Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2011 - Anul XVI, nr. 259 (4857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Peste zece mii de voluntari suceveni, în proiectul „Let’s Do It, Romania”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Consiliul Judeţean Suceava, în sala „Ciprian Porumbescu”, a avut loc ieri, în cadrul Festivalului Şanselor Tale, ediţia aVIII-a la nivel judeţean şi a XI-a la nivel naţional, Gala „Let’s Do It!” Suceava, la care au fost prezentate rezultatele proiectului „Let’s Do It, Romania”, desfăşurat pe 24 septembrie şi în Suceava.

Alina Samoilă, coordonator comunicare în cadrul Clubului Ecomontan „Origini Verzi” Suceava (organizator judeţean al proiectului), a spus că în judeţul Suceava au fost peste zece mii de voluntari (10.475) care au participat la proiectul „Let’s Do It”. S-au strâns 18.238 de saci, cu peste 273 de tone de gunoaie, într-o singură zi, un rol important în acest proiect, desfăşurat la nivel naţional, avându-l elevii (56 de şcoli participante în proiect), primăriile (45 de primării din judeţ), alături de alte instituţii publice implicate în „Let’s Do It, Romania”: Prefectura Suceava, Garda Naţională de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, SGA, Romsilva, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, Primăria Suceava, Inspectoratul Şcolar Suceava.

 

Seminarii, mese rotunde, expoziţii, activităţi de prevenire a abandonului şcolar

Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS) a lansat ieri Festivalul Şanselor Tale (FST), care se va desfăşura, în perioada 1-6 noiembrie, la Suceava şi Botoşani. Alina Stredie, manager comunicare AREAS, a spus că scopul Festivalului Şanselor Tale este dezvoltarea comunitară, prin promovarea educaţiei permanente şi a învăţării interculturale, „sprijinirea adulţilor din mediul rural în vederea asigurării accesului la toate formele de educaţie, facilitarea dialogului şi colaborării transfrontaliere privind educaţia adulţilor; organizarea unor cursuri de calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare având acces fără discriminare toate categoriile sociale; derularea unor activităţi specifice pentru reintegrarea socio-profesională a persoanelor cu deficienţe psihiatrice”.

În zilele următoare, în mai multe localităţi sucevene vor avea loc seminarii, mese rotunde, activităţi de prevenire şi combatere a fenomenului de abandon şi absenteism şcolar (în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava), expoziţii. În acest an, în cadrul Săptămânii Educaţiei Permanente se vor organiza acţiuni şi evenimente care se înscriu în obiectivul general al festivalului: promovarea, recunoaşterea oficială şi implementarea conceptului european de „învăţare pe tot parcursul vieţii”.

 

În decembrie, bilanţ - voluntariat

Ediţia din acest an a Festivalului Şanselor Tale se va desfăşura sub egida Anului European al Voluntariatului, toate acţiunile care se vor derula purtând semnătura „Voluntar pentru Educaţie”.

Prezentă la eveniment, subprefectul Angela Zarojanu a felicitat toate instituţiile şi ONG-urile implicate în activităţi de voluntariat, inclusiv pe organizatorii Festivalului Şanselor Tale şi „Let’s Do It!” Suceava, anunţând că în luna decembrie va avea loc o întâlnire-bilanţ cu toate activităţile de voluntariat desfăşurate în acest an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste zece mii de voluntari suceveni, în proiectul „Let’s Do It, Romania”.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste zece mii de voluntari suceveni, în proiectul „Let’s Do It, Romania”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 2 nov 2011, 13:16:07
Trebuie sa fim impinsi de la spate pe sloganuri straine. Limba romana nu mai e buna?
Sa va fie rusine, organizatorilor. Sau...nu stapaniti asa de bine limba romana?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei