Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un ajutor în minus

Aproape 8.000 de familii din judeţ au pierdut în acest an subvenţiile pentru lemne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul beneficiarilor de subvenţii pentru achiziţionarea lemnului necesar încălzirii locuinţelor pe perioada sezonului rece este, în acest an, cu aproape 8.000 mai mic decât anul trecut.

Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Suceava, cea care a adunat toate dosarele de la primăriile din judeţ, are înregistrate, în noiembrie, 34.575 de cereri aprobate. Prin comparaţie, anul trecut, în aceeaşi lună, era aprobate pentru plată 42.474 de dosare. Aşadar, un minus de 7.899 de beneficiari.

Oficialii Agenţiei de Prestaţii Sociale Suceava admit că modificările legislative au fost cele care au dus la scăderea numărului de beneficiari. În primul rând, limita de venit pe membru de familie pentru acordarea subvenţiei a scăzut, astfel că o parte dintre vechii beneficiari nu s-au mai încadrat în criteriile cerute.

Apoi, din acest an a fost introdusă şi o listă cu bunuri care îi exclud de la bani pe beneficiari.

De exemplu, cei care au şi alte proprietăţi decât locuinţa de domiciliu, cei care au autoturisme cu o vechime mai mică de zece ani, depozite bancare de peste 3.000 de lei, peste două hectare de teren arabil sau mai mult de trei bovine şi cinci bovine nu au mai putut solicita ajutor pentru încălzirea locuinţei.

În al treilea rând, din acest an, verificarea declaraţiilor pe proprie răspundere ale beneficiarilor nu se mai face aleatoriu, prin sondaj, ci trebuie realizată la cel puţin 60% dintre cei care iau subvenţii. Cu alte cuvinte, riscul ca o declaraţie falsă să fie depistată este mult mai mare.

 

Cele mai multe subvenţii, la Râşca, Dumbrăveni, Liteni şi Baia

Beneficiarii de subvenţii pentru încălzire sunt de trei tipuri: cei racordaţi la sistemul centralizat, cei care se încălzesc cu gaze naturale şi cei care folosesc lemne.

Mirela Florea, directoarea AJPS Suceava, a informat că ultimii sunt preponderenţi. Numai în noiembrie, în contul subvenţiilor pentru lemn, se va achita către beneficiari suma de 1,46 de milioane de lei.  

Un clasament pe localităţi arată că cei mai mulţi beneficiari de subvenţii pentru lemn sunt cei din Râşca – 1.544, urmaţi de cei din Dumbrăveni – 1.354, cei din Liteni - 1.325 şi Baia, cu 1.225 de beneficiari.  

Conform actualelor prevederi legale, familiile care au venituri nete pe membru între 540,1 şi 615 lei primesc 16 lei lunar, celor cu venituri cuprinse între 425,1 şi 480 de lei li se acorda lunar o sumă de 26 de lei, în timp ce beneficiarii cei mai săraci, cu venituri până în 155 de lei pe membru de familie, au parte de un ajutor financiar lunar de 54 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 8.000 de familii din judeţ au pierdut în acest an subvenţiile pentru lemne.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 8.000 de familii din judeţ au pierdut în acest an subvenţiile pentru lemne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei