Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2011 - Anul XVI, nr. 259 (4857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmări

Subvenţiile la căldură trimit controale pe capul a 4.000 de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de luna aceasta, aproximativ 4.000 de suceveni se pot aştepta ca la uşă să le bată inspectorii Primăriei Suceava, care să verifice dacă cele declarate de ei în cererile de acordare a subvenţiei la încălzire sunt reale sau au “omis” unele aspecte.

Conform legii, administraţia locală este obligată să verifice 60% din beneficiarii de ajutoare la căldură, să vadă dacă aceştia se conformează condiţiilor restrictive impuse prin decizia Guvernului.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi a precizat că până pe 20 octombrie toate cererile depuse de suceveni trebuie procesate şi introduse într-o bază de date computerizată. El a adăugat că “În noiembrie vom primi eşantionul de la Agenţia pentru Prestaţii Sociale şi vom începe să facem controale la 60% din beneficiari, aşa cum spune legea. Sperăm să nu fie prea multe cazuri în care aceste cereri să fie completate cu rea credinţă”.

În condiţiile în care până ieri dimineaţă au fost depuse 6.500 de solicitări de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinţelor, controalele de verificare a legalităţii acestora vor viza aproximativ 4.000 de suceveni.

“Corectitudinea datelor declarate se verifică prin anchete sociale pe teren. Practic, se merge în fiecare apartament sau casă de pe lista primită, iar dacă nu se obţin datele de la solicitanţi, vor fi obţinute informaţii de la vecinii acestora. În plus, toate declaraţiile vor fi verificate şi comparate cu informaţiile existente în baza de date a primăriei”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.

 

Chioşcuri în Bazar şi terenuri, “uitate” în declaraţii

Deja, în baza verificărilor preliminare, 11 cereri recent depuse au fost respinse după ce s-a descoperit că solicitanţii deţineau chioşcuri în Bazar şi terenuri pe care au “omis” să le declare.

Viceprimarul Sucevei a precizat că dacă neregulile sunt depistate înainte ca solicitanţii să beneficieze de subvenţii la căldură, aceştia scapă de răspunderea penală.

“Dar dacă neregulile vor fi descoperite în timpul verificărilor în teren, solicitanţii  vor trebui să returneze banii şi vor răspunde în faţa legii pentru fals în declaraţii”, a adăugat Lucian Harşovschi.

 

Cine nu beneficiază de ajutorul de încălzire a locuinţei

Conform legii, nu pot beneficia de ajutorul financiar de încălzire a locuinţei familiile sau peroanele singure care posedă clădiri sau alte spaţii locative în afară de locuinţa de domiciliu; autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1600 de centimetri cubi, motociclete, motorete sau scutere: autoutilitare, autocamioane, rulote, microbuze sau autobuze; utilaje agricole - tractor sau combină, precum şi solicitanţii care au utilaje de prelucrare a lemnului - gater, drujbă, sau alte utilaje acţionate hidraulic.

De asemenea, ajutoarele de căldură nu pot fi acordate celor care deţin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei, precum şi celor care au împrejurul locuinţei terenuri intravilane care depăşesc 1.000 de metri pătraţi în zona urbană sau 2.000 de metri pătraţi în zona rurală.

O altă restricţie impusă de legiuitori este deţinerea a peste două hectare de teren extravilan sau a peste trei bovine, cinci porcine, 20 ovine ori 15 familii de albine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subvenţiile la căldură trimit controale pe capul a 4.000 de suceveni.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 7 voturi
Subvenţiile la căldură trimit controale pe capul a 4.000 de suceveni4.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei