Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Administraţia Fondul pentru Mediu finanţează proiecte de peste 40 de milioane de euro în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) finanţează în judeţul Suceava 77 de proiecte în valoare de peste 40 de milioane de euro. Anunţul a fost făcut de şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur, care a vizitat în cursul zilei de ieri mai multe investiţii realizate din bani de la Fondul de Mediu. Flutur a fost însoţit de preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu.

Prima oprire a celor doi a fost făcută în municipiul Rădăuţi, acolo unde Administraţia Fondului pentru Mediu a finanţat lucrările de reabilitare şi amenajare a trei parcuri. Gheorghe Flutur a precizat că fiecare proiect a avut o valoare de câte 500.000 de lei (5 miliarde de lei vechi).

„Trebuie să-l felicit pe primarul Olărean pentru că în fiecare an de mandat, din 2009 şi până în 2011, a reabilitat câte un parc, ceea ce înseamnă mult pentru populaţia din Rădăuţi”, a spus Gheorghe Flutur. El a mai precizat că în total, de la Fondul de Mediu au fost alocate fonduri pentru reabilitarea a 22 de parcuri din judeţul Suceava. La rândul său, primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, a spus că după finalizarea lucrărilor la ultimul parc reabilitat din bani de la Fondul de Mediu, intenţia sa este de a amenaja un nou parc în acest municipiu. „Aş vrea să le mulţumesc domnilor Gheorghe Flutur şi Gheorghe Popescu pentru sprijinul acordat municipiului Rădăuţi. În Rădăuţi erau trei parcuri şi le-am reabilitat pe toate. Aşteptăm şi de acum încolo să fim sprijiniţi, pentru că după numărul populaţiei pe care o avem în Rădăuţi avem dreptul să reabilităm sau să realizăm un parc nou. Şi sper să se realizăm şi acest lucru”, a spus Olărean.

 

AFM a finanţat lucrări pentru prevenirea inundaţiilor în comuna Marginea

În acelaşi timp, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a subliniat că tot de la Fondul de Mediu au fost alocate sume importante de bani pentru realizarea unor lucrări de investiţii în vederea prevenirii efectelor inundaţiilor în mai multe localităţi ale judeţului. Două dintre aceste investiţii au fost inspectate ieri de Gheorghe Flutur şi Gheorghe Popescu, respectiv construcţia unui dig de 1,6 kilometri pe malul pârâului Suceviţa, în comuna Marginea, precum şi construcţia unui canal de preluare a apelor, construit pe acelaşi pârâu.

„Lucrările pentru construcţia digului de 1,6 kilometri au fost finalizate, astfel casele din această zonă a comunei Marginea sunt în siguranţă. Şi pentru că finanţarea a venit tot de la Fondul de Mediu, vreau să-i mulţumesc domnului Gheorghe Popescu pentru că a găsit sursa de finanţare pentru a pune în siguranţă o zonă extrem de importantă a acestei comune”, a declarat Flutur. De asemenea, primarul din Marginea, Dumitru Lungu, a spus că prin construirea acestui dig au fost puse în siguranţă aproximativ 1.000 de locuinţe din Marginea.

El a mai adăugat că tot în Marginea, Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului de Mediu au alocat o sumă de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi) pentru construcţia unui canal de 1,4 kilometri, care va prelua o parte din debitul pârâului Suceviţa, atunci când acesta va atinge cote maxime.

„Cred că această investiţie va rezolva odată pentru totdeauna această problemă, pentru că trebuie să spunem lucrurilor pe nume. De multe ori s-au construit case în zonele de risc. Şi cei care au acceptat acest lucru la vremea respectivă nu şi-au pus problema că există zone de risc. Noi nu puteam să ne gândim acum să demolăm case, motiv pentru care am făcut o investiţie uriaşă pentru a pune în siguranţă aceste locuinţe”, a mai explicat preşedintele CJ Suceava.

Nu în ultimul rând, preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, Gheorghe Popescu, a spus că instituţia pe care o conduce a finanţat în judeţul Suceava un număr de 16 proiecte pentru refacerea efectelor inundaţiilor din anul 2010, valoarea investiţiilor ridicându-se la 10 milioane de euro.

„Colaborăm foarte bine cu toate judeţele. Toate aceste proiecte au şanse să se întâmple dacă autorităţile locale se implică responsabil. Avem judeţe în care intervenim, îi rugăm, insistăm să vină cu clarificări şi nu reuşim să scoatem la capăt proiectele. Felicitări din acest punct de vedere administraţiilor publice din judeţul Suceava, deoarece colaborăm foarte bine şi am reuşit să facem aceste proiecte”, a spus Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administraţia Fondul pentru Mediu finanţează proiecte de peste 40 de milioane de euro în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Administraţia Fondul pentru Mediu finanţează proiecte de peste 40 de milioane de euro în judeţul Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 9 dec 2011, 20:18:18
BOVINELE RESPONSABILE CU DISTRUGEREA MEDIULUI,CAT SI CU NIMICIREA UNOR FONDURI DESTUL DE CONSISTENTE PRIVIND MEDIUL,NU CUNOSC STAREA SANATATII IN JUD,SUCEAVA?
NICI O CRIMA, NU SE PRESCRIE,NICIODATA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei