Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2012 - Anul XVII, nr. 31 (4936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie disperată

Tânărul lăsat infirm de membrii grupării „Vâju”, dus la terapie cu banii adunaţi în biserici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 22 de ani din Stulpicani, care, în luna septembrie a anului trecut, a fost victima unui atac criminal, în urma căruia a rămas infirm, deocamdată fiind imobilizat într-un pat şi abia articulând câteva cuvinte, are nevoie disperată de bani. Un prim pas, costurile necesare deplasării până la un spital de la Cluj, unde are de urmat o lungă terapie, a fost realizat parţial prin colecta făcută la biserici de către doi dintre preoţii din sat.
Din păcate, pentru Gavril Dumvravă, tânărul de 22 de ani nenorocit pe viaţă de membrii clanului Vâju, perspectivele nu sunt foarte roz, iar pentru ca speranţa revenirii la o viaţă cât mai aproape de cea normală să mai existe, familia are mare nevoie de ajutor financiar.

 

Un atac laş şi foarte violent

Pe 20 septembrie 2011, Gavril Dumbravă a fost atacat în timp ce se îndreptata spre casă, singur, pe o uliţă. Atacul a fost unul criminal şi în acelaşi timp laş, tânărul de 22 de ani, cu o constituţie fizică foarte robustă, fiind pus la pământ cu un electroşoc şi apoi lovit direct în cap cu un obiect tăietor, o sabie artizanală, asta în condiţiile în care atacatorii au fost cel puţin trei la număr.
Din ancheta ulterioară a rezultat că tânărul de 22 de ani făcea parte dintr-un grup care, în vara anului 2011, s-a revoltat împotriva grupării interlope conduse de Alexie Pitişciuc, zis Vâju.
Ca răzbunare, pe 20 septembrie, s-a petrecut atacul criminal asupra tânărului de 22 de ani care a avut doar „vina” de a fi prieten cu cei care s-au revoltat.

 

„E imobilizat la pat... Spune doar câteva cuvinte, <Da>, <Nu> sau <Mama>”

După cum ne-a informat primarul comunei Stulpicani, Vasile Ostanschi, prin implicarea preoţilor Iulian Vieţu, de la Biserica Înălţarea Domnului, şi a preotului Silviu Horga, de la Biserica Sfântul Toader, şi cu ajutorul enoriaşilor care au venit la slujbe s-a strâns până acuma suma de 2.300 de lei, care va fi predată Mariei Dumbravă, mama tânărului.
Femeia ne-a descris starea de coşmar în care se află fiul ei.
„E paralizat pe partea dreaptă, cu tot cu mână şi picior. E imobilizat la pat, de cinci luni îl schimbăm, îl hrănim...îl ajutăm cum putem. Spune doar câteva cuvinte, <Da>, <Nu> sau <Mama>. Are deja trei operaţii, iar în vară, dacă totul merge bine, ar urma să i se pună o plăcuţă care să-i înlocuiască cutia craniană, care va costa 80 de milioane, din care CAS va suporta jumătate. Avem lună de lună de cumpărat medicamente scumpe, iar acum, pe 17 februarie, suntem programaţi la spital al Cluj, la terapie. Încă nu ştiu cu ce o să-l transportăm până acolo.... suntem într-o situaţie disperată, nu ştim cum o să ne descurcăm cu banii”.

 

Speranţele de refacere totală, aproape nule

Medicii i-au spus femeii că speranţe de refacere totală sunt aproape nule, creierul fiind afectat grav de lovitură.
„Dacă va putea măcar să se mişte pentru el, să-şi facă nevoile, tot îi vom mulţumi lui Dumnezeu”, ne-a mai spus femeia.  
În privinţa familiilor agresorilor, şi ei din Stulpicani, mama îndurerată susţine că aceştia nu au dat nici un semn că ar vrea să ajute.
„Celor care mi-au nenorocit copilul le doresc să rămână toată viaţa acolo unde sunt (n.r. la puşcărie) iar părinţiilor lor să ajungă în situaţia în care sunt eu acum”, şi-a vărsat amarul femeia. 

 

Tentativa de omor, vârful activităţii infracţionale a grupării
      
Pentru această faptă de tentativă de omor au fost cercetaţi cinci indivizi.
Principalii atacatori sunt consideraţi fraţii George Ştefan Flocea şi Alexandru Constantin Flocea, precum şi Marian Catrinar, toţi din Stulpicani, arestaţi imediat după comiterea faptei. De asemenea, şi Alexie Pitişciuc, zis Vâju, nimeni altul decât capul grupării din care făceau parte primii, precum şi Ionel Remus Şecman, şi el apropiat al grupării, sunt cercetaţi în dosar, însă cel puţin în această fază a anchetei se crede că ei nu au participat direct la atacul criminal.  
Cu excepţia ultimului, ceilalţi patru indivizi se află în stare de arest preventiv, dosarul urmând a fi trimis în scurt timp de procurori în instanţă.  
În afara acestei tentative de omor, membrii ai grupării Vâju mai sunt cercetaţi pentru fapte de contrabandă, tâlhărie, ultraj, constituire de grup organizat, în cazul lui Vâju, respectiv aderare la grup organizat în cazul celorlalţi.
Conform procurilor, membrii grupării făceau presiuni asupra anumitor persoane pentru a le oferi taxă de protecţie, iar în caz de refuz treceau la violenţe.

 

Sărăcie cruntă şi nevoie disperată de bani

Din ancheta socială efectuată de reprezentanţii primăriei din Stulpicani rezultă că mama tânărului trăieşte doar din ce munceşte cu ziua, soţul său fiind decedat, fără să beneficieze, de pe urma acestuia, de vreo pensie de urmaş. Practic, Maria Dumbravă şi fiul să bolnav nu au acum nici un venit, de îngrijirea tânărului mai ocupându-se doar sora sa.
Un dosar pentru obţinerea unei pensii de handicap a fost deja întocmit, aşteptându-se aprobarea sa.   
Cine ar putea da o mână de ajutor acestei familii o poate contacta pe Maria Dumbravă la numărul de telefon 0740.786741. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul lăsat infirm de membrii grupării „Vâju”, dus la terapie cu banii adunaţi în biserici.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tânărul lăsat infirm de membrii grupării „Vâju”, dus la terapie cu banii adunaţi în biserici5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 8 feb 2012, 13:44:37
avem nevoie de justitiari...cum au iesit din arest,bum...
2.   Clan de smecheri lasi trimis de
( 9 feb 2012, 11:14:45
l-au atacat ca niste lasi cum fac de obicei smecherii astia de doi bani, mai multi pe unul singur, cu sabii etc. sa stea in puscarie multi ani

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei