Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2011 - Anul XVI, nr. 259 (4857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu spune că punctul de frontieră Porţile de Fier 2 ar putea fi deschis până la sfârşitul anului

Miercuri, 2 Noiembrie 2011 (18:35:39)

Preşedintele Traian Băsescu susţine că, până la sfârşitul anului, se va deschide punctul de frontieră Porţile de Fier 2, subliniind că acest lucru este posibil în condiţiile în care şi autorităţile sârbe vor fi de acord.

"Intenţionez să revin cât de curând (în Valea Timocului - n.r.), odată cu deschiderea punctului de frontieră de la Porţile de Fier 2, dacă vor fi de acord şi autorităţile sârbe. Noi ne vom mişca foarte repede", a spus preşedintele Băsescu.

Şeful statului a făcut această afirmaţie, miercuri, la întâlnirea de la Negotin cu reprezentanţi ai etnicilor români din Serbia.

"Şi statul român, care a neglijat foarte mulţi ani zona Timocului, are responsabilităţile lui în greutăţile pe care le aveţi astăzi şi în ultimii ani am încercat uşor-uşor să recuperăm această abandonare de către ţara-mamă a zonei Timocului. Pentru noi, este foarte important, în relaţia bilaterală cu Serbia, soluţionarea problemelor de limbă, cultură, acces la mass-media, liberă manifestare a dreptului de opţiune pentru cultul şi limba în care vreţi să se slujească în biserică şi, desigur, recunoaşterea BOR ca biserică-mamă pentru bisericile ortodoxe ce slujesc în Timoc", a mai spus Băsescu, mulţumindu-le etnicilor români pentru că se străduiesc să-şi menţină limba, cultura şi obiceiurile.

"Vreau să vă mulţumesc pentru îndârjirea în a vă simţi legaţi de ţara-mamă. Este o îndârjire pe care uneori ar trebui s-o privească cu admiraţie şi românii care trăiesc chiar în ţara-mamă a dumneavoastră, pentru că uneori îi orbesc mărunţişurile şi nu văd ce ţară frumoasă au, ce ţară cu resurse au, ce ţară cu un viitor pe care ei îl pot construi. Ar trebui să ştie cât de mare e bătălia dumneavoastră şi a altora ca dumneavoastră în alte colţuri de lume, să păstreze românismul", a afirmat şeful statului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu spune că punctul de frontieră Porţile de Fier 2 ar putea fi deschis până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu spune că punctul de frontieră Porţile de Fier 2 ar putea fi deschis până la sfârşitul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei