Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CFR a semant contracte de 216 milioane euro pentru lucrări de infrastructură

Vineri, 9 Decembrie 2011 (17:30:14)

CFR SA a semnat vineri opt contracte cu o valoare totală de 215,7 milioane euro pentru modernizarea a cinci gări, construirea tronsonului Vinţu de Jos - Coşlariu şi lucrări la cinci tuneluri, proiecte finanţate din fonduri europene nerambusabile.

"Semnăm astăzi contracte de 216 milioane euro, după ce au mai fost semnate deja contracte de 50 milioane euro pe parcursul anului", a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiou, prezentă la semnare.

Primul contract, de 176,18 milioane euro, se referă la modernizarea tronsonului Vinţu de Jos - Coşlariu, (35,4 kilometri) din judeţul Alba, care a fost semnat cu firma italiană Impressa Pizzarotti. Contractul are o durată de execuţie este doi ani şi jumătate, la care se adaugă doi ani de garanţie. Termenul de finalizare este anul 2014, iar lucrările sunt finanţate în proporţie de 85% din Fondurile de Coeziune, şi 15% de la bugetul de stat.

Alte două contracte au fost semnate cu asocierea Swietelsky - Sopmet - Dafora pentru modernizarea a cinci tuneluri din regionalele Braşov şi Timişoara. Valoarea cumulată celor două contracete este 4,9 milioane euro.

Ultimile cinci contracte au fost semnate pentru modernizarea gărilor din Brăila (Arcada Company - Leonhard Weiss - Isaft Litoral - 7,6 miloane euro), Piatra Neamţ (Confer Group - Wiebe România - Radaria - 4,7 miliioane euro), Sf. Gheorghe (Confer Group - Wiebe România - Radaria - 5,97 milioane euro), Vaslui (Arcada Company - Leonhard Weiss - Isaft Litoral - 5,05 milioane euro) şi Piteşti (Unicon - Leonhard Weiss - 11,31 miliioane euro).

Toate contractele pentru gări au o durată de execuţie a lucrărilor de un an si şionci luni, mai puţin staţia din Piteşti, care are un termen de doi ani şi două luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Perioada de garanţie pentru lucrări este de doi ani.

Boagiu a mai spus că două licitaţii - referitoare la modernizarea tronsonului Simeria - Vinţu de Jos (317,26 milioane euro fără TVA) şi Frontieră - Curtici - Arad (248,2 euro fără TVA) - sunt contestate, urmând să se pronunţe săptămâna viitoare Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor săptămâna viitoare.

Contractele semnate deja de CFR SA, în valoare de 50 milioane euro se referă la modernizarea gărilor Giurgiu Oraş (2,7 milioane euro), Slobozia Veche (5,2 milioane euro) şi Călăraşi (4,8 milioane euro), precum şi la implementarea unui program pilot de management al traficului (ERTMS) pe sectorul Buftea Crivina (38 milioane euro).

Tronsonul Vinţu de Jos - Coşlariu face parte din Coridorul IV Paneuropean, care, pe teritoriul României are traseul Frontieră - Curtici - Arad - Deva - Alba Iulia - Sibiu - Braşov - Bucureşti Constanţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR a semant contracte de 216 milioane euro pentru lucrări de infrastructură.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CFR a semant contracte de 216 milioane euro pentru lucrări de infrastructură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei