Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2012 - Anul XVII, nr. 9 (4914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alertă sanitar-veterinară

Vulpe turbată, găsită moartă lângă adăpostul de câini din lunca Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O vulpe care avea rabie a fost găsită moartă în lunca Sucevei, în apropiere de adăpostul câinilor comunitari. Situaţia este considerată destul de gravă, în condiţiile în care în zonă există destui câini liberi care au putut intra în contact cu aceasta.
După sesizarea venită de la un cetăţean prin numărul de urgenţe 112, vulpea a fost ridicată şi dusă la Laboratorul  Sanitar Veterinar Suceava, unde s-a depistat prezenţa virusului rabiei.
Doctorul Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, ne-a declarat: „Au fost instituite măsurile legale care se impun, a fost efectuată ancheta epidemiologică şi s-a impus un program de măsuri în scopul combaterii bolii”.
Reamintim că, la finele anului trecut, o vulpe a fost prinsă pe străzile municipiului Suceava şi apoi dusă la adăpostul de câini din lunca Sucevei, unde a fost ţinută sub observaţie, izolată, într-o cuşcă. Câteva zile mai târziu vulpea a murit, ulterior constatându-se că aceasta era turbată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vulpe turbată, găsită moartă lângă adăpostul de câini din lunca Sucevei.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vulpe turbată, găsită moartă lângă adăpostul de câini din lunca Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pai da! trimis de
(13 ian 2012, 13:06:24
Acum in loc sa stam fara grija ne gandim ca poate sa transmis si la javre... Chiar imi doresc sa se transmita la ceva caini comunitati (sansele-s enorme ca doar si vulpea prinsa in sv tot rabie avea) si apoi sa-i muste pe aia de la pro anima sau cum se numesc, sa stea apoi cu frica de rabie... sa vad daca tot asa or sa sustina ca siguranta cainilor e mai importanta ca a cetatenilor! latra, musca, rahatesc orasul, poaarta purici si capuse care raman prin iarba de langa blocuri sau pe covoarele de la intrari in scarile de bloc, poarta rabie nu conteaza cainii cainiii doar in organizatiile asteea-s doua tipuri de oameni cei cu interese si naivii dementi cooptati de acestia...

Apropo de asta eu propun ca banii pentru intretinerea cainilor sa fie luati de la cei care ii doresc. Cei care-si doresc cainii in padocuri sa poata dona sau vira din salar/pensie si sa se intretina cate javre este posibil din acea suma. Donezi mai mult se tin mai multi.. restu eutanasiati. Sa vad atunci cati ii mai sustin oficial!

Sa doneze proanima!
2.   Iar prostia omeneasca trimis de
(13 ian 2012, 13:25:09
vad iar ca impertinenta,incapatanarea si prostia sunt la rang mare.
In primul rand locatia unde a fost gasita vulpea nu este locuita de oameni,fiind zona industriala,deci riscul este 0.
Toate donatiile pentru cainii din adapost sunt de la Proanima si de la persoane sau firme particulare,in nici un caz din banii cetatenilor.
Doar un om dezaxat si cu probeleme mari psihice doreste macel,iar acel om conform studiilor europene ar aplica aceeasi metoda si cu oamenii.Noroc ca traim intr-o comunitate unde exista reguli si unde domneste pacea.
3.   Ca de obicei voluntarii pro anima se fac ca nu vad trimis de
(13 ian 2012, 14:17:21
Bai "dezaxato" "sansele-s enorme ca doar si vulpea prinsa in sv tot rabie avea" vulpea cealalta a fost prinsa pe langa MAGAZIN BUCOVINA .. din cate stiu e in centrul orasului... si stai linistita ca si cainii care bat lunca sucevei nu-s paralizati..

Dar te faci ca nu stii si nu vezi. Cat pentru noile padocuri banii vor fi alocati de la primarie (care-s banii contribuabililor), era intr-o stire ca primarul va dubla suma destinata acestei chestiuni deci va sa zica ca si acum vireaza bani...
Iarasi te faci ca nus tii nu cunosti.

Nu doresc macel .. macel este de pasti la miei, eu doresc o legislatie ca-n tarile dezvoltate UE, unde nu-s caini pe strazi iar banii contribuabililor merg mai degraba pe programe sociale pentru saraci (oameni) nu pentru intretinerea de animale.

Da e drept noi romanii avem "reguli" bune si domneste pacea de aia suntem cine suntem... auzi iti sugerez sa incepi sa strangi rahati javrelor si dupa mai discutam!
4.   Hmmmmm.... trimis de
(13 ian 2012, 14:59:58
Tot stricnina ramane ultima solutie...... eventual ceva cioburi  ☭ e sau antigel ca vorba aia e frig .Referitor la vulpea turbata ....:)))) Un motiv in plus
5.   Moarte lo...moarte lor....moarte javrelor ;) trimis de
(13 ian 2012, 19:02:37
Multa lume a avut de suferit de pe urma lor si inca se sufera.... trebuie de scapat de ei in vreun fel sau altul nu? De ce sa hranesti cainii cand poti hrani oamenii strazii si restu de bani sa fie dati pentru orfelinate?!! Mult succes primariei Mun. Suceava si sper sa ia o decizie cat se poate stricta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei