Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2012 - Anul XVII, nr. 9 (4914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suplimentare de personal

Mai mulţi funcţionari la ghişeele CAS, din cauza aglomeraţiei din aceste zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a luat decizia de a suplimenta numărul de funcţionari de la ghişeele instituţiei, din cauza aglomeraţiei şi a volumului mai mare de muncă din ultimele zile. Zeci de suceveni care lucrează la negru în străinătate au trecut zilele acestea pe la CAS pentru a-şi plăti contribuţia la sănătate pentru întregul an în curs şi, totodată, pentru a solicita eliberarea cardului european de sănătate.
Preşedintele director general al CAS Suceava, Victor Cristi Bleorţu, a declarat că „s-a suplimentat personalul la ghişee în această perioadă. Sunt deschise trei ghişee pentru nesalariaţi şi alte trei ghişee pentru persoane fizice autorizate care realizează venituri impozabile. Nesalariaţii pot plăti lunar cotizaţia de 5,5% din salariul minim, salariu care acum a crescut de la 670 la 700 de lei, sau anual. Aceştia pot achita suma doar la casieria unităţii, în schimb persoanele fizice autorizate pot plăti şi la bănci”.
În această perioadă, la CAS se înregistrează o aglomeraţie mai mare de persoane nesalariate care vin să plătească, întrucât mulţi sunt dintre cei ce pleacă la muncă în străinătate, dar muncesc la negru şi vor să fie asiguraţi. „Nu există posibilitate tehnică de a încasa anticipat această contribuţie şi atunci vin la început de an şi plătesc pe un an întreg. În acelaşi timp ei solicită şi cadrul”, a mai precizat şeful CAS Suceava.
În cele câteva zile lucrătoare din această lună, numărul cardurilor eliberate depăşeşte numărul cardurilor eliberate de CAS în toată luna decembrie a anului trecut. Mai exact, până ieri, CAS eliberase 320 de carduri sau certificate provizorii de înlocuire a cardurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulţi funcţionari la ghişeele CAS, din cauza aglomeraţiei din aceste zile.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai mulţi funcţionari la ghişeele CAS, din cauza aglomeraţiei din aceste zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei