Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Peste trei milioane de euro pentru construcţia unor reţele de canalizare în Moara, Şcheia şi Poieni Solca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat în cursul zilei de ieri că Administraţia Fondului pentru Mediu va asigura o finanţare de peste trei milioane de euro pentru construcţia unor reţele de canalizare şi staţii de epurare în trei localităţi ale judeţului. Flutur a spus că investiţiile vor fi realizate în Şcheia, Moara şi Poieni Solca, în ultimele două localităţi urmând să fie construite şi staţii de epurare a apelor uzate. Şeful administraţiei judeţene a arătat că proiectul pentru comuna Şcheia are o valoare de 1,5 milioane de euro, în Moara investiţia va fi de circa un milion de euro, iar în Poieni Solca de 700.000 de euro.

Potrivit proiectelor, în comuna Şcheia ar urma să se construiască o reţea de canalizare de 36 de kilometri, în Moara de opt kilometri şi în Poieni Solca o reţea de 11,6 kilometri.

Flutur a ţinut să precizeze că un alt program realizat din Fondul de Mediu, „Casa Verde”, s-a bucurat de succes în judeţul Suceava. El a arătat că 400 de beneficiari din judeţul Suceava vor primi sume cuprinse între 6.000 şi 8.000 de lei pentru dotarea locuinţelor cu sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

„Lucrăm foarte bine cu cei de la Agenţia Fondului de Mediu, din subordinea Ministerului Mediului. Am avut multe proiecte în judeţul Suceava şi vreau să-i mulţumesc conducerii Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru aceste finanţări”, a spus Flutur.

Prezent ieri în judeţul Suceava, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, a spus că în cursul acestei luni vor fi semnate contractele de finanţare pentru cele trei proiecte. Popescu a spus că alte cinci comune sucevene vor primi fonduri pentru investiţii în reţele de canalizare şi staţii de tratare sau de epurare a apei în luna ianuarie 2012.

Pe de altă parte, Gheorghe Popescu a explicat că instituţia pe care o conduce finanţează la nivel naţional peste 1.000 de proiecte, bugetul disponibil pentru investiţiile din Fondul de Mediu depăşind suma de un miliard de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste trei milioane de euro pentru construcţia unor reţele de canalizare în Moara, Şcheia şi Poieni Solca.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste trei milioane de euro pentru construcţia unor reţele de canalizare în Moara, Şcheia şi Poieni Solca5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doamne ajuta! trimis de
( 9 dec 2011, 19:34:51
in sfarsit se mai aude si de moara cate ceva bun. daca ar mai zice dl.flutur si de o mica dar necesara si de mult asteptata asfaltare ar fi cireasa de pe tort. in campania electorala, promisiunea ferma de asfaltare a unui tronson de aprox 2 km de drum spre biserica de la moara carp a fost ''piatra'' decisiva care a adus castigarea alegerilor aici de catre pd-l. pana in acest moment drumul este la fel de prost, iar vara e un cosmar. poate se vor gasi totusi fonduri si pt acest drum.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei