Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2012 - Anul XVII, nr. 9 (4914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificări legislative

De astăzi intră în vigoare noua lege privind taxa de poluare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Legea privind taxa pentru emisiile poluante, aşa cum au fost rebotezate taxele de poluare şi de primă înmatriculare care le-au scos peri albi şoferilor, intră în vigoare de astăzi. Pentru posesorii de autovehicule există şi veşti bune şi veşti proaste. Pe de o parte, toţi cei care au plătit taxa în baza vechii legislaţii pot depune cereri la Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava pentru o recalculare. Noua taxă este mai mică, în medie, cu 25% faţă de vechea taxă, astfel încât sucevenii care doresc să-şi recupereze diferenţa trebuie să se adreseze reprezentanţilor Fiscului.
În altă ordine de idei, taxa pentru emisiile poluante se va plăti pentru autovehiculele achiziţionate înainte de 2007 şi care urmează a fi revândute în viitor. Bani vor trebui să scoată din buzunar şi sucevenii care cumpără o maşină cu euro 5 achiziţionată în perioada 2007-2012, autovehicule care fuseseră scutite de la plata taxei de primă înmatriculare. De asemenea, noua taxă se va plăti şi în cazul în care actualul proprietar al autovehiculului a obţinut în instanţă înmatricularea fără plata taxei de primă înmatriculare.  
Există şi autovehicule exceptate de la plata taxei pentru emisiile poluante, cum ar fi maşinile diplomatice, maşinile modificate special pentru persoanele cu handicap, cele confiscate sau intrate în proprietatea privată a statului şi acordate cu titlu gratuit, maşinile destinate competiţiilor sportive, dar şi autovehiculele încadrate în categoria vehiculelor istorice.
Ieri, pe ultima sută de metri, sucevenii care doreau să-şi înmatriculeze autovehiculele s-au înghesuit la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, ultima zi când s-au acceptat dosarele în baza vechii legislaţii.
„Au fost cu aproximativ 30% mai multe solicitări faţă de o zi obişnuită, dar am făcut toate eforturile pentru a primi şi procesa toate cererile depuse. De mâine (n.a. – astăzi), chiar dacă plata taxei de poluare a fost efectuată, vom fi obligaţi să nu mai primim dosarele şi să-i îndrumăm pe proprietarii de autovehicule să se adreseze din nou Direcţiei de Finanţe pentru a le fi recalculată taxa în conformitate cu noile prevederi legale”, a declarat comisarul-şef Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.
Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava au anunţat că de astăzi se pot depune cererile pentru restituire şi recalculare, care trebuie soluţionate în termen de 45 de zile.
Pentru calcularea taxei stipulate în legea care intră în vigoare astăzi se preiau cereri, iar de luni se vor putea face şi plăţile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De astăzi intră în vigoare noua lege privind taxa de poluare.
 Vizualizări articol: 3275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De astăzi intră în vigoare noua lege privind taxa de poluare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei