceput să o ia pe ingliș: Click! Click! Quit! Skip!.
1.7  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:16:22
Apoi s-o prins baba că umblați cu fuse strâmbe cam așa cum ați umblat când ați spus ca dați ’napoi salariile după numa’ o giuma de an. S-o uitat baba la cutia ceea neagră pe care scrie Caviar Green. Amu nu-i atât de dilie baba ca să nu mai țină minte cum arată caviarul cela pe care i l-ai trimes de Valentine’s pisDay! Caviaru’ era NEGRU și la fel arăta și șcătula aia de tablă – NEAGRĂ și nu verde - că doară nu era pădureț. O scuturat-o un pic și când o auzit că se zdrăngăne ceva în ea s-o prins baba la poantă că e lucru ieftin și că iar ați făcut mișto de popor. Da’ șî ie s-o răzbunat pe cadoul vostru grecesc și o pus cutiuța peste oala de chișleac ca să nu poată linge mâța smântâna.
Bomba ceia mică la care popa i-o zis că e maus o crăpat-o tot mâța, că de când o văzut-o numai între gheare o jucat-o. Acuma i-o luat-o moșu’ și o lipit-o cu niște scoci să nu se piardă bucățile iar pe mâță o zăvorât-o-n beci că i-o fost frică să nu audă Costache de la DGA ce se-ntâmplă în popor cu cadourili pedeleului. Placa ceea neagră o-ntorso pe partea netedă și o folosește baba la tăiat ceapă și la făcut turte cu sucitoru’ că moșu-i înnebunit după eucharistie – turte proaspete cu vin roșu!
Din alea patru plăcuțe o mai rămas numa’ una că celelalte trei le-o șutit obosâtu acela de IT-ist când l-o lăsat baba singur prin casă.
Cutia ceea cu morișcă o folosesc în coproprietate baba și cu moșu pe post de aerotermă când frigul dă ghes pe sub ușă și-ncepe să-i supere romantismul. Abia asta-i lucru valabil că-i mai bună ca reșoul cel vechi al babii.
Iar televizorul ceala o reușit nepoata babii să-l pornească de la dividi ca să mai vadă moșnegii câte un film cu Vlad Țepeș.
1.8  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:17:16
Ș-amu în sfârșit cererea umilă a babei:
Trimite-i dom’ brigadier șăf și pesele care-i lipsăsc la babă. O zâs că te descurci matali ca să decretezi stare de urgență peste cătunul babii și să deblochezi niște parale din fondul de rezervă aflat la dispoziția guvernului (doar matali ești guvernu – să nu te audă baba că nu!)
Da fii atent: să nu te muște șarpele și să trimiți niște știfturi în locul celor care trebuie. Neapărat processorul să fie cu opt mezuri, că ea nu concepe să nu împartă totul cu moșneagu iia când or să stea pe cuptior la navigare: patru mezuri folosește baba și patru mezuri folosește mosu’.
Apoi să ai grijă la porcăria ceea ce trebe ca să te vadă pe matali la televizor: să nu te-mpingă mititelul să-i trimeți vro porcărie mai mică de 7970, cu iuțeli sub 925/5500 sau vrun știft tocmit prin fosta Jermanii democrată cu gedederam 4 sau 3 că alea să le folosiți voi la postat porcării pe forumuri.
Și te mai roagă să-i trimeți la loc plăcuțele celea ce le-o furat WM-ul ceala cu față de moșneag ca să nu fie nevoită să vă facă plângere la CEDO. Voi l-aț’ trimes la babă deci tot voi, ca stăpâni, purtați responsabilitatea pentru pagubele produse de animalele ce vă aparțin.
Fii antenă la ce tip sunt că baba de multă vreme nu mai pune botul la abureli asiguratorii ca pe celea pe care le tot ziceți voi. Ați tot mințit că Rromânica a ieșit din criză și nu-i așa. Nu vă mai crede baba nici să o picați cu ceară, așa că vrăjeala aia cu dual channel s-o spuneți la cine vreți voi. Baba vre’ să aibă neapărat 4 plăci de memorie identice, toate de 4 Gb ( o zis popa!) și toate să fie 2133 overcloc. O insistat baba de nuș câte ori să fie neapărat 2133 că tare-i mai place cifra asta că samănă cu data de naștere a moșneagului iia: 2 ianuarie 1933 (îți dai seama că ei se-mbată la Crăciun și se trezesc după Sf Ion!).
1.9  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:17:58
Ș-o mai zis să mai fii atent că ale iia memorii trebuie să fie musai „with thermal sensor” (zise iar popa!) că vrea moșneagu iia să scoată cu brișca senzorii de pe plăci ca să facă cu unul un incubator în locul cloștii, altul să-l pună pe butelca cu vin ce-o scufundă cu o sfoară la răcit în fântână. Ceilalți doi senzori bunuri comune ale căsniciei ce-i revin de drept babei vor fi utilizate așa: unu o să pună la oala pentru găluște înfundate să-i semnalizeze temperatura optimă iar celălalt o să i-l deie la nepoată ca să învețe metoda calendarului ca să nu pățască pe urmă cine știe ce rușâne ( cum o pățât, pare-mi-se, și doamna maternă a matale dom’ brigadir șăf!

În final o spus baba că dacă îi trimeți mărunțișurile astea o să te țină minte exact cât e garanția de la memorii adică pe toată viața iia (aia care i-o mai rămas).
Și să trimeți gadgeturili cu un om serios, nu ca păcăliciu acela de IT-ist de la ziarul de două parale, ca să le puie la loc cu celelalte împrăștiate și să facă un test de teleconferință cu matale.
Dacă merge, s-o giuruit baba că nu mai pune nica în pământ, vinde toate orătăniile și stă toată ziua la navigat pe net, pe forumuri ca să apere numele domniei tale de duhurile spurcate care rostesc vorbe urâte la adresa matali sau a tovarășilor matali.
O mai zâs că o să pună televizorul de la pisi pe perete sub icoană ca să-ți vadă eyefinity teofania ta de bou cu mustață. Singura excepție de la exclusivitatea ce ți-o acordă o să fie numai la ceas de noapte când o să vizioneze, ea cu moșu iia, filmele celea cu Vlad Țepeș.
1.10  RE: Dom’ brigadir șăf! trimis de
(25 feb 2012, 11:19:11
Te pupă baba apăsat pe botul tău cel umed și bălos!

Rămâne datoare până la primăvară când o să vină să-ț aducă la franțuzoaica matali o găleată de cireșe oltomate neciugulite de ciorile speriate de mogâldeața cocoțată în paru de la wireless antena.

(P.S. red. – te rog, dom’ brigadir șăf, dă-i odată la băbete tot ce-ți cere, fă-i legătură prin fir, prin radio, prin STS , prin satelit sau prin ce mama draqului vrea ea, numai să n-o mai văd la poarta mea. La cât de des îmi tropotește curtea o ajuns oamenii să râdă pe la colțuri cum ca aș avea vreo încurcătură cu ie. Dă-i naibii odată ce-ți cere și scoate-mă din gura lumii că sunt și eu om serios, cu barbă, mustăți și responsabilități! Hai te rog, scapă-mă de țăcănită!)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei