Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2012 - Anul XVII, nr. 9 (4914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ritli a retras din dezbatere proiectul legii sănătăţii

Vineri, 13 Ianuarie 2012 (18:57:39)

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, anunţă Guvernul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.

Băsescu a spus că vrea să facă o observaţie vizavi de faptul că "nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia".

"Aş mai face două observaţii. Una e legată de faptul că nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia. Sau foarte puţini o vor, probabil medicii tineri sau medicii la mijloc de carieră. Deci spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea sistemului medical. Binenţeles, înţeleg prin toate semnalele publice că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sănătate", a spus Traian Băsescu.

El a menţionat că cere premierului retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate.

"În aceste condiţii, vă pot spune că cer public prim-ministrului retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate. Am discutat, de altfel, cu prim-ministrul intenţia de a face acest lucru şi o fac eu pentru că aici a fost Comisia Prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii adaptate la realităţile României care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, concurenţa între spitale, medici de familie, primării ar fi fost, în viziunea celor care au gândit proiectul şi în viziunea şefului statului, soluţii de îmbunătăţire a sistemului de sănătate românesc.

"Eu vreau să le mulţumesc public acelor specialişti care au lucrat atât la raport, cât şi la propunerea de proiect de lege a sănătăţii. Au făcut un efort care ţine din 2007 până săptămânile trecute. Eu le mulţumesc mult. Îmi pare rău că, datorită condiţiilor publice, ei pot sau puteau deveni, după mine, următorii inamici publici. Nu avem dreptul să batjocorim nişte specialişti care, în mod real, au muncit fără bani, dar dedicaţi sistemului de sănătate şi în încercarea de a da o soluţie alternativă, care în dezbatere publică civilizată, ar fi putut fi îmbunătăţit. Cam aceasta este decizia pe care am luat-o: să cer prim-ministrului retragerea proiectului de pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi, cu asta, încheierea dezbaterii. Înţeleg că foarte mulţi sunt mulţumiţi cu actualul sistem de sănătate", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ritli a retras din dezbatere proiectul legii sănătăţii.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ritli a retras din dezbatere proiectul legii sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Culmea penibilului trimis de
(13 ian 2012, 21:10:28
Cu sa retragi o lege pusa la discutii pe site-ul ministrului pe care-l conduci pe care nici macar nu ai produs-o tu ? Cu sa nu ai o reactie la discutiile din media ? Cu poti sa taci cau un popandau in cucuruz ? Cu sa nu ai o conferinta de presa prin care sa comentezi demisia lui ARAFAT ? Urmeaza calea portocalie lasata de chelia lui base .
RUSINE !!!!
1.1  RE: Culmea penibilului trimis de
(13 ian 2012, 21:14:43
Asta demonstreaza calitatea guvenului nostru . Asta demonstreaza ca base a avut un smen si nu-i a mers . Cit de penibil poti fii sa vii tu preseintele - premiero - ministrul tuturor sa spui PUBLIC ca snut baieti destepti in sanatate si SRI , DNA , Procurorul general sa nu se sesizeze in secunda doi ? Asta e tara in care traim si astia ne sunt cei ce ne conduc , asa ca BAGATI DE SEAMA PE CINE ALEGETI .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei