Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2011 - Anul XVI, nr. 259 (4857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Tot un fel de erou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încerc un sentiment de bine începând aceste rânduri referitoare la evenimentele care au marcat acest început de săptămână. Nu am găsit încă în presa centrală pe cineva care să fi observat şi să fi apreciat la justa lor valoare acţiunile fotbalistului numit Geraldo în nebunia aceea de la Ploieşti. L-am citit pe moderatul Vochin care-i ridica statuie lui Martinovic, pe scrâşnitul CTP care îşi închipuie că agresorul este admirat de publicul de fotbal, pe Tolontan care aruncă pisica în grădina firmei de pază. A trebuit să citesc această rubrică pentru a împărtăşi nişte sentimente, pentru a-mi da seama că nu sunt singur pe lume. Mă bucur şi sper că suntem mult mai mulţi cei care au apreciat atitudinea lui Geraldo, un om care a fost capabil să-şi păstreze capul pe umeri în tot acel iureş. Da, la cald pot rezona şi cu reacţia lui Martinovic. Înţeleg revolta omului simplu la adresa violenţei care îi pune în pericol valorile supreme, viaţa, familia, sensul de a fi. Oamenii normali la cap au găsit această supapă, de a saluta punerea cu botul pe labe a unuia care venea direct din epoca de piatră, cu exact aceleaşi metode. Că n-a fost asta singura cale ne-au demonstrat faptele. Martinovic a fost propus căpitan al Stelei, dar una e să fii căpitan pe timp de război şi alta pe timp de pace. În contrapartidă, s-a ajuns până acolo încât aura de războinic a lui Martinovic să fie contestată pe motiv că n-a lovit decisiv, că nu l-a lăsat lat pe intrus!

Acum s-a depăşit latura emoţională şi putem judeca lucrurile mai clar. Da, agresarea agresorului, deşi savurată de mulţi dintre noi, putea duce la isterie pe stadion. Nu spun că toţi peluzării puteau sări pârleazul, nici măcar jumate, nici un sfert, ci doar 10% şi era suficient! Şi, în toată acea nebunie, un om şi-a păstrat uzul raţiunii. Iar acela a fost Geraldo. Am rezonat de la distanţă cu colegul de rubrică, iar martoră îmi e şi prima pagină a săptămânalului Pronostic Sportiv, de al cărui destin sunt responsabil. Obrigado, Geraldo!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot un fel de erou.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Tot un fel de erou3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei