Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu: În momentul de faţă, România nu trebuie să contribuie la capitalizarea FMI

Vineri, 9 Decembrie 2011 (17:31:09)

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, vineri, că România este într-un program cu FMI şi Comisia Europeană şi că, de aceea, ţara noastră nu trebuie "în momentul de faţă" să contribuie la capitalizarea FMI.

"În momentul de faţă, ţările care au un program cu FMI şi Comisia Europeană nu trebuie să contribuie la acel fond. România, fiind într-un program cu FMI şi Comisia Europeană, nu trebuie să contribuie la acel fond care să fie pus la dispoziţia FMI pentru a ajuta ţările în dificultate. (...) Nu excludem în totalitate posibilitatea aceasta, dar în momentul de faţă România nu trebuie să contribuie la acel fond", a spus Ialomiţianu.

El a spus că România este de acord să respecte procesul de consolidare fiscală pentru ca ţările să iasă din procedura de deficit excesiv, să-şi reducă datoriile.

"Trebuie să se rezolve criza datoriilor suverane şi în momentul de faţă noi elaborăm proiectul în baza programelor de convergenţă şi de creştere economică. (...) Toate problemele care s-au discutat la acest summit le avem în acordul cu FMI şi cu Comisia Europeană", a precizat Ialomiţianu.

Preşedintele spus că la reuniunea de la Bruxelles "s-a aprobat un lucru foarte bun privind consolidarea fiscală".

"Noi suntem în acord cu FMI, Comisia Europeană şi avem un obiectiv foarte important, îl reprezintă consolidarea fiscală. Este bine să avem reguli foarte clare privind gestionarea deficitului bugetar, gestionarea datoriei publice. Noi am susţinut că trebuie să modificăm Constituţia şi să cuprindem în Constituţie nivelul deficitului bugetar sub 3% şi nivelul datoriei publice sub 60%", a adăugat Gheorghe Ialomiţianu.

România nu va fi obligată să contribuie la capitalizarea FMI, deoarece se află printre ţările care au acord cu instituţia financiară, a declarat premierul Emil Boc, precizând că îşi susţine afirmaţia pe datele actuale, dar că trebuie aşteptată concluzia liderilor UE.

"Din datele pe care le am la acest moment, concluzia este că ţările care sunt într-un acord cu FMI nu contribuie la acest fpond suplimentar, dar vom aştepta concluziile UE pentru a vedea dacă se menţine acest punct de vedere", a spus Boc, la postul public de radio.

Printre măsurile convenite joi seară, la summit-ul UE de la Bruxelles, se numără suplimentarea resurselor financiare ale FMI cu 200 miliarde euro de către statele UE, prin împrumuturi bilaterale.

Potrivit comunicatului transmis la finele discuţiilor de joi, statele membre au la dispoziţie 10 zile pentru a confirma participarea la acest efort.

Astfel, statele din zona euro ar urma să contribuie cu 150 miliarde euro, iar băncile centrale ale ţărilor din afara zonei euro ar trebui să vină cu alte 50 miliarde euro.

Consiliul UE a invitat şi "comunitatea internaţională" să aducă contribuţii similare la resursele FMI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: În momentul de faţă, România nu trebuie să contribuie la capitalizarea FMI.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu: În momentul de faţă, România nu trebuie să contribuie la capitalizarea FMI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei