Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Stropirea străzii cu apă, singura soluţie pentru praful sufocant de pe strada Aurel Vlaicu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii străzii Aurel Vlaicu nu vor scăpa curând de praful care le face viaţa amară, dar există soluţii pentru problema lor.

Cele peste 40 de familii care au multe de tras din cauza traficului intens de pe strada lor, neasfaltată, norii de praf acoperindu-le casele, grădinile, pomii şi dând buzna în locuinţe şi în plămânii lor, vor trebui să mai suporte acest chin şi anul viitor. Totuşi, soarele va răsări şi pe strada lor, pentru că, de anul viitor, vor fi luate o serie de măsuri care să le rezolve problema.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că pentru rezolvarea problemei se va acţiona pe trei direcţii.

Pe de o parte, ca măsuri pe termen scurt, care să le uşureze cât de cât situaţia, se va merge pe varianta stropirii străzii cu apă, la anumite intervale de timp, astfel încât praful degajat în atmosferă de trecerea maşinilor să se reducă în cantitate.

Ion Lungu spune că măsurile care vor fi puse în practică începând cu anul viitor vor rezolva problema definitiv:

„Oamenii de acolo au dreptul să fie nemulţumiţi, e un disconfort mare cu care se confruntă, dar ştim de problema lor şi o vom rezolva cu siguranţă. Odată cu finalizarea rutei ocolitoare va dispărea o mare parte a traficului greu de pe această stradă. În acelaşi timp, avem în plan asfaltarea străzii, dar acest lucru nu poate fi făcut până când nu vor fi introduse acolo reţelele de apă şi canalizare, care lipsesc de pe anumite porţiuni ale străzii. Vestea bună este că anul viitor ne apucăm acolo de introdus apă şi canalizare, acolo unde nu sunt încă aduse. Lucrările pe POS Mediu sunt deja scoase la licitaţie. Nu putem asfalta acum şi în câteva luni să spargem strada ca să punem utilităţile”.

 

Problema prafului de pe strada Aurel Vlaicu, în atenţia Gărzii de Mediu

Disperaţi de praful care le-a invadat viaţa, de zgomotul şi trepidaţiile care le afectează casele, locuitorii de pe strada  Aurel Vlaicu au semnalat problema şi Gărzii de Mediu Suceava.

Verificările lor au confirmat reclamaţiile locuitorilor din zonă, concluzia lor fiind că strada necesită să fie reabilitată, iar traficul auto din zonă să fie mai bine monitorizat, pentru ca şoferii să nu mai încalce limita de viteză impusă, de 30 de km pe oră.

De altfel, una din principalele măsuri pe care municipalitatea suceveană s-a angajat să le ia a fost cea de intensificare a stropirii cu apă a străzii, pentru a reduce dispersia prafului.

Dacă în vară maşinile Rosal au mai fost pe acolo din când în când, acum, în iarnă, acestea nu şi-au mai făcut apariţia deloc. Dacă, în condiţii normale, ploile şi zăpada ar fi uşurat cât de cât situaţia familiilor de acolo, lunga perioadă secetoasă nu a făcut decât să le îngreuneze şi mai mult situaţia, încât, oricât de ciudat ar fi, stropirea străzii, care se face de obicei numai vara, s-ar impune ca măsură chiar şi acum, în luna decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stropirea străzii cu apă, singura soluţie pentru praful sufocant de pe strada Aurel Vlaicu.
 Vizualizări articol: 1726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Stropirea străzii cu apă, singura soluţie pentru praful sufocant de pe strada Aurel Vlaicu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comine, esti blond ? trimis de
( 9 dec 2011, 11:08:12
Cosmine, cred ca faci referire la strada Aurel Vlaicu, nu Traian Vuia, dupa cum scrii.
2.   :)) trimis de
( 9 dec 2011, 12:01:01
asta e tare..zilele trecute vorbea de alta stradalaughing Acum au ajuns la Traian Vuialaughing) ce penali sunt astia de la monitoru...Toti aerieni laughing asta au in comun traian vuia cu aurel vlaicu si monitorullaughing))
3.   Domnule COSMIN ROMEGA trimis de
( 9 dec 2011, 12:05:10
Strada Traian Vuia e strada care incepe din intersectia cu Calea Unirii ( unde se afla Peco MOLL si LUKOIL ) si tine pana la iesirea din Suceava spre Patrauti.. si ultima data cand am trecut pe acolo ( acu 2 3 zile) strada era asfaltata!! Sa fi scos cineva asfaltul in 2 3 zile?:))) cine sa fi avut atat chef de munca?:)) tiganii??? Cand scrieti aceste articole penibile si multe fara nici un rost... la ce va ganditi ?? la pasarica de acasa???
4.   Gfnggh trimis de
( 9 dec 2011, 12:38:04
:)))))))))))
5.   Comentariu trimis de
( 9 dec 2011, 14:39:28
La Monitorul, gandirea e sport extrem.
6.   Solutii exista trimis de
( 9 dec 2011, 18:05:17
...s-au inventat chiroanele fratilor, dupa ce le indoiti le aruncati cate o punga in strada, da zilnic.
6.1  RE: Solutii exista trimis de
( 9 dec 2011, 18:10:40
Revin
... pentru a spori atentia si a domoli viteza camionagiilor
7.   Comentariu trimis de
( 9 dec 2011, 18:27:49
sa-i ia dracu pe toti in frunte cu Lungu...auzim si inghitim pe langa tone de praf si minciunile lor; locuim pa aceasta strada de citiva ani si tot de aitia ani platim taxe si impozite la fel ca si ceilalti suceveni; l-as invita pe Maria-sa, edilul si pe toata sleata de corupti care fac tot felul de promisiuni sa locuiasca macar o saptamana pe aici...sa vada si ei cum e sa iti scoti copilul in curte intr-un nor de praf, cum o sa vrea sotioara dumnealui sa deschida geamul la dormitor si in secunda doi se trezeste cu norul de praf in git si cum n-o sa poata domnia sa sa-si plimnbe nepoteii sau copiii cu bicicleta pentru ca practic nu stii unde e strada, unde e trotruarul. Si sa stea Domnia Sa sa ude zilnic in fata portii....auzi ? singura solutie e stropirea cu apa....alooooooooooo, suntem in UE, suntem in sec XXI ....astia au impresia ca e inca vremea lui Moromete sa stam cu maturoiul sa ne maturam santul, dupe ce in prealabil "am stropit cu apa"....ma mir ca nu va e rusine sa mai apareti in fata oamenilor, netotilor ce sunteti!
8.   Moromete.......... trimis de
( 9 dec 2011, 20:28:06
pentru o straduta se face atat taraboi?dar "taranii jegosi"nu sunt in ue?nu in sec XXI ?psd a furat banii prin sali de sport,iar pdl prin canalizari si statii de epurare,iar drumurile nu au vazut asfaltare decat pe hartie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei