Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2012 - Anul XVII, nr. 9 (4914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sezonul reducerilor

Controale la magazinele care nu au anunţat Primăria Suceava de reducerile de preţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Startul marilor reduceri la mărfurile sezoniere, îndeosebi la haine şi încălţăminte, va fi dat oficial de duminică, 15 ianuarie.
Majoritatea magazinelor se “bat” deja în reduceri fel de fel, în oferte promoţionale, deşi, cel puţin pentru unele, unde se va constata că este vorba doar de o modalitate de a-şi păcăli clienţii să cumpere, aceste promoţii s-ar putea să le atragă amenzi usturătoare.
De săptămâna viitoare, inspectorii Primăriei Suceava vor merge în control la magazinele care se laudă cu reduceri senzaţionale, pentru a verifica dacă acestea au respectat prevederile legale referitoare la vânzarea soldurilor.
Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a precizat că reducerea preţurilor la produse de toamnă – iarnă, care se face în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, trebuie să respecte anumite reguli:
“Conform legii, produsele propuse spre soldare trebuie să fie achitate de comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de începere a campaniei de reducere a preţurilor. Stocurile de produse propuse pentru soldare trebuie să fie constituit cu minim 15 zile înainte de debutul sezonului reducerilor”.
Deşi comercianţii au obligaţia să notifice primăria pe raza căreia îşi desfăşoară activitatea cu cel puţin 15 zile înaintea începerii campaniilor de soldare, până acum doar şase societăţi comerciale au respectat această prevedere a legii.
Este vorba de două societăţi din centrul comercial Iulius Mall Suceava – SC Miroglio România SRL şi Genco Trade SRL (Intersport), una din centrul comercial Shopping City Suceava – Hi Tex Group SRL, un magazin din Bazar – Pinciuc Com SRL, un magazin din cartierul George Enescu – SC Benar SRL, precum şi de trei magazine ale societăţii Salamander Com SRL.
Pentru că nu au notificat municipalitatea de demararea unei campanii de reduceri, societăţile comerciale riscă amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.
Mai mult, dacă se va constata că de fapt nu sunt reduceri aplicate produselor aflate pe stoc, ci o modalitate de a păcăli clienţii să cumpere cât mai mult, comercianţii riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei, putând fi luată şi măsura de sistare a vânzărilor produselor trecute ca solduri.
Împiedicarea sau obstrucţionarea sub orice formă, de către comerciant sau de către oricare altă persoană, a organelor autorităţilor administraţiei publice în exercitarea atribuţiilor de control constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 5.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale la magazinele care nu au anunţat Primăria Suceava de reducerile de preţ.
 Vizualizări articol: 1987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Controale la magazinele care nu au anunţat Primăria Suceava de reducerile de preţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sezonul tepelor a inceput! trimis de
(13 ian 2012, 13:12:39
Scumpirile au inceput o data cu incheierea lui 2011 si inceputul lui 2012. Urmeaza reducerile de scumpiri, adica revenirea la preturile initiale de dinainte de scumpiri. Nimic nou sub soarele absent din Romanica noastra. Oare cand vor renunta comerciantii nostri la sezonul tepelor din fiecare an. Singurele reduceri substantiale si adevarate au fost in mica parte in Black Friday la sfarsitul lui noiembrie anul trecut. De atunci numai abureli. Sa... fugiti bine!
2.   Waw trimis de
(14 ian 2012, 01:39:33
harsovschii -legiuitor...asa tara ,asa (muncipiu), asa conducatori...>!!
de ce nu faci mataluta ,stimabile ales local reclama ....la gropile din suceava ,la ciinii vagabonzi,la cersetorii din oras...dar te legi de ceea ce nu cunosti!!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei